Hacı Özkan Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı

05.12.2020 - 14:20, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Hacı Özkan Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı

Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi: "Medeniyetimizde kadınlarımız, tarih boyunca devlet işlerinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin bir yer tutarak kadim kültürümüzün şekillenmesine büyük katkı sağladı. Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenebilmeleri için 5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunundaki yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi. Kendilerini ileri demokrasinin beşiği olarak takdim eden bir çok ülkeden seneler önce kadınlarımıza seçme seçilme hakkının verilmesi bizler için her daim gurur kaynağı oldu. Her ülke gücünü kadın ve erkeklerin birliğine ve onların varlığına borçludur. Bu vesileyle; Millet, vatan, bayrak, devlet ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan vatansever kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kadınlarımızın siyasi, ekonomik, akademik ve ticari başta olmak üzere hayatın her alanında çok daha fazla yer almasını temenni ediyor, Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86. yıldönümünü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum."
Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medeniyetimizde kadınlarımız, tarih boyunca devlet işlerinde, çalışma hayatında ve aile içinde etkin bir yer tutarak kadim kültürümüzün şekillenmesine büyük katkı sağladı.
Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde, siyasi hayatta hak ettiği rolü üstlenebilmeleri için 5 Aralık 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanunundaki yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.
Kendilerini ileri demokrasinin beşiği olarak takdim eden bir çok ülkeden seneler önce kadınlarımıza seçme seçilme hakkının verilmesi bizler için her daim gurur kaynağı oldu.
Her ülke gücünü kadın ve erkeklerin birliğine ve onların varlığına borçludur. Bu vesileyle; Millet, vatan, bayrak, devlet ve bağımsızlık için canlarını ortaya koyan vatansever kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kadınlarımızın siyasi, ekonomik, akademik ve ticari başta olmak üzere hayatın her alanında çok daha fazla yer almasını temenni ediyor, Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86. yıldönümünü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutluyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.