Mersin’in Kurtuluşunun 97. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

03.01.2019 - 17:52, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin’in Kurtuluşunun 97. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

3 Ocak ‘Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü’ Vali Ali İhsan Su’nun da katıldığı törenle kutlandı.

Tren Garı’nda başlayan ve Cumhuriyet Meydanında devam eden kutlama törenine Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Behiç Çelik ve Baki Şimşek’in yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.   Törende trenle gelen temsili heyetin karşılanmasının ardından Vali Su, heyette bulunan Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız’ın elindeki Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler tarafından günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin akabinde vatandaşların da katılımıyla oluşan kortej, bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.   Kutlamaların Cumhuriyet Meydanı’ndaki bölümü Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlarken Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz vatandaşları selamlayarak Mersin’in Kurtuluş Günü’nü kutladı.   Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam eden tören, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalar ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin yaptığı gösterilerle sona erdi.
3 Ocak ‘Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü’ Vali Ali İhsan Su’nun da katıldığı törenle kutlandı.
Tren Garı’nda başlayan ve Cumhuriyet Meydanında devam eden kutlama törenine Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel, Behiç Çelik ve Baki Şimşek’in yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Törende trenle gelen temsili heyetin karşılanmasının ardından Vali Su, heyette bulunan Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız’ın elindeki Türk Bayrağı’nı öperek teslim aldı. Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler tarafından günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin akabinde vatandaşların da katılımıyla oluşan kortej, bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
 
Kutlamaların Cumhuriyet Meydanı’ndaki bölümü Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumuyla başlarken Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz vatandaşları selamlayarak Mersin’in Kurtuluş Günü’nü kutladı.
 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasıyla devam eden tören, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmalar ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin yaptığı gösterilerle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.