Mersin'de minübüs terörü bir can aldı

16.07.2019 - 14:17, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin'de minübüs terörü bir can aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ali Şan Eşref (36),bindiği minübüste hamile bir bayana yer vermesinin ardından daha ayaktayken ve minibüsün kapılarını kapatmadan aniden hareket edip hızlanmasıyla bir anda dengesini kaybederek açık olan kapıdan dışarı beton zemine düştü ve hayatını kaybetti.

Mersin'de  toplu taşıma yapan minübüs şikayetlerinin çok arttığı bir dönemde yaşanan olay yürekleri yaktı.Trafik kurallarına uymayan, yolcularla tartışan, çocuk arabası olan bayanları minübüse almayan, bozuk denilerek klimalarını çalıştırmayan ve ellerinden sigaralarını düşürmeyen minübüs şöförlerini hemen hemen duyuyorduk. Şimdi de bir minübüsün trajik bir olayla bir gencin ölümüne sebep olduğu iddiaları kent gündeminde. İddiaya göre dün akşam 18.00 civarında yaşanan olay Akbelen Bulvarında meydana geldi. Akbelen bulvarında minübüse binen Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ali Şan Eşref (36) minübüse binen hamile bir bayana yer vermesinin ardından, ayaktayken aniden hızlanan ve kapısı açık minübüste dengesini kaybederek yola beton zemine düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ali Şan Eşref  hayatını kaybetti. Gözaltına alınan sürücü daha sonra kasten adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı. Hayatını kaybeden Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ali Şan Eşref (36) Arslanköy Kavaklı Pınar Mahallesinde bugün toprağa verildi Editör Notu: Haberde sehven Akbelen hattı minübüsü resmi kullanılmıştır. Aslında temsili ve hedef göstermeyi amaçlamayan bir resim olarak kullanmak istemiştik. Ama yanlış anlaşıldık.Yine de özür dileriz. Konu hangi minübüs hattının olaya karıştığı değil, olayın neden olduğu, nasıl tedbir alınabileceği, ilgililerin bu gibi olayların ve bir çok sorunun bir daha yaşanmaması için alması gereken önlemlerin bir an önce alması gerektiğidir. Manşeti bu yüzden dikkat çekecek şekilde attık. Konuya sarı , kırmızı, mavi, beyaz minübüs olarak bakmadık. Konuya genel baktık. Gördük ki yorumlarda bizlere yalan haber yapıldığı bile ifade edilmiştir. Haberimiz yalan değildir. Olay gerçekleşmiştir. Gördük ki haberimizin içinde hangi kooperatife ait olduğunu dahi belirtmeden kazayı anlattık. Gördük ki rahatsız olanlar bizim minübüsümüz değil, diğerinin minübüsü olarak konuya bakıyorlar. Konu genel bir konu. Tüm minübüsçüleri ilgilendiren bir konu.  Haberin başında belirttiğimiz diğer sorunlarla birlikte çözüm yolları bulunmalı. Toplu taşıma hizmetinin standartları yükseltilmeli ve bu gibi olaylar yaşanmamalı, sorunlar çözülmelidir. Bu konuda maalesef oda başkanlarının çabasını göremiyoruz. Daha etkin rol almalı ve Mersin'e yakışan sorunları giderilmiş bir toplu taşıma ortamı sağlamalıdırlar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ali Şan Eşref (36),bindiği minübüste hamile bir bayana yer vermesinin ardından daha ayaktayken ve minibüsün kapılarını kapatmadan aniden hareket edip hızlanmasıyla bir anda dengesini kaybederek açık olan kapıdan dışarı beton zemine düştü ve hayatını kaybetti.

Mersin'de  toplu taşıma yapan minübüs şikayetlerinin çok arttığı bir dönemde yaşanan olay yürekleri yaktı.Trafik kurallarına uymayan, yolcularla tartışan, çocuk arabası olan bayanları minübüse almayan, bozuk denilerek klimalarını çalıştırmayan ve ellerinden sigaralarını düşürmeyen minübüs şöförlerini hemen hemen duyuyorduk. Şimdi de bir minübüsün trajik bir olayla bir gencin ölümüne sebep olduğu iddiaları kent gündeminde.

İddiaya göre dün akşam 18.00 civarında yaşanan olay Akbelen Bulvarında meydana geldi. Akbelen bulvarında minübüse binen Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ali Şan Eşref (36) minübüse binen hamile bir bayana yer vermesinin ardından, ayaktayken aniden hızlanan ve kapısı açık minübüste dengesini kaybederek yola beton zemine düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ali Şan Eşref  hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan sürücü daha sonra kasten adam öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

Hayatını kaybeden Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli Ali Şan Eşref (36) Arslanköy Kavaklı Pınar Mahallesinde bugün toprağa verildi

Editör Notu: Haberde sehven Akbelen hattı minübüsü resmi kullanılmıştır. Aslında temsili ve hedef göstermeyi amaçlamayan bir resim olarak kullanmak istemiştik. Ama yanlış anlaşıldık.Yine de özür dileriz. Konu hangi minübüs hattının olaya karıştığı değil, olayın neden olduğu, nasıl tedbir alınabileceği, ilgililerin bu gibi olayların ve bir çok sorunun bir daha yaşanmaması için alması gereken önlemlerin bir an önce alması gerektiğidir. Manşeti bu yüzden dikkat çekecek şekilde attık. Konuya sarı , kırmızı, mavi, beyaz minübüs olarak bakmadık. Konuya genel baktık. Gördük ki yorumlarda bizlere yalan haber yapıldığı bile ifade edilmiştir. Haberimiz yalan değildir. Olay gerçekleşmiştir. Gördük ki haberimizin içinde hangi kooperatife ait olduğunu dahi belirtmeden kazayı anlattık. Gördük ki rahatsız olanlar bizim minübüsümüz değil, diğerinin minübüsü olarak konuya bakıyorlar. Konu genel bir konu. Tüm minübüsçüleri ilgilendiren bir konu.  Haberin başında belirttiğimiz diğer sorunlarla birlikte çözüm yolları bulunmalı. Toplu taşıma hizmetinin standartları yükseltilmeli ve bu gibi olaylar yaşanmamalı, sorunlar çözülmelidir. Bu konuda maalesef oda başkanlarının çabasını göremiyoruz. Daha etkin rol almalı ve Mersin'e yakışan sorunları giderilmiş bir toplu taşıma ortamı sağlamalıdırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.