Mersin Barosu, Baro Başkanlarına Yapılan Polis Müdahalesini Kınadı

23.06.2020 - 11:01, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Barosu, Baro Başkanlarına Yapılan Polis Müdahalesini Kınadı

Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve yönetim kurulu üyeleri yaptığı basın açıklaması ile baroların yapısını değiştirecek yeni yasal düzenlemeye karşı Ankara'ya yürüyen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da aralarında bulunduğu 60'a yakın baro başkanının, başkente girişlerine izin verilmemesini ve bazı baro başkanlarına yapılan polis müdahalesini kınadı.

 Demircioğlu açıklamasında, “Baro başkanlarının saldırıya uğraması, bu ülkede hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin olmadığının da ispatıdır. Yürüyüşün engellenmesini, baro başkanlarına karşı kaba kuvvet kullanılmasını, savunma örgütü olan baroların, savunma hakkının engellenmesini en gür sesimizle, en yüksek perdeden kınıyoruz” dedi. “BU ÜLKEDE HİÇBİR VATANDAŞIN HUKUK GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞININ İSPATIDIR” Avukatlarının da katılarak destek verdiği basın açıklaması Mersin Adliyesi önünde gerçekleşti. Burada konuşma yapan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, “Yaklaşık 60 baro başkanı ile birlikte Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da katıldığı ‘savunma yürüyor’ başlıklı baro başkanları yürüyüşü, Ankara girişinde kolluk kuvvetlerince engellenmiş, bazı baro başkanları tartaklanmış ve darp edilmiştir. Bunun üzerine şehre girişleri engellenen baro başkanları oturma eylemi başlatmıştır. Anayasa ve kanunlarla tanınmış toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkının kolluk kuvvetlerince engellenmesi ve baro başkanlarına karşı kaba kuvvet kullanılmasını, savunma örgütü olan baroların, savunma hakkının engellenmesini en gür sesimizle, en yüksek perdeden kınıyoruz. Yapılanların hiçbir şekilde izahı, özrü, açıklaması yoktur. Bugün Ankara’da savunmanın temsilcilerine karşı yapılan hukuksuz ve suç içeren müdahale son yıllarda hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnenmesi, yürütmenin yargıya karşı müdahalesi, vatandaşın ve avukatların hukuk güvenliğinin kalmaması, devletin giderek polis devleti haline dönüşmesinin en canlı örneğidir. Baro başkanlarının saldırıya uğraması, bu ülkede hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin olmadığının da ispatıdır. “ENGELLEMELERE SON VERİLMELİ” Baro Başkanlarının yürüyüşünün Ankara girişinde engellenmesi eylemine bir an önce son verilmeli, başkanların demokratik ve anayasal bir hak olan yürüyüşlerine güvenli bir şekilde devam etmeleri sağlanmalıdır. Kutsal savunma hakkının tesis edildiği, Anayasal ve evrensel hukuk prensiplerinin egemen kılındığı, Anayasal protesto hakkına müdahale edilmediği, hukukun üstünlüğünün yeniden sağlandığı günleri görene kadar,  Biz Mersin Barosu Avukatları olarak sonuna kadar azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Şimdilik yapılan müdahaleyi kınıyor, Baro Başkanlarımızın yürüyüşünün önündeki engeller kaldırılmadığı takdirde, diğer demokratik ve anayasal eylem haklarımızı kullanacağımızı basına ve kamuoyuna bildiriyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından avukatlar, “Avukata uzanan eller kırılsın”, “Hak, hukuk, adalet”, “Savunma susmadı, susmayacak” şeklinde slogan atarak, oturma eylemi gerçekleştirdi.
Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Fatma Demircioğlu ve yönetim kurulu üyeleri yaptığı basın açıklaması ile baroların yapısını değiştirecek yeni yasal düzenlemeye karşı Ankara'ya yürüyen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da aralarında bulunduğu 60'a yakın baro başkanının, başkente girişlerine izin verilmemesini ve bazı baro başkanlarına yapılan polis müdahalesini kınadı.

 Demircioğlu açıklamasında, “Baro başkanlarının saldırıya uğraması, bu ülkede hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin olmadığının da ispatıdır. Yürüyüşün engellenmesini, baro başkanlarına karşı kaba kuvvet kullanılmasını, savunma örgütü olan baroların, savunma hakkının engellenmesini en gür sesimizle, en yüksek perdeden kınıyoruz” dedi.

“BU ÜLKEDE HİÇBİR VATANDAŞIN HUKUK GÜVENLİĞİNİN OLMADIĞININ İSPATIDIR”

Avukatlarının da katılarak destek verdiği basın açıklaması Mersin Adliyesi önünde gerçekleşti. Burada konuşma yapan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, “Yaklaşık 60 baro başkanı ile birlikte Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da katıldığı ‘savunma yürüyor’ başlıklı baro başkanları yürüyüşü, Ankara girişinde kolluk kuvvetlerince engellenmiş, bazı baro başkanları tartaklanmış ve darp edilmiştir. Bunun üzerine şehre girişleri engellenen baro başkanları oturma eylemi başlatmıştır.

Anayasa ve kanunlarla tanınmış toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkının kolluk kuvvetlerince engellenmesi ve baro başkanlarına karşı kaba kuvvet kullanılmasını, savunma örgütü olan baroların, savunma hakkının engellenmesini en gür sesimizle, en yüksek perdeden kınıyoruz. Yapılanların hiçbir şekilde izahı, özrü, açıklaması yoktur. Bugün Ankara’da savunmanın temsilcilerine karşı yapılan hukuksuz ve suç içeren müdahale son yıllarda hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnenmesi, yürütmenin yargıya karşı müdahalesi, vatandaşın ve avukatların hukuk güvenliğinin kalmaması, devletin giderek polis devleti haline dönüşmesinin en canlı örneğidir. Baro başkanlarının saldırıya uğraması, bu ülkede hiçbir vatandaşın hukuk güvenliğinin olmadığının da ispatıdır.

“ENGELLEMELERE SON VERİLMELİ”

Baro Başkanlarının yürüyüşünün Ankara girişinde engellenmesi eylemine bir an önce son verilmeli, başkanların demokratik ve anayasal bir hak olan yürüyüşlerine güvenli bir şekilde devam etmeleri sağlanmalıdır. Kutsal savunma hakkının tesis edildiği, Anayasal ve evrensel hukuk prensiplerinin egemen kılındığı, Anayasal protesto hakkına müdahale edilmediği, hukukun üstünlüğünün yeniden sağlandığı günleri görene kadar,  Biz Mersin Barosu Avukatları olarak sonuna kadar azim ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Şimdilik yapılan müdahaleyi kınıyor, Baro Başkanlarımızın yürüyüşünün önündeki engeller kaldırılmadığı takdirde, diğer demokratik ve anayasal eylem haklarımızı kullanacağımızı basına ve kamuoyuna bildiriyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, “Avukata uzanan eller kırılsın”, “Hak, hukuk, adalet”, “Savunma susmadı, susmayacak” şeklinde slogan atarak, oturma eylemi gerçekleştirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.