Konut harcamalarının üçte ikisini kira oluşturuyor

Ekonomi 21.08.2019 - 10:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Konut harcamalarının üçte ikisini kira oluşturuyor

Hanehalkı bütçe araştırması 2018 yılısonuçlarına göre; toplam hanehalkıharcaması içinde ayrılan pay itibarıyla konut ve kira harcamaları ilk sırada yer aldı. Harcamaların 23,7'sinin konut ve kiraya yapıldığı görüldü.

Konut      ve      kira      harcamalarının 67,2’sini     gerçek     ve     izafi     kira     oluştururken,  10,6'sını  gaz,  sıvı  ve  katı   yakıtlar,   8,9’unu   ise   elektrik   harcamaları oluşturdu. Konut  ve  kira  harcamalarının  8,2'sikonutla    ilgili    çeşitli    hizmetlere    (su,kanalizasyon vb.) ve 5,1'i ise konutunbakım ve onarım giderlerine ayrıldı. Gelir düzeyi konut harcamalarının dağılımını etkiliyor En  düşük  gelirli  birinci  20’lik  gruptaki  hanelerin  konut  ve  kira  harcamalarının  içinde  gerçek  ve  izafi  kiranın payı 64,6 iken, en yüksek gelirli beşinci 20'lik gruptaki hanelerde bu oran 70,8 oldu. Birinci 20'lik gelir grubundaki hanelerde konut ve kira harcamaları içinde elektrik, gaz, sıvı ve katı yakıtların payı   24,   konutla   ilgili   çeşitli   hizmetler   harcamalarının   payı   6,4,   konutun   bakım   ve   onarım harcamalarının  payı  5  olurken;  beşinci  20’lik  gelir  grubundaki  hanelerde  elektrik,  gaz,  sıvı  ve  katıyakıtların payı 15,4, konutla ilgili çeşitli hizmetler harcamalarının payı 9,4, konutun bakım ve onarım harcamalarının payı ise 4,5 oldu.
Hanehalkı bütçe araştırması 2018 yılısonuçlarına göre; toplam hanehalkıharcaması içinde ayrılan pay itibarıyla konut ve kira harcamaları ilk sırada yer aldı. Harcamaların 23,7'sinin konut ve kiraya yapıldığı görüldü.

Konut      ve      kira      harcamalarının 67,2’sini     gerçek     ve     izafi     kira     oluştururken,  10,6'sını  gaz,  sıvı  ve  katı   yakıtlar,   8,9’unu   ise   elektrik   harcamaları oluşturdu. Konut  ve  kira  harcamalarının  8,2'sikonutla    ilgili    çeşitli    hizmetlere    (su,kanalizasyon vb.) ve 5,1'i ise konutunbakım ve onarım giderlerine ayrıldı.

Gelir düzeyi konut harcamalarının dağılımını etkiliyor

En  düşük  gelirli  birinci  20’lik  gruptaki  hanelerin  konut  ve  kira  harcamalarının  içinde  gerçek  ve  izafi  kiranın payı 64,6 iken, en yüksek gelirli beşinci 20'lik gruptaki hanelerde bu oran 70,8 oldu. Birinci 20'lik gelir grubundaki hanelerde konut ve kira harcamaları içinde elektrik, gaz, sıvı ve katı yakıtların payı   24,   konutla   ilgili   çeşitli   hizmetler   harcamalarının   payı   6,4,   konutun   bakım   ve   onarım harcamalarının  payı  5  olurken;  beşinci  20’lik  gelir  grubundaki  hanelerde  elektrik,  gaz,  sıvı  ve  katıyakıtların payı 15,4, konutla ilgili çeşitli hizmetler harcamalarının payı 9,4, konutun bakım ve onarım harcamalarının payı ise 4,5 oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.