Mersin Büyükşehir, Özel Çocukları İlk Kez Denizle Buluşturdu

01.07.2019 - 12:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Büyükşehir, Özel Çocukları İlk Kez Denizle Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kumkuyu plajında düzenlediği etkinlikle ZİÇEV bünyesinde özel eğitim alan çocuk ve gençleri denizle buluşturdu. Tüm gün süren etkinlikte çocuklar ve gençler denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarıp, doyasıya eğlendi. Etkinlikle dopdolu bir gün geçiren çocuklar, Akdeniz’in mavi sularında serinleme olanağı buldu.

Herkes için erişilebilir bir kent inşa etme amacıyla yola çıkan ve günlük yaşamda özel bireyler için tüm engelleri kaldırma gayretinde olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim alan çocukları ve gençleri ilk kez denizle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ve ailelerin de katıldığı etkinlikte, aralarında down sendromlu ve otizimlilerin de olduğu 17 özel çocuk ve genç suyla buluşup, gün boyu Kumkuyu sahilinin ve güneşin tadını çıkardı. İlk kez denize girmenin heyecanını yaşadılar Aralarında daha önce hiç denize girmeyen çocukların da yer aldığı etkinlikte, denizde birbirleri ile şakalaşarak oyunlar oynayan özel bireylerin yüzlerinde oluşan mutluluk görülmeye değerdi. Daha önce hiç denize giremeyen çocuklar da etkinlik sayesinde birbirlerinden cesaret alıp, su korkusunu yendi ve hayatlarında ilk kez denize girmenin heyecanını yaşadı. “Oğlum su korkusunu bu etkinlik sayesinde yendi” Oğlu Mustafa Yanar’ı sık sık denize getirdiğini ancak korktuğu için suya girmeye ikna edemediğini, yapılan etkinlikle arkadaşlarından cesaret alarak su korkusunu yendiğini söyleyen anne Zöhre Yanar, “Oğlum burada çok mutlu. O mutlu olduğu için ben de mutluyum. Oğlumu denize getiriyordum ama sudan çok korktuğu için denize girmiyordu. Bugün arkadaşları ile birlikte ilk kez denize girdi” dedi. “Kızım tüm gün denizden çıkmadı” Hilal Yılmaz’ın annesi Mukaddes Yılmaz ise kızının arkadaşları ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ve tüm gün denizden hiç çıkmadığını ifade ederek, “Bu etkinlikte bulunmaktan gerçekten çok mutluyuz. Böyle bir etkinliğe ilk defa katılıyoruz. Çocuklarımız denize girmekten çok keyif alıyorlar. Kızım bugün hiç denizden çıkmadı. Çocuğum mutlu olduğu için ben de mutlu oluyorum. Bu etkinliği düzenlediği için Vahap Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. “Çocuklarımızın böyle etkinliklere ihtiyaçları var” ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müyesser Sancak, etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, “Bu etkinliklerin belirli periyotlarda gerçekleşmesini isteriz. Çünkü çocuklarımızın böyle etkinliklere ihtiyaçları var. Çocukların çoğu denize ilk defa giriyorlar ve çok mutlu oldular. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. Daha önce hiç denize girmediklerini ve ilk defa böyle bir etkinliğe katıldıklarını söyleyen İrem Aleyna Bulut ve Mustafa Yanar, kendilerini bu kadar eğlendiren bir etkinlik düzenlediği için Başkan Seçer’e teşekkür etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kumkuyu plajında düzenlediği etkinlikle ZİÇEV bünyesinde özel eğitim alan çocuk ve gençleri denizle buluşturdu. Tüm gün süren etkinlikte çocuklar ve gençler denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarıp, doyasıya eğlendi. Etkinlikle dopdolu bir gün geçiren çocuklar, Akdeniz’in mavi sularında serinleme olanağı buldu.

Herkes için erişilebilir bir kent inşa etme amacıyla yola çıkan ve günlük yaşamda özel bireyler için tüm engelleri kaldırma gayretinde olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim alan çocukları ve gençleri ilk kez denizle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ve ailelerin de katıldığı etkinlikte, aralarında down sendromlu ve otizimlilerin de olduğu 17 özel çocuk ve genç suyla buluşup, gün boyu Kumkuyu sahilinin ve güneşin tadını çıkardı.

İlk kez denize girmenin heyecanını yaşadılar

Aralarında daha önce hiç denize girmeyen çocukların da yer aldığı etkinlikte, denizde birbirleri ile şakalaşarak oyunlar oynayan özel bireylerin yüzlerinde oluşan mutluluk görülmeye değerdi. Daha önce hiç denize giremeyen çocuklar da etkinlik sayesinde birbirlerinden cesaret alıp, su korkusunu yendi ve hayatlarında ilk kez denize girmenin heyecanını yaşadı.

“Oğlum su korkusunu bu etkinlik sayesinde yendi”

Oğlu Mustafa Yanar’ı sık sık denize getirdiğini ancak korktuğu için suya girmeye ikna edemediğini, yapılan etkinlikle arkadaşlarından cesaret alarak su korkusunu yendiğini söyleyen anne Zöhre Yanar, “Oğlum burada çok mutlu. O mutlu olduğu için ben de mutluyum. Oğlumu denize getiriyordum ama sudan çok korktuğu için denize girmiyordu. Bugün arkadaşları ile birlikte ilk kez denize girdi” dedi.

“Kızım tüm gün denizden çıkmadı”

Hilal Yılmaz’ın annesi Mukaddes Yılmaz ise kızının arkadaşları ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ve tüm gün denizden hiç çıkmadığını ifade ederek, “Bu etkinlikte bulunmaktan gerçekten çok mutluyuz. Böyle bir etkinliğe ilk defa katılıyoruz. Çocuklarımız denize girmekten çok keyif alıyorlar. Kızım bugün hiç denizden çıkmadı. Çocuğum mutlu olduğu için ben de mutlu oluyorum. Bu etkinliği düzenlediği için Vahap Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımızın böyle etkinliklere ihtiyaçları var”

ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müyesser Sancak, etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, “Bu etkinliklerin belirli periyotlarda gerçekleşmesini isteriz. Çünkü çocuklarımızın böyle etkinliklere ihtiyaçları var. Çocukların çoğu denize ilk defa giriyorlar ve çok mutlu oldular. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha önce hiç denize girmediklerini ve ilk defa böyle bir etkinliğe katıldıklarını söyleyen İrem Aleyna Bulut ve Mustafa Yanar, kendilerini bu kadar eğlendiren bir etkinlik düzenlediği için Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.