Mersin’de Koronavirüs Denetimleri Gerçekleştirildi

26.11.2020 - 21:07, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin’de Koronavirüs Denetimleri Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 valiliğe gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, Mersin’de düzenlenen Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesinde yapılan denetimlere İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz Bavbek de katıldı. İlk olarak toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlere katılan Vali Su, şoförler ile yolculara koronavirüs salgınına karşı hatırlatmalarda bulunarak, pandemi tedbirlerine uyulmasının önemini vurguladı. Daha sonra vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu işyerlerinde esnafı ziyaret eden Vali Su, işyeri çalışanları ve müşterilere pandemi tedbirleri konusunda uyarılarda bulunarak iş yeri sahiplerine bol kazanç temennisinde bulundu. Yenişehir ilçesindeki denetimlerinin ardından Sayapark AVM’ye geçen Vali Su, AVM içerisindeki işyerlerini ziyaret ederek, vatandaşlara koronavirüs salgınına karşı uyarılarda bulundu. Görevlilerin vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttığı denetimler esnasında yaptığı açıklamada, pandemi ile mücadelede üç temel kural olan maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmenin önemini yineleyen Vali Ali İhsan Su, ilimiz genelinde bugün kaymakamlar, belediye başkanları, kolluk kuvvetleri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ekiplerle sahada denetimler gerçekleştirdiğini ifade etti. Tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür eden Vali Su, kurallara uyma alışkanlığının daha da artmasını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceğini söyledi. Vali Su, “Vatandaşlarımızdan zaruri olmadığı takdirde ev ziyaretlerine gitmemelerini rica ediyorum, ev ziyaretlerini mümkün mertebe ertelemeliyiz. Bu hepimizin sağlığı açısından uygun olacaktır.” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanlığı’nın, 81 valiliğe gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ konulu genelgesi kapsamında, Mersin’de düzenlenen Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimler Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Yenişehir ilçesinde yapılan denetimlere İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Jandarma Komutanı Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Oğuz Bavbek de katıldı.

İlk olarak toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlere katılan Vali Su, şoförler ile yolculara koronavirüs salgınına karşı hatırlatmalarda bulunarak, pandemi tedbirlerine uyulmasının önemini vurguladı. Daha sonra vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu işyerlerinde esnafı ziyaret eden Vali Su, işyeri çalışanları ve müşterilere pandemi tedbirleri konusunda uyarılarda bulunarak iş yeri sahiplerine bol kazanç temennisinde bulundu.

Yenişehir ilçesindeki denetimlerinin ardından Sayapark AVM’ye geçen Vali Su, AVM içerisindeki işyerlerini ziyaret ederek, vatandaşlara koronavirüs salgınına karşı uyarılarda bulundu.

Görevlilerin vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttığı denetimler esnasında yaptığı açıklamada, pandemi ile mücadelede üç temel kural olan maske, fiziki mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmenin önemini yineleyen Vali Ali İhsan Su, ilimiz genelinde bugün kaymakamlar, belediye başkanları, kolluk kuvvetleri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan ekiplerle sahada denetimler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Tedbirlere uyan vatandaşlara teşekkür eden Vali Su, kurallara uyma alışkanlığının daha da artmasını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Vali Su, “Vatandaşlarımızdan zaruri olmadığı takdirde ev ziyaretlerine gitmemelerini rica ediyorum, ev ziyaretlerini mümkün mertebe ertelemeliyiz. Bu hepimizin sağlığı açısından uygun olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.