İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu'ndan Muhteşem Bir Oyun

Kültür-Sanat 09.12.2019 - 21:08, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu'ndan Muhteşem Bir Oyun

İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu; Rus yazar Anton Çehov'un yazdığı , Talat Tolga Erden'in yönettiği AYI adlı komedi oyununu sahneledi.

Afiş tasarımını Siren Yılmazer'in, fotoğraflar ve video çekimini Talat Soylu'nun yaptığı oyunda; Sare Erenler teknik masada görev alırken, sahne gerisinde; Mehmet Ünver, Mahinur Erenler,Turhan Haşimoğlu, Eren Gündem Banu Beybolat ve Kadir Öncü katkıda bulundular   Tek perdelik oyunda; Cengizhan Gündem, Aybüke Dural, T. Tolga Erden, Yavuz Böler, Berke Gündem rol aldı. Oyun müziklerini ise, Piyanoda Özlem Erdem ve kemanda Ada Yalın Yücel gerçekleştirdi.   OYUNUN KONUSU   Anton Çehov'un yazdığı Ayı oyununda; dönemin Rus toplumu, sosyo-ekonomik çalkantıları, geç kalmışlık, evlilik ve kişilik çatışmaları anlatılıyor. Oyunda iki farklı tabakadan insanın kültürel ve ekonomik çatışmaları büyük bir tutkuya dönüşüyor. Nevit Kodallı Sahnesi'nde 7 Aralık'ta sahnelenen oyun, seyirciler tarafından büyük ilgi gördü ve ayakta alkışlandı.    ERDEN; "SANAT DOSTLARINA TEŞEKKÜR EDERİM"   Oyun ve İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu hakkında görüşlerini aldığımız Yönetmen T.Tolga Erden şunları söyledi; "2018 yılı kasım ayında Sayın Haldun Dormen ve Sayın Selman Ada'nın teşvikleriye kurulan İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu, öncelikle eğitim çalışmalarına başladı. 28 Haziran 2019'da yine Çehov'un Bir Evlenme Teklifi adlı oyunun uyarlaması olan "Garip Bir evlenme Teklifi adlı oyunla perdelerimizi açtık. Tiyatro eğitimiyle oyun çalışmalarını birlikte yürütmekte olan topluluğumuz, Mersin'de tiyatro adına diğer amatör topluluklarla birlik içinde çalışarak güzel ve kaliteli işler çıkartmak amacındadır. Bu oluşumun gerçekleşmesinde büyük emek ve katkıları olan; başta İçel Sanat Kulübü yöneticileri ve çalışanlarına, bizleri yalnız bırakmayan, oyunumuza gelip ayakta alkışlayarak bizi yüreklendiren sanat dostlarına çok teşekkür ederim.    
İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu; Rus yazar Anton Çehov'un yazdığı , Talat Tolga Erden'in yönettiği AYI adlı komedi oyununu sahneledi.

Afiş tasarımını Siren Yılmazer'in, fotoğraflar ve video çekimini Talat Soylu'nun yaptığı oyunda; Sare Erenler teknik masada görev alırken, sahne gerisinde; Mehmet Ünver, Mahinur Erenler,Turhan Haşimoğlu, Eren Gündem Banu Beybolat ve Kadir Öncü katkıda bulundular

 

Tek perdelik oyunda; Cengizhan Gündem, Aybüke Dural, T. Tolga Erden, Yavuz Böler, Berke Gündem rol aldı.

Oyun müziklerini ise, Piyanoda Özlem Erdem ve kemanda Ada Yalın Yücel gerçekleştirdi.

 

OYUNUN KONUSU

 

Anton Çehov'un yazdığı Ayı oyununda; dönemin Rus toplumu, sosyo-ekonomik çalkantıları, geç kalmışlık, evlilik ve kişilik çatışmaları anlatılıyor. Oyunda iki farklı tabakadan insanın kültürel ve ekonomik çatışmaları büyük bir tutkuya dönüşüyor.

Nevit Kodallı Sahnesi'nde 7 Aralık'ta sahnelenen oyun, seyirciler tarafından büyük ilgi gördü ve ayakta alkışlandı.

 

 ERDEN; "SANAT DOSTLARINA TEŞEKKÜR EDERİM"

 

Oyun ve İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu hakkında görüşlerini aldığımız Yönetmen T.Tolga Erden şunları söyledi; "2018 yılı kasım ayında Sayın Haldun Dormen ve Sayın Selman Ada'nın teşvikleriye kurulan İçel Sanat Kulübü Tiyatro Topluluğu, öncelikle eğitim çalışmalarına başladı. 28 Haziran 2019'da yine Çehov'un Bir Evlenme Teklifi adlı oyunun uyarlaması olan "Garip Bir evlenme Teklifi adlı oyunla perdelerimizi açtık. Tiyatro eğitimiyle oyun çalışmalarını birlikte yürütmekte olan topluluğumuz, Mersin'de tiyatro adına diğer amatör topluluklarla birlik içinde çalışarak güzel ve kaliteli işler çıkartmak amacındadır.

Bu oluşumun gerçekleşmesinde büyük emek ve katkıları olan; başta İçel Sanat Kulübü yöneticileri ve çalışanlarına, bizleri yalnız bırakmayan, oyunumuza gelip ayakta alkışlayarak bizi yüreklendiren sanat dostlarına çok teşekkür ederim.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.