Halk Kart, 13 İlçede En Uzak Noktalara Kadar Ulaşıyor

05.12.2019 - 20:30, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Halk Kart, 13 İlçede En Uzak Noktalara Kadar Ulaşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ve muhtaç ailelere yardımı amaçlayan Halk Kart Projesi, kentin en uzak noktalarına kadar hız kesmeden yayılıyor. Halk Kart’ın olanaklarından Mersin merkezde yaşayan da Toroslar’ın zirvesinde yaşayan da yararlanıyor.

Mersin’de sosyal belediyecilik anlayışına önemli katkılar sunan projelerin başında gelen Halk Kart Projesi ile toplumsal eşitsizliğin ortadan kaldırılması için yürütülen çalışmalar, hız kesmeden devam ediyor. Yapılan başvuru ve incelemelerin ardından dağıtımına başlanan Halk Kartlar ile dar gelirli ve dezavantajlı aileler, her ay kartlarına yüklenecek 90 ile 160 TL arasında tutar ile istedikleri yerden alışveriş yapabiliyor. Henüz yeni olmasına rağmen yoğun ilgi gören uygulamada, bugüne kadar Halk Kart başvurusu kabul edilen aile sayısı ise şimdiden 6 bin 800’e ulaştı. Mutlular Halk Kart ile daha mutlu Kent merkezinde olduğu gibi 13 ilçede de eşit hizmet anlayışı ile Halk Kart’tan faydalanan ailelerin kartları teslim edilmeye başlandı. Mersin’e 170 kilometre uzakta yer alan Mut İlçesi’nde de Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürlüğü aracılığı ile kartların dağıtımına başlandı. 102 mahallede 619 aileye ulaşacak kartlar ile ihtiyaç sahibi aileler, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projelerinden faydalanacak. Başvuru sonrasında Halk Kart’ı teslim edilen ve Mut’a 45 kilometre uzakta yaşayan 74 yaşındaki Döndü Aydın, “Allah daha çok versin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bizleri sürekli koruyup kolluyorlar. Yardımlarını esirgemiyorlar. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de çok teşekkür ederiz” sözleriyle minnetini ifade etti.   Aslan çifti ise “Dolmuştan inip doğrudan buraya geldik. Allah’a çok şükür bu uygulama çok iyi olmuş. Sayın Vahap Seçer’den Allah razı olsun. Oyumuzu da kendisine vermiştik. Bundan iyisi can sağlığı. Allah verenden, getirenden, götürenden razı olsun” diye konuştu.   Vatandaşlar uygulamadan memnun Engeli dolayısıyla Halk Kart başvurusunda bulunarak bu projeden faydalanmayı bekleyen Talip Çelik de eski Dosteli Market sistemi yerine Halk Kart projesine geçilmesinin daha faydalı olduğunu belirtirken, artık sadece bir noktadan belli ürünler yerine, birçok noktadan istedikleri ürünü alabilecek olmanın daha avantajlı olduğuna dikkat çekti.   Bağcı Mahalle Muhtarı Ömer Bağçalı, hem dar gelirli ailelerin uygulamadan memnuniyet duyduğunu, hem de bu kartlarla yapılacak alışverişlerin ilçe esnafına katkıda bulunacağını aktardı. Mahalle sakinlerinin Halk Kart projesini yerinde bulduğunu ifade eden Muhtar Bağçalı, Dosteli Market projesinde ödenen kira ve personel giderlerinin bu uygulama ile ortadan kaldırıldığına dikkat çekerken, böylelikle daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılacak olmasını temenni etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dar gelirli ailelere destek olma ve sosyal belediyecilik vaatlerinden olan Halk Kartlar, Mersin genelinde Adana’dan Antalya sınırına kadar her bölgede dağıtılmaya devam ediyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ve muhtaç ailelere yardımı amaçlayan Halk Kart Projesi, kentin en uzak noktalarına kadar hız kesmeden yayılıyor. Halk Kart’ın olanaklarından Mersin merkezde yaşayan da Toroslar’ın zirvesinde yaşayan da yararlanıyor.

Mersin’de sosyal belediyecilik anlayışına önemli katkılar sunan projelerin başında gelen Halk Kart Projesi ile toplumsal eşitsizliğin ortadan kaldırılması için yürütülen çalışmalar, hız kesmeden devam ediyor.

Yapılan başvuru ve incelemelerin ardından dağıtımına başlanan Halk Kartlar ile dar gelirli ve dezavantajlı aileler, her ay kartlarına yüklenecek 90 ile 160 TL arasında tutar ile istedikleri yerden alışveriş yapabiliyor. Henüz yeni olmasına rağmen yoğun ilgi gören uygulamada, bugüne kadar Halk Kart başvurusu kabul edilen aile sayısı ise şimdiden 6 bin 800’e ulaştı.

Mutlular Halk Kart ile daha mutlu

Kent merkezinde olduğu gibi 13 ilçede de eşit hizmet anlayışı ile Halk Kart’tan faydalanan ailelerin kartları teslim edilmeye başlandı. Mersin’e 170 kilometre uzakta yer alan Mut İlçesi’nde de Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürlüğü aracılığı ile kartların dağıtımına başlandı. 102 mahallede 619 aileye ulaşacak kartlar ile ihtiyaç sahibi aileler, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projelerinden faydalanacak.

Başvuru sonrasında Halk Kart’ı teslim edilen ve Mut’a 45 kilometre uzakta yaşayan 74 yaşındaki Döndü Aydın, “Allah daha çok versin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bizleri sürekli koruyup kolluyorlar. Yardımlarını esirgemiyorlar. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e de çok teşekkür ederiz” sözleriyle minnetini ifade etti.

 

Aslan çifti ise “Dolmuştan inip doğrudan buraya geldik. Allah’a çok şükür bu uygulama çok iyi olmuş. Sayın Vahap Seçer’den Allah razı olsun. Oyumuzu da kendisine vermiştik. Bundan iyisi can sağlığı. Allah verenden, getirenden, götürenden razı olsun” diye konuştu.

 

Vatandaşlar uygulamadan memnun

Engeli dolayısıyla Halk Kart başvurusunda bulunarak bu projeden faydalanmayı bekleyen Talip Çelik de eski Dosteli Market sistemi yerine Halk Kart projesine geçilmesinin daha faydalı olduğunu belirtirken, artık sadece bir noktadan belli ürünler yerine, birçok noktadan istedikleri ürünü alabilecek olmanın daha avantajlı olduğuna dikkat çekti.

 

Bağcı Mahalle Muhtarı Ömer Bağçalı, hem dar gelirli ailelerin uygulamadan memnuniyet duyduğunu, hem de bu kartlarla yapılacak alışverişlerin ilçe esnafına katkıda bulunacağını aktardı. Mahalle sakinlerinin Halk Kart projesini yerinde bulduğunu ifade eden Muhtar Bağçalı, Dosteli Market projesinde ödenen kira ve personel giderlerinin bu uygulama ile ortadan kaldırıldığına dikkat çekerken, böylelikle daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşılacak olmasını temenni etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in dar gelirli ailelere destek olma ve sosyal belediyecilik vaatlerinden olan Halk Kartlar, Mersin genelinde Adana’dan Antalya sınırına kadar her bölgede dağıtılmaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.