Mersin Kent Konseyi, Konseyler buluşmasına ev sahipliği yaptı.

28.01.2020 - 16:34, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersin Kent Konseyi, Konseyler buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Mersin geneline birlikte bakış ve birlikte hareket edebilme gücü için bir araya gelen kent konseyleri başkanları, yeni dönemde dayanışmanın üst düzeyde olacağı mesajını verdiler.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi daveti ile Bozyazı Kent Konseyi Başkanı Ahmet YILMAZ, Erdemli Kent Konseyi Başkanı Niyazi YILDIZ, Gülnar Kent Konseyi Başkanı Selami BAĞCA, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel GELBUL, Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit ERSAN ve Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek ÇAKIR bir araya geldi. Akdeniz, Silifke ve Tarsus Kent konseyleri başkanları çeşitli görevleri nedeni ile şehir dışında olmalarından, katılamayarak telefonla katkı sağladılar ve desteklerini dile getirdiler.   Başkan Faik Burakgazi, kent konsey ruhunun Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre ilişkisi ilkeleri çerçevesinde şekillendiğini söyleyerek, konseylerin üstlendikleri misyonların önemini vurguladı. Dünyada ‘Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre’ ilişkisinin fark edilmesinin ardından ilkeler silsilesinin oluştuğunu ve 20 ilkenin benimsendiğini anlatan Burakgazi, bu ilkelerin hayata geçirilmesinden yola çıkılarak kent konseylerinin oluşturulduğunu belirtti.   Mersin kent genelinin ve ilçelerin sorunlarının ayrı ayrı masaya yatırıldığı toplantıda, işbirliği içinde yapılacak çalışmaların bütünselliği sağlayacağı vurgusu yapıldı. Konseyler arası artan iletişim ve proje çalışmaları ortaklığı ile büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağı ifade edilirken, oluşacak güç birliği ile kent sorunlarına yönelik çözümlerin daha etkin ve hızlı bir biçimde hayata geçirileceği belirtildi.
Mersin geneline birlikte bakış ve birlikte hareket edebilme gücü için bir araya gelen kent konseyleri başkanları, yeni dönemde dayanışmanın üst düzeyde olacağı mesajını verdiler.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi daveti ile Bozyazı Kent Konseyi Başkanı Ahmet YILMAZ, Erdemli Kent Konseyi Başkanı Niyazi YILDIZ, Gülnar Kent Konseyi Başkanı Selami BAĞCA, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel GELBUL, Toroslar Kent Konseyi Başkanı Ümit ERSAN ve Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek ÇAKIR bir araya geldi. Akdeniz, Silifke ve Tarsus Kent konseyleri başkanları çeşitli görevleri nedeni ile şehir dışında olmalarından, katılamayarak telefonla katkı sağladılar ve desteklerini dile getirdiler.

 

Başkan Faik Burakgazi, kent konsey ruhunun Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre ilişkisi ilkeleri çerçevesinde şekillendiğini söyleyerek, konseylerin üstlendikleri misyonların önemini vurguladı. Dünyada ‘Sürdürülebilir Kalkınma ve Çevre’ ilişkisinin fark edilmesinin ardından ilkeler silsilesinin oluştuğunu ve 20 ilkenin benimsendiğini anlatan Burakgazi, bu ilkelerin hayata geçirilmesinden yola çıkılarak kent konseylerinin oluşturulduğunu belirtti.

 

Mersin kent genelinin ve ilçelerin sorunlarının ayrı ayrı masaya yatırıldığı toplantıda, işbirliği içinde yapılacak çalışmaların bütünselliği sağlayacağı vurgusu yapıldı. Konseyler arası artan iletişim ve proje çalışmaları ortaklığı ile büyük bir sinerjinin ortaya çıkacağı ifade edilirken, oluşacak güç birliği ile kent sorunlarına yönelik çözümlerin daha etkin ve hızlı bir biçimde hayata geçirileceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.