Kocamaz, 'Sporun Birleştirici Gücünü Tüm Dünyaya Göstereceğiz '

13.12.2018 - 17:24, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kocamaz, 'Sporun Birleştirici Gücünü Tüm Dünyaya Göstereceğiz '

4. Uluslararası Mersin Maratonu’nun basın toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Kocamaz, “O güzel günde, sporun birleştirici gücünü tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İmar AŞ işbirliği ile gerçekleştirilen 4. Uluslararası Mersin Maratonu’nun tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mersin Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyaaddin Özer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, maratonda koşacak olan Etiyopyalı Atlet Kefyalew Deja Buruse, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda basın mensupları katıldı. “Engelleri Aşmak İçin, Mersin’e Koş Mersin’de Koş” ‘Engelleri Aşmak İçin Mersin’e Koş Mersin’de Koş’ sloganı ile bu yıl 4.’cü kez gerçekleşecek olan ve heyecanla beklenen Uluslararası Mersin Maratonu, düzenlenen basın toplantısı ile Mersinlilere tanıtıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz basın toplantısında yaptığı konuşmasında, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Mersin’i, marka kent vizyonu ve insan odaklı bir bakış açısı ile yönetmeye başladıklarını ifade etti. Mersin’e engelsiz kent, çocuk dostu kent, yaşlı dostu kent, hayvan dostu kent ve spor kenti gibi kimlikleri kazandırarak ulusal ve uluslararası platformlarda öne çıkarmayı başardıklarını belirten Başkan Kocamaz, gerçekleştirdikleri spor faaliyetleriyle Mersin’in bilinirliğini ve marka değerini her geçen gün yücelterek spor kenti imajını güçlendirdiklerini söyledi. “Hedefimiz gümüş kategori” Mersin’de düzenlenen tüm organizasyonların en gözdesinin Uluslararası Mersin Maratonu olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “2015 yılında tek yürek olup yaktığımız Uluslararası Mersin Maratonu ateşimiz, henüz dört yıldır düzenliyor olmamıza rağmen Avrupa Atletizm Birliği’nden 5 yıldız derecesi alarak dünyadaki 5000 maraton içerisinde 56, Avrupa’da 15. sıraya girmeyi başarmıştır. Ayrıca Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Yol Yarışları Kategorizasyonu’nda Bronz Label Kategori’ye yükselerek hedeflediğimiz Altın Kategori hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yıl ki hedefimiz Gümüş Kategori.  Bilindiği üzere, Uluslararası Mersin Maratonu için her yıl bir tema belirliyoruz. Böylece önem verdiğimiz hayata dair tüm inanç ve değerlerimiz için birlikte omuz omuza mücadele etme kültürünü evrensel bir mesaj haline getiriyoruz. Uluslararası Mersin Maratonu için bu yıl ‘Engelleri Aşmak İçin’ temasıyla hep birlikte ‘Mersin’e Koş Mersin’de Koş’ diyoruz” dedi. Toplantıda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel tarafından Uluslararası Mersin Maratonu’nun geçmişi, kapsamı ve parkurlar ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Uluslararası Mersin Maratonu için özel hazırlanan video klip katılımcılarla paylaşıldı.
4. Uluslararası Mersin Maratonu’nun basın toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Kocamaz, “O güzel günde, sporun birleştirici gücünü tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İmar AŞ işbirliği ile gerçekleştirilen 4. Uluslararası Mersin Maratonu’nun tanıtım toplantısına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Mersin Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Diyaaddin Özer, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, maratonda koşacak olan Etiyopyalı Atlet Kefyalew Deja Buruse, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilcileri ile çok sayıda basın mensupları katıldı.

“Engelleri Aşmak İçin, Mersin’e Koş Mersin’de Koş”

‘Engelleri Aşmak İçin Mersin’e Koş Mersin’de Koş’ sloganı ile bu yıl 4.’cü kez gerçekleşecek olan ve heyecanla beklenen Uluslararası Mersin Maratonu, düzenlenen basın toplantısı ile Mersinlilere tanıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz basın toplantısında yaptığı konuşmasında, göreve geldikleri 2014 yılından itibaren Mersin’i, marka kent vizyonu ve insan odaklı bir bakış açısı ile yönetmeye başladıklarını ifade etti.

Mersin’e engelsiz kent, çocuk dostu kent, yaşlı dostu kent, hayvan dostu kent ve spor kenti gibi kimlikleri kazandırarak ulusal ve uluslararası platformlarda öne çıkarmayı başardıklarını belirten Başkan Kocamaz, gerçekleştirdikleri spor faaliyetleriyle Mersin’in bilinirliğini ve marka değerini her geçen gün yücelterek spor kenti imajını güçlendirdiklerini söyledi.

“Hedefimiz gümüş kategori”

Mersin’de düzenlenen tüm organizasyonların en gözdesinin Uluslararası Mersin Maratonu olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, 2015 yılında tek yürek olup yaktığımız Uluslararası Mersin Maratonu ateşimiz, henüz dört yıldır düzenliyor olmamıza rağmen Avrupa Atletizm Birliği’nden 5 yıldız derecesi alarak dünyadaki 5000 maraton içerisinde 56, Avrupa’da 15. sıraya girmeyi başarmıştır. Ayrıca Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin (IAAF) Yol Yarışları Kategorizasyonu’nda Bronz Label Kategori’ye yükselerek hedeflediğimiz Altın Kategori hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yıl ki hedefimiz Gümüş Kategori.  Bilindiği üzere, Uluslararası Mersin Maratonu için her yıl bir tema belirliyoruz. Böylece önem verdiğimiz hayata dair tüm inanç ve değerlerimiz için birlikte omuz omuza mücadele etme kültürünü evrensel bir mesaj haline getiriyoruz. Uluslararası Mersin Maratonu için bu yıl ‘Engelleri Aşmak İçin’ temasıyla hep birlikte ‘Mersin’e Koş Mersin’de Koş’ diyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel tarafından Uluslararası Mersin Maratonu’nun geçmişi, kapsamı ve parkurlar ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından Uluslararası Mersin Maratonu için özel hazırlanan video klip katılımcılarla paylaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.