Hacı Özkan Türkiye Kooperatifler Fuarına Katıldı.

06.12.2019 - 22:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Hacı Özkan Türkiye Kooperatifler Fuarına Katıldı.

Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın teşrifleriyle Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara ATO Congresium’da açılışı gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı.

Milletvekili Hacı Özkan fuarla ilgili düşüncelerini paylaştığı açıklamasında, "171 kooperatifin temsilci ve üyelerinin katılımıyla başlayan fuarda, İmece ruhu ve ahilik geleneğinin günümüze yansıması olan kooperatiflerin dayanışma ve paylaşımına büyük katkı sağladığına inanıyorum. dedi   Milletvekili Hacı Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü; " Kooperatiflerimizi yerli ve milli ekonominin arkasındaki itici yerel güç haline getirmek için çaba harcıyoruz. Yüzlerce yıllık fütüvvet geleneğimizin bugünkü temsilcileri olan kooperatiflerimiz faaliyetleriyle özellikle yerelde israfın önlendiğini, maliyetlerin düşürülerek istihdama doğrudan katkı sağlamaktadırlar.  Her geçen gün sayıları artarak devam eden, bölgesel ve yerel kalkınmaya güç veren bir model olan kooperatifçiliğin bu çerçevede ekonomik hayatın önemli bir aktörü haline dönüştüğünü belirtti." Milletvekili Özkan Kasım ayında Türkiye genelinde kooperatif sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.34 artarak 12 bin 324’e ulaştığını belirterek, " Kooperatiflerin ortak sayısı ise 1 milyon 567 bin 164’e yükselmiştir. Ak Parti Hükümetlerimiz her zaman kooperatiflerimize büyük destekler sağlamıştır." dedi.   Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara yüzde 50 indirimli veya faizsiz olmak üzere kredi imkanları sağlandığını söyleyen Milletvekili Özkan, şu değerlendirmelerde bulundu: "17 yıl önce sadece 402 kooperatif kefalet verebilirken ekim ayı itibarıyla kefalet verebilen kooperatif sayısı 913’e ulaşmıştır. Sadece bu yıl Halkbank aracılığıyla verilen kooperatif kefaletli kredi tutarı 22 milyar liradır. "
Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın teşrifleriyle Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara ATO Congresium’da açılışı gerçekleştirilen Türkiye Kooperatifler Fuarına katıldı.

Milletvekili Hacı Özkan fuarla ilgili düşüncelerini paylaştığı açıklamasında,

"171 kooperatifin temsilci ve üyelerinin katılımıyla başlayan fuarda, İmece ruhu ve ahilik geleneğinin günümüze yansıması olan kooperatiflerin dayanışma ve paylaşımına büyük katkı sağladığına inanıyorum. dedi

 

Milletvekili Hacı Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü; " Kooperatiflerimizi yerli ve milli ekonominin arkasındaki itici yerel güç haline getirmek için çaba harcıyoruz.

Yüzlerce yıllık fütüvvet geleneğimizin bugünkü temsilcileri olan kooperatiflerimiz faaliyetleriyle özellikle yerelde israfın önlendiğini, maliyetlerin düşürülerek istihdama doğrudan katkı sağlamaktadırlar. 

Her geçen gün sayıları artarak devam eden, bölgesel ve yerel kalkınmaya güç veren bir model olan kooperatifçiliğin bu çerçevede ekonomik hayatın önemli bir aktörü haline dönüştüğünü belirtti."

Milletvekili Özkan Kasım ayında Türkiye genelinde kooperatif sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.34 artarak 12 bin 324’e ulaştığını belirterek, " Kooperatiflerin ortak sayısı ise 1 milyon 567 bin 164’e yükselmiştir.

Ak Parti Hükümetlerimiz her zaman kooperatiflerimize büyük destekler sağlamıştır." dedi.

 

Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara yüzde 50 indirimli veya faizsiz olmak üzere kredi imkanları sağlandığını söyleyen Milletvekili Özkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"17 yıl önce sadece 402 kooperatif kefalet verebilirken ekim ayı itibarıyla kefalet verebilen kooperatif sayısı 913’e ulaşmıştır. Sadece bu yıl Halkbank aracılığıyla verilen kooperatif kefaletli kredi tutarı 22 milyar liradır. "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.