KKTC Halk Dansları Topluluğundan Mersin Ziyareti

Kültür-Sanat 19.07.2019 - 17:53, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

KKTC Halk Dansları Topluluğundan Mersin Ziyareti

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıl kutlamaları kapsamında İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nu ağırladı.

KKTC heyetini Mersin’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Kış, “2 gün yoğun bir programınız var burada kutlamalarla alakalı” diye konuştu. KKTC İskele Belediyesi Başkan Vekili Sefa Kurukafa ise Mersin’de olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yılı kutlamaları kapsamında Mersin’e gelen İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, KKTC Mersin Başkonsolosluğu Turizm Koordinatörü Kazım Türkkan, KKTC İskele Belediyesi Başkan Vekili Sefa Kurukafa, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Huriye Kaşar ve İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu üyeleri yer aldı. Kardeş şehir ilişkilerinin önemine vurgu yapılan ziyarette, halk oyunları ekibinin farklı ülkelerde katıldığı etkinlikler üzerine konuşuldu. İskele Belediyesi Meclis Üyesi Huriye Kaşar’ı gördüğünde kadın bir meclis üyesi ile karşılaşmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, “Böyle temsillerde tabii ki herkes çok kıymetli ve çok önemli ama kadın temsiliyetini gördüğümüzde biraz daha heyecanlanıyoruz, biraz daha önemsiyoruz” dedi.   İnanıroğlu: “Büyükşehir her zaman yanımızda” Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kutlama programlarına verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini iletirken,  “Büyükşehir Belediyemiz her zaman yanımızda. Bu gençlerimizin burada konaklamalarına, ulaşımlarına imkân verdiniz. Şükranlarımızı sunmak için aranızdayız” ifadelerini kullandı.  Başkan Vekili Kış da güzel dileklere cevaben, KKTC heyetini ev sahibi olarak Mersin’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Keyifle yaptık, umarım mutlu olur, memnun kalırsınız. 2 gün yoğun bir programınız var burada kutlamalarla alakalı” diye konuştu.   Kurukafa: “Mersin’de olmanın gururunu yaşıyoruz” KKTC İskele Belediyesi Başkan Vekili Sefa Kurukafa ise İskele halkının selamlarını getirdiklerini vurgulayarak, “20 Temmuz Özgürlük ve Barış Harekatı’nın Mersin’de kutlanmasından daha bir onurluyuz, daha bir gururluyuz. KKTC’de şu an etkinlikler düzenleniyor. Burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu bizlere anavatan Mersin’in Kuzey Kıbrıs’a vermiş olduğu bir değerin göstergesidir. Sizlerden almış olduğumuz bu davet üzerine de seve seve geldik. Çocuklarımız özveri ile gösterilerini yapacaklar” dedi. Ziyaret sonunda Kıbrıs’tan gelen heyet tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’a hediye takdimi gerçekleşirken, Kış da misafirlere günün anısına hediyeler verdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıl kutlamaları kapsamında İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu’nu ağırladı.

KKTC heyetini Mersin’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Kış, “2 gün yoğun bir programınız var burada kutlamalarla alakalı” diye konuştu. KKTC İskele Belediyesi Başkan Vekili Sefa Kurukafa ise Mersin’de olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yılı kutlamaları kapsamında Mersin’e gelen İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’ı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, KKTC Mersin Başkonsolosluğu Turizm Koordinatörü Kazım Türkkan, KKTC İskele Belediyesi Başkan Vekili Sefa Kurukafa, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Huriye Kaşar ve İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu üyeleri yer aldı. Kardeş şehir ilişkilerinin önemine vurgu yapılan ziyarette, halk oyunları ekibinin farklı ülkelerde katıldığı etkinlikler üzerine konuşuldu.

İskele Belediyesi Meclis Üyesi Huriye Kaşar’ı gördüğünde kadın bir meclis üyesi ile karşılaşmaktan duyduğu mutluluğu paylaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, “Böyle temsillerde tabii ki herkes çok kıymetli ve çok önemli ama kadın temsiliyetini gördüğümüzde biraz daha heyecanlanıyoruz, biraz daha önemsiyoruz” dedi.

 

İnanıroğlu: “Büyükşehir her zaman yanımızda”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kutlama programlarına verdiği desteklerden ötürü teşekkürlerini iletirken,  “Büyükşehir Belediyemiz her zaman yanımızda. Bu gençlerimizin burada konaklamalarına, ulaşımlarına imkân verdiniz. Şükranlarımızı sunmak için aranızdayız” ifadelerini kullandı. 

Başkan Vekili Kış da güzel dileklere cevaben, KKTC heyetini ev sahibi olarak Mersin’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Keyifle yaptık, umarım mutlu olur, memnun kalırsınız. 2 gün yoğun bir programınız var burada kutlamalarla alakalı” diye konuştu.

 

Kurukafa: “Mersin’de olmanın gururunu yaşıyoruz”

KKTC İskele Belediyesi Başkan Vekili Sefa Kurukafa ise İskele halkının selamlarını getirdiklerini vurgulayarak, “20 Temmuz Özgürlük ve Barış Harekatı’nın Mersin’de kutlanmasından daha bir onurluyuz, daha bir gururluyuz. KKTC’de şu an etkinlikler düzenleniyor. Burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu bizlere anavatan Mersin’in Kuzey Kıbrıs’a vermiş olduğu bir değerin göstergesidir. Sizlerden almış olduğumuz bu davet üzerine de seve seve geldik. Çocuklarımız özveri ile gösterilerini yapacaklar” dedi.

Ziyaret sonunda Kıbrıs’tan gelen heyet tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış’a hediye takdimi gerçekleşirken, Kış da misafirlere günün anısına hediyeler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.