Meme Kanserine Karşı Farkındalık’ Etkinliği

19.10.2020 - 08:41, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Meme Kanserine Karşı Farkındalık’ Etkinliği

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından; “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dolayısıyla bir etkinlik organize edildi.

Dünya kadınlarının en ciddi sağlık sorunlarından biri olan meme kanserine karşı; “Farkında Ol, Kontrolü El’den Bırakma” sloganıyla düzenlenen program, Koronavirüs salgınına karşı tedbirler gözetilerek gerçekleşti. 2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı içinde bulunan halı sahada gerçekleşen etkinlikte, bir hemşire tarafından tüm katılımcıların ateşi ölçüldü; oturma düzeni ise sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde ayarlandı ve konuklara dezenfektan dağıtıldı. Katılımcılara ayrıca, meme kanserinin erken teşhisi ile mücadele yollarının anlatıldığı broşürler de dağıtıldı. Erken tanının önemi anlatıldı Program kapsamında; meme kanseri türleri, taramaları ve erken tanının önemi hakkında Uzman Dr. Hanife Tezcan, katılımcılara bilgilendirici bir sunum yaptı. Ardından da sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla, kadınların katılımıyla zumba dansı figürleri eşliğinde bir gösteri düzenlendi. Programa; Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilge Aydınoğlu Gökşen, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Arslan, Akdeniz KETEM Sorumlusu Uzman Doktor Hanife Tezcan, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin eşi Fatma Kondi, Mersin Türk Kızılay Toplum Merkezi temsilcileri, Akdeniz Belediye’sinin işbirliği protokolü imzaladığı Türk Kadınlar Konseyi Derneği ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi katıldı.  
Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından; “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dolayısıyla bir etkinlik organize edildi.

Dünya kadınlarının en ciddi sağlık sorunlarından biri olan meme kanserine karşı; “Farkında Ol, Kontrolü El’den Bırakma” sloganıyla düzenlenen program, Koronavirüs salgınına karşı tedbirler gözetilerek gerçekleşti.

2 Temmuz Madımak Barış ve Kardeşlik Parkı içinde bulunan halı sahada gerçekleşen etkinlikte, bir hemşire tarafından tüm katılımcıların ateşi ölçüldü; oturma düzeni ise sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde ayarlandı ve konuklara dezenfektan dağıtıldı. Katılımcılara ayrıca, meme kanserinin erken teşhisi ile mücadele yollarının anlatıldığı broşürler de dağıtıldı.

Erken tanının önemi anlatıldı

Program kapsamında; meme kanseri türleri, taramaları ve erken tanının önemi hakkında Uzman Dr. Hanife Tezcan, katılımcılara bilgilendirici bir sunum yaptı. Ardından da sağlıklı bir yaşam sürdürmek ve fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek amacıyla, kadınların katılımıyla zumba dansı figürleri eşliğinde bir gösteri düzenlendi.

Programa; Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Eğin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Mavioğlu, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Bilge Aydınoğlu Gökşen, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürü Ayşe Arslan, Akdeniz KETEM Sorumlusu Uzman Doktor Hanife Tezcan, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’nin eşi Fatma Kondi, Mersin Türk Kızılay Toplum Merkezi temsilcileri, Akdeniz Belediye’sinin işbirliği protokolü imzaladığı Türk Kadınlar Konseyi Derneği ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve üyesi katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.