Kanserle Mücadelede Resim Ve Müzikli Motivasyon!

Sağlık 07.04.2019 - 10:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kanserle Mücadelede Resim Ve Müzikli Motivasyon!

VM Medical Park Mersin Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde hasta ve yakınlarının moral ve motivasyonlarını artırmak için etkinlik düzenlendi. Müzik eşliğinde resim yaparak moral toplayan hastalara sağlıklı beslenme ve kanser hastalarına yaklaşımın nasıl olmasıyla ilgili bilgiler verildi.

VM Medical Park Mersin Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören hastalara yönelik yapılan etkinlikte hastalar moral depoladı. Kanser hastalarına yaklaşımın ve beslenmenin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler de verilen etkinlikte hastalar müzik ve resim etkinliklerine katılarak aileleriyle güzel saatler geçirdi. Medikal Onkoloji Bölümü Uzmanları Doç. Dr. Alper Ata ve Doç. Dr. Erdinç Nayır, Beslenme ve Diyetetik uzmanı Meltem Gök ve Psikolog Asena Kanat etkinlikte yaptıkları konuşmada beslenme uzmanı, psikolog, genel cerrah ve onkolog uzmanlarının de yer aldığı bir ekiple hastaların yanında olduklarını vurguladılar. Etkinlikte sağlıklı beslenme konusunda bilgi veren Diyetisyen Meltem Gök kanser hastalığının tedavisinde göz ardı edilmemesi gereken en önemli noktalardan birinin de beslenme olduğunu belirtti. Doğru beslenmenin kanser hastalarının zayıflayan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için önem taşıdığını söyleyen Gök, bu dönemde sebze ağırlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmek gerektiğine vurgu yaptı.  Diyetisyen Gök’ün ardından etkinlikte konuşma yapan Psikolog Asena Kanat ise kanser hastalarının ve yakınlarının yaşadığı psikolojik durumu değerlendirerek doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti. Hastalıkta üç psikolojik evre ile karşılaştıklarını anlatan Kanat bu evrelerin şok ve şaşkınlık, inkar ve depresyon ve kabullenme evresi olduğunu söyledi. “Aslan gibisin, benden sağlamsın demek moral vermez, moral bozar” diyen Asena Kanat, “pozitif düşünmeliyim derken kanser gerçeğini reddetmeyin”  uyarısında bulundu. Hasta ve yakınlarının yaşadıkları öfkeyi, üzüntüyü ve kederi yaşamayı ertelememesi gerektiğini söyleyen Kanat, bu yaklaşımın kabullenmeyi zorlaştırıcı bir faktör olduğunu anlattı. Etkinlikte sağlıklı ürünlerden oluşan mönüden tatma imkanı da bulan hasta ve yakınları, müzik eşliğinde beraber resim yapmanın yeni bilgiler edinmenin güzelliğini yaşadılar.
VM Medical Park Mersin Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde hasta ve yakınlarının moral ve motivasyonlarını artırmak için etkinlik düzenlendi. Müzik eşliğinde resim yaparak moral toplayan hastalara sağlıklı beslenme ve kanser hastalarına yaklaşımın nasıl olmasıyla ilgili bilgiler verildi.

VM Medical Park Mersin Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi gören hastalara yönelik yapılan etkinlikte hastalar moral depoladı. Kanser hastalarına yaklaşımın ve beslenmenin nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler de verilen etkinlikte hastalar müzik ve resim etkinliklerine katılarak aileleriyle güzel saatler geçirdi. Medikal Onkoloji Bölümü Uzmanları Doç. Dr. Alper Ata ve Doç. Dr. Erdinç Nayır, Beslenme ve Diyetetik uzmanı Meltem Gök ve Psikolog Asena Kanat etkinlikte yaptıkları konuşmada beslenme uzmanı, psikolog, genel cerrah ve onkolog uzmanlarının de yer aldığı bir ekiple hastaların yanında olduklarını vurguladılar.

Etkinlikte sağlıklı beslenme konusunda bilgi veren Diyetisyen Meltem Gök kanser hastalığının tedavisinde göz ardı edilmemesi gereken en önemli noktalardan birinin de beslenme olduğunu belirtti. Doğru beslenmenin kanser hastalarının zayıflayan bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için önem taşıdığını söyleyen Gök, bu dönemde sebze ağırlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmek gerektiğine vurgu yaptı. 

Diyetisyen Gök’ün ardından etkinlikte konuşma yapan Psikolog Asena Kanat ise kanser hastalarının ve yakınlarının yaşadığı psikolojik durumu değerlendirerek doğru bilinen yanlışlara dikkat çekti. Hastalıkta üç psikolojik evre ile karşılaştıklarını anlatan Kanat bu evrelerin şok ve şaşkınlık, inkar ve depresyon ve kabullenme evresi olduğunu söyledi. “Aslan gibisin, benden sağlamsın demek moral vermez, moral bozar” diyen Asena Kanat, “pozitif düşünmeliyim derken kanser gerçeğini reddetmeyin”  uyarısında bulundu. Hasta ve yakınlarının yaşadıkları öfkeyi, üzüntüyü ve kederi yaşamayı ertelememesi gerektiğini söyleyen Kanat, bu yaklaşımın kabullenmeyi zorlaştırıcı bir faktör olduğunu anlattı.

Etkinlikte sağlıklı ürünlerden oluşan mönüden tatma imkanı da bulan hasta ve yakınları, müzik eşliğinde beraber resim yapmanın yeni bilgiler edinmenin güzelliğini yaşadılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.