Koronalı Günlerde Polipropilen Fabrikası Alanı Özel Endüstri Bölgesi Olarak İlan Edildi

30.03.2020 - 15:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Koronalı Günlerde Polipropilen Fabrikası Alanı Özel Endüstri Bölgesi Olarak İlan Edildi

Serbest Bölge ve Karaduvar arasında kalan Tekfen grubuna ait olan ve Polipropilen Fabrikası yapılması planlanan alanın, Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.

Mersin Kent Konseyi yaptığüı açıklamada ülke olarak koronavirüs salgını mücadelesi verilirken, Serbest Bölge ve Karaduvar arasında kalan Tekfen grubuna ait olan ve Polipropilen Fabrikası yapılması planlanan alanın, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin düşündürücü olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Mersin'in üzerinde kirlilik ve olumsuz çevresel etkileri ile yük olmuş olan tesislerin varlığına ilaveten, aynı bölgede Polipropilen tesisisin yapılması, Karaduvar halkının geçim kaynağı olan balıkçılık ve sebze yetiştiriciliği faaliyetlerini sona erdirecektir. Bölgenin çevre yükünü daha da arttırıp, Mersin yerelinde halk ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemesi ise kaçınılmazdır. Daha da önemlisi Liman ve Serbest Bölge gelişimini sekteye uğratarak, her anlamda Mersin'in geleceğini katledecektir. Söz konusu alanın Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim/2016 Meclis toplantısında “Serbest Bölge Genişleme Alanı ile Mersin Ana Konteyner Limanı depolama alanı” olarak 1/1000.0000 Çevre Düzeni Planına işlenmesi kararı alınmıştır. Halkın haklı taleplerine, sivil toplum kuruluşlarının uyarılarına, ilgili kurum ve kuruluşların itirazlarına rağmen, bu projeyi hayata geçirecek adımların atılması akla ve vicdana sığacak kararlar değildir. Mersin, 2 bin kişiden fazla insana istihdam sağlayacak, dış ticaret hacmini 1 milyar dolar arttıracak Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanı projesinin Polipropilen fabrikasına kurban edilmesine seyirci kalmayacaktır. Meslek kuruluşları, STK’lar ve halk konunun yeniden değerlendirilmesini talep etmektedir. Bir kentin geleceğine daha güçlü katkı sunacak proje ortada dururken, Polipropilen fabrikası kararının değiştirilmesi en akılcı yol olacaktır. Mersin'in geleceği için, Mersin için tüm siyasi partiler, ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile hep birlikte hareket edip irademizin dikkate alınmasını sağlayacağız.  
Serbest Bölge ve Karaduvar arasında kalan Tekfen grubuna ait olan ve Polipropilen Fabrikası yapılması planlanan alanın, Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi.

Mersin Kent Konseyi yaptığüı açıklamada ülke olarak koronavirüs salgını mücadelesi verilirken, Serbest Bölge ve Karaduvar arasında kalan Tekfen grubuna ait olan ve Polipropilen Fabrikası yapılması planlanan alanın, Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin düşündürücü olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Mersin'in üzerinde kirlilik ve olumsuz çevresel etkileri ile yük olmuş olan tesislerin varlığına ilaveten, aynı bölgede Polipropilen tesisisin yapılması, Karaduvar halkının geçim kaynağı olan balıkçılık ve sebze yetiştiriciliği faaliyetlerini sona erdirecektir. Bölgenin çevre yükünü daha da arttırıp, Mersin yerelinde halk ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkilemesi ise kaçınılmazdır.

Daha da önemlisi Liman ve Serbest Bölge gelişimini sekteye uğratarak, her anlamda Mersin'in geleceğini katledecektir.

Söz konusu alanın Mersin Büyükşehir Belediyesi Ekim/2016 Meclis toplantısında “Serbest Bölge Genişleme Alanı ile Mersin Ana Konteyner Limanı depolama alanı” olarak 1/1000.0000 Çevre Düzeni Planına işlenmesi kararı alınmıştır.

Halkın haklı taleplerine, sivil toplum kuruluşlarının uyarılarına, ilgili kurum ve kuruluşların itirazlarına rağmen, bu projeyi hayata geçirecek adımların atılması akla ve vicdana sığacak kararlar değildir.

Mersin, 2 bin kişiden fazla insana istihdam sağlayacak, dış ticaret hacmini 1 milyar dolar arttıracak Doğu Akdeniz Ana Konteynır Limanı projesinin Polipropilen fabrikasına kurban edilmesine seyirci kalmayacaktır. Meslek kuruluşları, STK’lar ve halk konunun yeniden değerlendirilmesini talep etmektedir. Bir kentin geleceğine daha güçlü katkı sunacak proje ortada dururken, Polipropilen fabrikası kararının değiştirilmesi en akılcı yol olacaktır.

Mersin'in geleceği için, Mersin için tüm siyasi partiler, ilgili kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile hep birlikte hareket edip irademizin dikkate alınmasını sağlayacağız.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.