Kamu Hastaneleri Yeni Normale Geçiş Yapıyor

Sağlık 28.05.2020 - 15:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kamu Hastaneleri Yeni Normale Geçiş Yapıyor

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.SinanBahçacı, Kovid-19 salgınındahizmet veren kamu hastanelerinde yeni normale uygun olarak bazı düzenlemelere gidildiğini söyledi.

Müdür Bahçacı yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanından sonra Mersin’de pandemi hastanesi olarak belirlenen kamuya ait Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi ve Tarsus Devlet Hastanesinin önümüzdeki süreçteyeni normale uygun olarak hizmet vereceğini söyledi. Bahçacı “Kovid-19 hayatımıza girdikten sonra tüm dünyada büyük bir etki yarattı. DSÖ tarafından pandemi ilan edilmeden önce Bakanlığımız tarafından bilim kurulu oluşturularak pandemi ile mücadele kapsamında kullanılacak kamu yataklı sağlık tesisleri belirlendi ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Yaklaşık 3 aylık bir süre sonrasında ülkemizde ve ilimizde salgınla mücadelede önemli mesafeler alındı. Tedbirlere eksiksiz uymak kaydıyla yavaş yavaş yeni normale geçmek için çalışıyoruz. İlimizde de Müdürlüğümüze bağlı yataklı sağlık tesislerinde yaklaşık 10 gündür bunun hazırlığını yapıyoruz. Başhekimlerimizle yaptığımız toplantıda önümüzdeki günlerde yeni normale uygun olarak hasta kabulüne başlamaya karar verdik” diye konuştu.   “Rehavete girersek kazanımlarımızda geriye gideriz” Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlarda biraz rehavet gözlendiğini söyleyen Bahçacı “Tehlike henüz geçmiş değil. Bakanlığımız tarafından alınan tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor. Az biraz daha sabır. 3 aydır hep birlikte verdiğimiz emek heba edilmemeli. Daha fazla özgürlük için tedbirlere eksiksiz uymalıyız. Yeni hayat tarzımız;  kontrollü sosyal hayat, hep birlikte tedbir olmalı. Vatandaşlarımızın şunu bilmesinde fayda var. Aldığımız tedbirler hepimizin sağlığı için. Salgınla mücadelede aldığımız tedbirlerle daha güçlü olacağız ve bu mücadeleyi birlikte kazanacağız” dedi.   “Yeni dönemde MHRS çok önemli” Il Sağlik Müdürü Sinan Bahçacı yeni dönemde Kovid-19 hastalarına sunulacak hizmetler ve yeni döneme ilişkin bilgiler verdi. Bahçacı “Yeni dönemde hastanelerimizden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız acil haller dışında mutlaka 182 Merkezi Hastane Randevu Sisteminden randevu almak zorunda. MHRS den randevu alan hastalarımız randevu saatinden 15 dakika önce hastanede olmalı. Vatandaşlarımız hastaneye gelirken mutlaka maske takmalı ve hastane içerisinde de sosyal mesafe kuralına uymalıdır. Ayrıca zorunlu olmadıkça hastaneye tek gelinmeli ve işlemler tamamlandıktan sonra en kısa süre içerisinde hastamızın hastaneden ayrılması önemli. ArtıkKovid-19 hastalarımıza Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturduğumuz ve diğer bölümlerden izole edilmiş özel bir bölümde hizmet verilecek. Yeni dönemde Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve diğer hastanelerimiz rollerine uygun olarak MHRS den randevu alarak gelen hastalara hizmet verecekler. Acil haller dışında, MHRS randevusu olmayan, sosyal mesafe kuralına uymayan ve maskesiz olan vatandaşlarımız sağlık tesislerimizden hizmet almada zorluk yaşayabilirler. Ayrıca tüm hastanelerimizde hasta ziyaret kısıtlamamız devam edecek” ifadelerini kullandı.
Mersin İl Sağlık Müdürü Dr.SinanBahçacı, Kovid-19 salgınındahizmet veren kamu hastanelerinde yeni normale uygun olarak bazı düzenlemelere gidildiğini söyledi.

Müdür Bahçacı yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanından sonra Mersin’de pandemi hastanesi olarak belirlenen kamuya ait Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Toros Devlet Hastanesi ve Tarsus Devlet Hastanesinin önümüzdeki süreçteyeni normale uygun olarak hizmet vereceğini söyledi. Bahçacı “Kovid-19 hayatımıza girdikten sonra tüm dünyada büyük bir etki yarattı. DSÖ tarafından pandemi ilan edilmeden önce Bakanlığımız tarafından bilim kurulu oluşturularak pandemi ile mücadele kapsamında kullanılacak kamu yataklı sağlık tesisleri belirlendi ve gerekli düzenlemeler yapıldı. Yaklaşık 3 aylık bir süre sonrasında ülkemizde ve ilimizde salgınla mücadelede önemli mesafeler alındı. Tedbirlere eksiksiz uymak kaydıyla yavaş yavaş yeni normale geçmek için çalışıyoruz. İlimizde de Müdürlüğümüze bağlı yataklı sağlık tesislerinde yaklaşık 10 gündür bunun hazırlığını yapıyoruz. Başhekimlerimizle yaptığımız toplantıda önümüzdeki günlerde yeni normale uygun olarak hasta kabulüne başlamaya karar verdik” diye konuştu.

 

“Rehavete girersek kazanımlarımızda geriye gideriz”

Havaların ısınması ile birlikte vatandaşlarda biraz rehavet gözlendiğini söyleyen Bahçacı “Tehlike henüz geçmiş değil. Bakanlığımız tarafından alınan tedbirlere harfiyen uymamız gerekiyor. Az biraz daha sabır. 3 aydır hep birlikte verdiğimiz emek heba edilmemeli. Daha fazla özgürlük için tedbirlere eksiksiz uymalıyız. Yeni hayat tarzımız;  kontrollü sosyal hayat, hep birlikte tedbir olmalı. Vatandaşlarımızın şunu bilmesinde fayda var. Aldığımız tedbirler hepimizin sağlığı için. Salgınla mücadelede aldığımız tedbirlerle daha güçlü olacağız ve bu mücadeleyi birlikte kazanacağız” dedi.

 

“Yeni dönemde MHRS çok önemli”

Il Sağlik Müdürü Sinan Bahçacı yeni dönemde Kovid-19 hastalarına sunulacak hizmetler ve yeni döneme ilişkin bilgiler verdi. Bahçacı “Yeni dönemde hastanelerimizden hizmet almak isteyen vatandaşlarımız acil haller dışında mutlaka 182 Merkezi Hastane Randevu Sisteminden randevu almak zorunda. MHRS den randevu alan hastalarımız randevu saatinden 15 dakika önce hastanede olmalı. Vatandaşlarımız hastaneye gelirken mutlaka maske takmalı ve hastane içerisinde de sosyal mesafe kuralına uymalıdır. Ayrıca zorunlu olmadıkça hastaneye tek gelinmeli ve işlemler tamamlandıktan sonra en kısa süre içerisinde hastamızın hastaneden ayrılması önemli. ArtıkKovid-19 hastalarımıza Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde oluşturduğumuz ve diğer bölümlerden izole edilmiş özel bir bölümde hizmet verilecek. Yeni dönemde Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve diğer hastanelerimiz rollerine uygun olarak MHRS den randevu alarak gelen hastalara hizmet verecekler. Acil haller dışında, MHRS randevusu olmayan, sosyal mesafe kuralına uymayan ve maskesiz olan vatandaşlarımız sağlık tesislerimizden hizmet almada zorluk yaşayabilirler. Ayrıca tüm hastanelerimizde hasta ziyaret kısıtlamamız devam edecek” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.