KKTC Cumhuriyet Bayramı Mersin'de Törenle Kullandı

16.11.2020 - 10:13, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

KKTC Cumhuriyet Bayramı Mersin'de Törenle Kullandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 37’nci yıl dönümünü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. Kuruluş Yıldönümü töreni, Mersin’de sınırlı kapsamda ve salgın önlemleri çerçevesinde, Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunularak gerçekleştirilen törene Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz de iştirak etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosluğu’nun yanısıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı, Türkiye Harp Malulu, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mersin Temsilciliği, Lefke Avrupa Üniversitesi Adana Temsilciliği, Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilciliği ile Girne Amerikan Üniversitesi Mersin Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Başkonsolos Zalihe Mendeli basına açıklama yaptı, Kıbrıs Türk Halkı için bir dönüm noktası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 37’nci yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirten KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli,"başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş ve vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle yad ederim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Çukurova Bölgesi’nde yaşayan tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım."dedi.Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 37’nci yıl dönümünü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. Kuruluş Yıldönümü töreni, Mersin’de sınırlı kapsamda ve salgın önlemleri çerçevesinde, Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenkler sunularak gerçekleştirilen törene Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz de iştirak etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosluğu’nun yanısıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanlığı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanlığı, Türkiye Harp Malulu, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Mersin Temsilciliği, Lefke Avrupa Üniversitesi Adana Temsilciliği, Yakın Doğu Üniversitesi Adana Temsilciliği ile Girne Amerikan Üniversitesi Mersin Temsilciliği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Başkonsolos Zalihe Mendeli basına açıklama yaptı, Kıbrıs Türk Halkı için bir dönüm noktası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 37’nci yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisinde olduğunu belirten KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli,"başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş ve vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle; Gazilerimizi, Kıbrıs Türk Mücahitlerimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetlerini şükran ve minnetle yad ederim.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Çukurova Bölgesi’nde yaşayan tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım."dedi.Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.