Mersin’de 401 bin Öğrenci Karne Coşkusu Yaşadı

Eğitim 18.01.2019 - 15:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin’de 401 bin Öğrenci Karne Coşkusu Yaşadı

2018-2019 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle ilimizde Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise ve Özel Eğitim Okulları olmak üzere toplam 1243 okulumuzda toplam 401.311 öğrenci yılın karne heyecanını yaşadı.

Mersin'de 34 bin 1.sınıfı öğrencisi bu dönem ilk defa karne heyecanı yaşadı.  Bütün okulları ve öğrencileri temsil etmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 4 merkez ilçede 4 farklı türden okulda karne programları düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, düzenlenen karne programlarına katılıp öğretmen, öğrenci ve ailelerin yaşadığı sevince ortak oldu. Yenişehir ilçesinde başlayan karne coşkusu Toroslar, Akdeniz ve Mezitli ile devam etti İlk program Yenişehir ilçesi Özel İçel Ortaokulunda yapıldı. Buradaki programa Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İl Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Toroslar’daki Karne Sevinci Vali Ali İhsan Su İle Birlikte Yaşandı   Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulunda düzenlen programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Toroslar Kaymakamı Ahmet İsmet Şahin,  İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, İl Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, İlçe Şube Müdürü Harun Reşit Çimen, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelerek eğitim üzerine sohbet eden Valimiz Ali İhsan Su, öğretmenin eğitimde ve insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek öğretmenlere başarılar diledi. Vali Su, ve beraberindeki il ve ilçe yöneticileri sınıflara geçip öğrencilere karnelerini dağıtıp onlarla sohbet ettiler ve çeşitli hediyeler verdiler.  Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin Efe Gösterisi ve Öğrencilerin Müzik Dinletisi Beğeniyle İzlendi Akdeniz Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen karne dağıtım programına İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, İl Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki programda öğretmenlerce hazırlanan  yöresel Efe oyunu ve öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Ardından İl Müdürümüz ve İlçe Müdürümüz tarafından öğrencilere karneleri ve hediyeleri verildi. Koca: Karne öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesidir İl Milli Eğitim Müdürü Koca, karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizdi. Karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden olduğuna işaret eden Koca, her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunun altını çizerek, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini söyledi. Koca, öğretmen ve öğrencilerden tatilde dinlenmelerini, kendilerine zaman ayırmalarını ve okumaya devam etmelerini istedi.
2018-2019 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle ilimizde Okul öncesi, İlkokul, Ortaokul, Lise ve Özel Eğitim Okulları olmak üzere toplam 1243 okulumuzda toplam 401.311 öğrenci yılın karne heyecanını yaşadı.

Mersin'de 34 bin 1.sınıfı öğrencisi bu dönem ilk defa karne heyecanı yaşadı.

 Bütün okulları ve öğrencileri temsil etmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 4 merkez ilçede 4 farklı türden okulda karne programları düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, düzenlenen karne programlarına katılıp öğretmen, öğrenci ve ailelerin yaşadığı sevince ortak oldu.

Yenişehir ilçesinde başlayan karne coşkusu Toroslar, Akdeniz ve Mezitli ile devam etti

İlk program Yenişehir ilçesi Özel İçel Ortaokulunda yapıldı. Buradaki programa Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İl Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Toroslar’daki Karne Sevinci Vali Ali İhsan Su İle Birlikte Yaşandı  

Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulunda düzenlen programa Mersin Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Toroslar Kaymakamı Ahmet İsmet Şahin,  İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Badas, İl Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, İlçe Şube Müdürü Harun Reşit Çimen, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Öğretmenler odasında öğretmenler ile bir araya gelerek eğitim üzerine sohbet eden Valimiz Ali İhsan Su, öğretmenin eğitimde ve insan hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek öğretmenlere başarılar diledi.

Vali Su, ve beraberindeki il ve ilçe yöneticileri sınıflara geçip öğrencilere karnelerini dağıtıp onlarla sohbet ettiler ve çeşitli hediyeler verdiler. 

Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin Efe Gösterisi ve Öğrencilerin Müzik Dinletisi Beğeniyle İzlendi

Akdeniz Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen karne dağıtım programına İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, İl Temel Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Yöneticileri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Zeytinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki programda öğretmenlerce hazırlanan  yöresel Efe oyunu ve öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Ardından İl Müdürümüz ve İlçe Müdürümüz tarafından öğrencilere karneleri ve hediyeleri verildi.

Koca: Karne öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesidir

İl Milli Eğitim Müdürü Koca, karnenin, öğretmen, öğrenci ve ailenin ortak değerlendirmesi olduğunun altını çizdi.

Karneyi başarılı ya da başarısız kılan birçok neden olduğuna işaret eden Koca, her çocuğun kendi gelişimine göre bir yeterliliğe sahip olduğunun altını çizerek, daha çok sevgi, biraz daha planlama, farklı yaklaşımlar, sabır, hoşgörü ve iyi niyetin ailelerin yol haritası olması gerektiğini söyledi.

Koca, öğretmen ve öğrencilerden tatilde dinlenmelerini, kendilerine zaman ayırmalarını ve okumaya devam etmelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.