Mersin’de Yılın Hekimi Belli Oldu

Sağlık 15.03.2020 - 13:40, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin’de Yılın Hekimi Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “yılın hekimi” ödülüne, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kardiyoloji uzmanı Doç.Dr.Mehmet Ballı ile Erdemli Sarıkaya Aile Sağlığı Merkezinden aile hekimi Yusuf Taner Serin layık görüldü.

Bu yıl İstanbul’da yapılması planlanan ödül töreninin, dünyada devam eden pandemi sebebi ile iptal edilmesinden dolayı Mersin’de “yılın hekimi” seçilen Ballı ve Serin’e teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı tarafından verildi. Ballı ve Serin’i makamında ağırlayan Bahçacı, görev yapan tüm sağlık çalışanlarının özverili ve fedakâr bir şekilde hizmet verdiklerini belirterek “Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen “yılın hekimi” etkinliği manevi olarak arkadaşlarımızı ödüllendirmeyi amaçlıyor. Kendilerine verilen bu ödül aslında onların şahsında görev yapan tüm sağlık çalışanlarına verilen bir ödül. Ben bir kez daha kendilerini tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.    Belge takdiminden sonra kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Doç.Dr. Ballı, "Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladığımdan andan itibaren hastane yönetiminin bana tanığı imkânlar ve ekibim ile birlikte literatüre girecek operasyonları başarı ile gerçekleştirdik. Birçok hastamıza derman olduk. Hastalarımızın operasyon sonrası yeni bir hayata başladıklarını görmenin bana ve ekip arkadaşlarıma yaşattığı manevi haz hiçbir maddi değer ile ölçemez. Bundan sonra da görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.   Hizmet verdiği bölgede yaşayanlar ile güçlü bir bağı olan Aile Hekimi Yusuf Taner Serin’de  “Koruyucu sağlık hizmetlerinde görev yapan bir hekim olarak kendi bölgemde yaşayan vatandaşlarımızı ailemin bir parçası olarak görüyorum. Hizmet verdiğim bölge coğrafi olarak Mersin’in en kırsal bölgelerinden biri. Bana bağlı köyleri haftanın 4 günü ziyaret ediyorum. Sağlık sorunlarını elimden geldiği ölçüde gidermeye çalışıyorum. Ziyaret esnasında insanların yüzündeki mutluluk ve minnet ifadesini gördüğüm zaman tüm yorgunluğum sona eriyor. Yılın hekimi ödülüne layık görüldüğümden dolayı mutlu oldum” diye konuştu.   Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanı Doç.Dr.Mehmet Ballı, kendi alanında bir çok operasyonu ilk defa gerçekleştiren kişi olup alanında yaptığı başarılı operasyonlar ile ödül almaya hak kazandı. Erdemli Sarıkaya Aile Sağlığı Merkezi aile hekimi Yusuf Taner Serin ise kendisine bağlı 11 köye haftanın 4 günü mobil sağlık hizmeti vermesi, halk ile oluşturduğu güçlü bağ sayesinde aile sağlığı merkezinin tadilatının bağışçılar tarafından yapılmasını sağlaması ve yaz döneminde nüfusu 60.000 lere çıkan bölgede özveri ile hizmet vermesinden dolayı ödüle layık görüldü.      
Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen “yılın hekimi” ödülüne, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kardiyoloji uzmanı Doç.Dr.Mehmet Ballı ile Erdemli Sarıkaya Aile Sağlığı Merkezinden aile hekimi Yusuf Taner Serin layık görüldü.

Bu yıl İstanbul’da yapılması planlanan ödül töreninin, dünyada devam eden pandemi sebebi ile iptal edilmesinden dolayı Mersin’de “yılın hekimi” seçilen Ballı ve Serin’e teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr.Sinan Bahçacı tarafından verildi. Ballı ve Serin’i makamında ağırlayan Bahçacı, görev yapan tüm sağlık çalışanlarının özverili ve fedakâr bir şekilde hizmet verdiklerini belirterek “Bakanlığımız tarafından her yıl düzenlenen “yılın hekimi” etkinliği manevi olarak arkadaşlarımızı ödüllendirmeyi amaçlıyor. Kendilerine verilen bu ödül aslında onların şahsında görev yapan tüm sağlık çalışanlarına verilen bir ödül. Ben bir kez daha kendilerini tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. 

 

Belge takdiminden sonra kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür eden Doç.Dr. Ballı, "Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladığımdan andan itibaren hastane yönetiminin bana tanığı imkânlar ve ekibim ile birlikte literatüre girecek operasyonları başarı ile gerçekleştirdik. Birçok hastamıza derman olduk. Hastalarımızın operasyon sonrası yeni bir hayata başladıklarını görmenin bana ve ekip arkadaşlarıma yaşattığı manevi haz hiçbir maddi değer ile ölçemez. Bundan sonra da görevimizi en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Hizmet verdiği bölgede yaşayanlar ile güçlü bir bağı olan Aile Hekimi Yusuf Taner Serin’de  “Koruyucu sağlık hizmetlerinde görev yapan bir hekim olarak kendi bölgemde yaşayan vatandaşlarımızı ailemin bir parçası olarak görüyorum. Hizmet verdiğim bölge coğrafi olarak Mersin’in en kırsal bölgelerinden biri. Bana bağlı köyleri haftanın 4 günü ziyaret ediyorum. Sağlık sorunlarını elimden geldiği ölçüde gidermeye çalışıyorum. Ziyaret esnasında insanların yüzündeki mutluluk ve minnet ifadesini gördüğüm zaman tüm yorgunluğum sona eriyor. Yılın hekimi ödülüne layık görüldüğümden dolayı mutlu oldum” diye konuştu.

 

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanı Doç.Dr.Mehmet Ballı, kendi alanında bir çok operasyonu ilk defa gerçekleştiren kişi olup alanında yaptığı başarılı operasyonlar ile ödül almaya hak kazandı. Erdemli Sarıkaya Aile Sağlığı Merkezi aile hekimi Yusuf Taner Serin ise kendisine bağlı 11 köye haftanın 4 günü mobil sağlık hizmeti vermesi, halk ile oluşturduğu güçlü bağ sayesinde aile sağlığı merkezinin tadilatının bağışçılar tarafından yapılmasını sağlaması ve yaz döneminde nüfusu 60.000 lere çıkan bölgede özveri ile hizmet vermesinden dolayı ödüle layık görüldü.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.