Mersin'de şiddetli yağış uyarısı. Okullar 1 gün tatil

05.12.2018 - 17:33, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin'de şiddetli yağış uyarısı. Okullar 1 gün tatil

Mersin'de bu geceden itibaren yağışların şiddetini arttıracağı bildirildi. Mersin Valiliği okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Meteoroloği Müdürlüğü Mersin için şiddetli yağış uyarısı yaptı: Mersin ve Adana Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Beklenen Hadise Gökgürültülü Sağanak Yağış Beklendiği Yer Mersin ve Adana'da devam eden sağanak yağışların, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi ve batı ilçeleri (Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) ile Mersin'in batısında (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (50-100 kg/metrekare), Mersin'in doğu ilçelerinde (Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla) şiddetli (100-200 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor. Mersin ve Adana'nın 2000 m üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Başlama-Bitiş Zamanı 05.12.2018 12:00- 07.12.2018 06:00 Hadisenin Şiddeti Şiddetli Yağış Oluşması Muhtemel Riskler Ani Sel - Su Baskını - Sel - Heyelan - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar Mersin ve İlçelerinde Taşkınlara Dikkat! Beklenen Hadise Akarsu Taşkını Beklendiği Yer Yapılan son değerlendirmelere göre Mersin'in Silifke, Erdemli, Merkez (Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz) ve Tarsus ilçelerinde aralıklarla devam eden yağışın gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve Cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Söz konusu ilçelerde; köprü, menfez vb. yapılarda, yan kolların birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir. Başlama-Bitiş Zamanı 06.12.2018 00:00-07.12.2018 08:00 Hadisenin Şiddeti Yüksek   OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ Mersin Valiliği de şiddetli yağışlardan dolayı okulların bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama şöyle: Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Mersin ve çevresini etkileyecek yoğun sağanak yağış ve sel uyarısına istinaden, sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi maksadıyla ilimiz genelinde 06 Aralık 2018 Perşembe günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 (bir) gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine; Yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında, tüm ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin 06 Aralık 2018 Perşembe günü 1(bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.
Mersin'de bu geceden itibaren yağışların şiddetini arttıracağı bildirildi. Mersin Valiliği okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Meteoroloği Müdürlüğü Mersin için şiddetli yağış uyarısı yaptı:

Mersin ve Adana Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Beklenen Hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Mersin ve Adana'da devam eden sağanak yağışların, yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Cuma (07.12.2018) günü sabah saatlerine kadar Adana il merkezi ve batı ilçeleri (Karaisalı, Pozantı ve Aladağ) ile Mersin'in batısında (Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Mut) kuvvetli (50-100 kg/metrekare), Mersin'in doğu ilçelerinde (Mersin merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Çamlıyayla) şiddetli (100-200 kg/metrekare) olması tahmin ediliyor. Mersin ve Adana'nın 2000 m üzeri rakımlı yerlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

05.12.2018 12:00- 07.12.2018 06:00

Hadisenin Şiddeti

Şiddetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Sel - Heyelan - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Mersin ve İlçelerinde Taşkınlara Dikkat!

Beklenen Hadise

Akarsu Taşkını

Beklendiği Yer

Yapılan son değerlendirmelere göre Mersin'in Silifke, Erdemli, Merkez (Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz) ve Tarsus ilçelerinde aralıklarla devam eden yağışın gece saatlerinden itibaren şiddetini artıracağı ve Cuma günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir. Söz konusu ilçelerde; köprü, menfez vb. yapılarda, yan kolların birleşim yerlerinde ve akış güvenliğinin kritik olduğu noktalar ile kuru dere yataklarında meydana gelebilecek taşkınlara karşı vatandaşlarımızın ve ilgili kurumların hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı

06.12.2018 00:00-07.12.2018 08:00

Hadisenin Şiddeti

Yüksek

 

OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Mersin Valiliği de şiddetli yağışlardan dolayı okulların bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda Mersin ve çevresini etkileyecek yoğun sağanak yağış ve sel uyarısına istinaden, sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi maksadıyla ilimiz genelinde 06 Aralık 2018 Perşembe günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 (bir) gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine;

Yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında, tüm ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin 06 Aralık 2018 Perşembe günü 1(bir) gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.