'Kayıp Hayatlar' Mardin'de Ayakta Alkışlandı!

Kültür-Sanat 05.08.2019 - 15:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'Kayıp Hayatlar' Mardin'de Ayakta Alkışlandı!

Katıldığı Festivaller ve gerçekleştirdiği turnelerle Mersin'i ülkenin her yerinde temsil eden Arbens Sanat, bu kez de Mardin'de sahne aldı.

1998 yılında Mehmet Tekkanat'ın yazdığı , madde bağımlılığına karşı oyun olan Kayıp Hayatlar'la Mardin'de 4 kez sahnelendi ve ayakta dakikalarca alkışlandı.   ALTINDAĞ; " MESAJI SAĞLAM BİR OYUNDU"  Mardin Büyükşehir Belediyesinin davetiyle, Belediye Konservatuvar sahnesi, Gençlik Merkezi Sahnesi ve Kızıltepe'de oynanan oyunu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı  Figen Altındağ da izledi. Madde kullanımının çok küçük yaşlara kadar düştüğünü belirten Figen Altındağ, "Bu konuda durmadan mücadele etmeliyiz, Mersin'de davetimizi kırmayıp gelen Arbens Sanat oyuncuları bu önemli oyunla gençlerimize ve ailelere çok önemli mesajlar verdiler. Soluk soluğa ve keyifle izlediğimiz oyunda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.   TEKKANAT;" MERSİN'İN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİYİZ" Oyun yazarı ve Yönetmeni Mehmet Tekkanat ise, 22 yıl önce kaleme aldığı ve o günden buyana ülkenin her yerinde sahnelenen Kayıp Hayatlar oyunuyla, yüzbinlerce insana ulaştıklarının altını çizerek şunları söyledi. " Bu oyun aynı zamanda sosyal sorumluluk projesidir. Madde bağımlılığıyla topyekün mücadele etmek gerekiyor, biz de kendi alanımızda sahnede mücadelemizi veriyor, insanları uyarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Mersinli bir ekip olarak şehrimizi temsil ediyoruz. Güzel dostluklar kuruyoruz. Bizim açımızda acı olan tek şey ise, Mersin dışından bir çok belediyeden davet alıp oyunumuzu oynuyoruz, ama kendi şehrimizde bu olanak bize tanınmadı şimdiye kadar." Tek perdelik trajikomik oyunda;  Burak Aydın, Deniz Karayılan, Fazilet Taşkın, Berfin Tercan ve Mehmet Tekkanat rol alırken, teknik masada, Burcu Yaylamaz ve Ömer Bozdağ görev yaptı.    
Katıldığı Festivaller ve gerçekleştirdiği turnelerle Mersin'i ülkenin her yerinde temsil eden Arbens Sanat, bu kez de Mardin'de sahne aldı.

1998 yılında Mehmet Tekkanat'ın yazdığı , madde bağımlılığına karşı oyun olan Kayıp Hayatlar'la Mardin'de 4 kez sahnelendi ve ayakta dakikalarca alkışlandı.

 

ALTINDAĞ; " MESAJI SAĞLAM BİR OYUNDU"

 Mardin Büyükşehir Belediyesinin davetiyle, Belediye Konservatuvar sahnesi, Gençlik Merkezi Sahnesi ve Kızıltepe'de oynanan oyunu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı  Figen Altındağ da izledi.

Madde kullanımının çok küçük yaşlara kadar düştüğünü belirten Figen Altındağ, "Bu konuda durmadan mücadele etmeliyiz, Mersin'de davetimizi kırmayıp gelen Arbens Sanat oyuncuları bu önemli oyunla gençlerimize ve ailelere çok önemli mesajlar verdiler. Soluk soluğa ve keyifle izlediğimiz oyunda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

 

TEKKANAT;" MERSİN'İN GÖNÜLLÜ ELÇİLERİYİZ"

Oyun yazarı ve Yönetmeni Mehmet Tekkanat ise, 22 yıl önce kaleme aldığı ve o günden buyana ülkenin her yerinde sahnelenen Kayıp Hayatlar oyunuyla, yüzbinlerce insana ulaştıklarının altını çizerek şunları söyledi. " Bu oyun aynı zamanda sosyal sorumluluk projesidir. Madde bağımlılığıyla topyekün mücadele etmek gerekiyor, biz de kendi alanımızda sahnede mücadelemizi veriyor, insanları uyarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda Mersinli bir ekip olarak şehrimizi temsil ediyoruz. Güzel dostluklar kuruyoruz. Bizim açımızda acı olan tek şey ise, Mersin dışından bir çok belediyeden davet alıp oyunumuzu oynuyoruz, ama kendi şehrimizde bu olanak bize tanınmadı şimdiye kadar."

Tek perdelik trajikomik oyunda;  Burak Aydın, Deniz Karayılan, Fazilet Taşkın, Berfin Tercan ve Mehmet Tekkanat rol alırken, teknik masada, Burcu Yaylamaz ve Ömer Bozdağ görev yaptı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.