İhracat Şubat ayında yüzde 3,5 artışla 13,6 milyar dolar oldu

Ekonomi 04.03.2019 - 23:46, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

İhracat Şubat ayında yüzde 3,5 artışla 13,6 milyar dolar oldu

2019 yılı Şubat ayında yüzde 3,5 artışla 13,6 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracat, geçen yılın aynı döneminin rekorunu geride bıraktı. Serbest bölge ihracatları ve antrepo verilerini de kapsayan Genel Ticaret Sistemi'ne göre ise şubat ayında ihracat 14,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2019 yılı Şubat  ayında yüzde 3,5 artışla 13,6 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracat, geçen yılın aynı döneminin rekorunu geride bıraktı. Serbest bölge ihracatları ve antrepo verilerini de kapsayan Genel Ticaret Sistemi'ne göre ise şubat ayında ihracat 14,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şubat ayı ihracatında otomotiv yine liderliği göğüsledi Şubat'ta 2,5 milyar dolarla yine Otomotiv sektörü lider oldu. Bu sektörü 6 milyar dolarla Kimyevi Maddeler ve 1,4 milyar dolarla Hazırgiyim ve Konfeksiyon takip etti. İhracatını en çok artıran sektörler yüzde 35 artış oranı ile Gemi ve Yat sektörü, yüzde 30 ile Kimyevi maddeler ve yüzde 28 ile Mücevher oldu. Ülke verilerine bakıldığında ise en çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık ve İtalya oldu. Ülkelere göre ihracatta dikkat çeken artışlar ise şöyle: Malta'ya ihracat 10 kattan fazla aratarken, Libya'ya ihracat 2 katına, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracat 1,5 katına çıktı. İllerin ihracatına bakıldığında ise 47 ilin ihracatı artarken en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il, sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve Bursa olarak gerçekleşti. En dikkat çekici artışlar ise Kastamonu, Rize ve Düzce'de yaşandı. Şubat ayında ihracat miktar bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20'ye yakın bir artışla 11,3 milyon tona ulaştı. TL ile ihracat yapılan ülke sayısı 175  ihracat rakamı ise 4.3 milyar TL oldu
2019 yılı Şubat ayında yüzde 3,5 artışla 13,6 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracat, geçen yılın aynı döneminin rekorunu geride bıraktı. Serbest bölge ihracatları ve antrepo verilerini de kapsayan Genel Ticaret Sistemi'ne göre ise şubat ayında ihracat 14,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2019 yılı Şubat  ayında yüzde 3,5 artışla 13,6 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracat, geçen yılın aynı döneminin rekorunu geride bıraktı. Serbest bölge ihracatları ve antrepo verilerini de kapsayan Genel Ticaret Sistemi'ne göre ise şubat ayında ihracat 14,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Şubat ayı ihracatında otomotiv yine liderliği göğüsledi

Şubat'ta 2,5 milyar dolarla yine Otomotiv sektörü lider oldu. Bu sektörü 6 milyar dolarla Kimyevi Maddeler ve 1,4 milyar dolarla Hazırgiyim ve Konfeksiyon takip etti. İhracatını en çok artıran sektörler yüzde 35 artış oranı ile Gemi ve Yat sektörü, yüzde 30 ile Kimyevi maddeler ve yüzde 28 ile Mücevher oldu. Ülke verilerine bakıldığında ise en çok ihracat gerçekleştirilen ilk 3 ülke sırasıyla Almanya, Birleşik Krallık ve İtalya oldu. Ülkelere göre ihracatta dikkat çeken artışlar ise şöyle: Malta'ya ihracat 10 kattan fazla aratarken, Libya'ya ihracat 2 katına, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ihracat 1,5 katına çıktı. İllerin ihracatına bakıldığında ise 47 ilin ihracatı artarken en çok ihracat gerçekleştiren ilk 3 il, sırasıyla İstanbul, Kocaeli ve Bursa olarak gerçekleşti. En dikkat çekici artışlar ise Kastamonu, Rize ve Düzce'de yaşandı. Şubat ayında ihracat miktar bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20'ye yakın bir artışla 11,3 milyon tona ulaştı. TL ile ihracat yapılan ülke sayısı 175  ihracat rakamı ise 4.3 milyar TL oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.