Mersinli Heykeltraş Yasemin Arslantaş’a Ankara’dan Anlamlı Ödül

Kültür-Sanat 08.05.2019 - 10:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mersinli Heykeltraş Yasemin Arslantaş’a Ankara’dan Anlamlı Ödül

Çocuklara yönelik sanat eğitimi projeleriyle adından sıkça söz edilen heykeltraş Yasemin Arslantaş, bu yıl birincisi düzenlenen “Benim Kızım Okuyacak Fotoğraf Yarışması” Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

    Hayatın her alanında ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalan kadınların eğitim sürecinde karşılaştığı sorunlara yönelik bir farkındalık oluşturmak, çocuk yaştan itibaren karşı karşıya kaldıkları sorunlara ve çözümlerine işaret etmek amacıyla Halkevi Vakfı  tarafından bir yıl önce başlatılan Benim Kızım Okuyacak (BKO) projesi, bu yıl ilkini düzenlediği fotoğraf yarışması sonuçlarını açıkladı. Dört ayrı başlıkta ödül alan ve katılımcı 54 fotoğraf sanatçının yer aldığı sonuç sergisi, 03 Mayıs 2019’da Cuma günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde Ankaralılarla buluştu.     Mersinli heykeltraş Yasemin Arslantaş’ın Ekin isimli fotoğrafıyla Jüri Özel Ödülü’ne değer bulunduğu yarışmada, diğer ödüller şöyle dağıtıldı: Web sitesi üzerinden halka açık yapılan oylamada Halk Jürisi Ödülü’ne Ferdi Öter, Dr. Ufuk Önde Ödülü’ne Ömer Şahin, Serdar Kalay, Ceyda Gümüştekin, Ekin Çakmakçı Ödülü’ne Murat Yılmaz, Leyla Emektar, Hasan Dayanıklı, Evrim Çakmakçı Ödülü’ne ise Hüseyin Türk, Berna Ataç, Nuket Uluç, değer bulundu. Yarışma, “trafik kazaları kader değil” sloganıyla 2018’de üzücü bir kazada hayatını kaybeden ve Yasemin Arslantaş’ın minik sanatçıları olan Ekin ve Evrim Çakmakçı’ya ithafen gerçekleştirildi.     1.BKO Fotoğraf Yarışması Jüri üyeleri ise ünlü oyuncu Mert Fırat ile birlikte fotoğraf sanatçıları; Coşkun Aral, Tahsin Aydoğmuş, Alper Fidaner, Burcu Göknar, Desislava Şenay Martinova, Ali Saltan, Köksal Şahin, ve Gülnur Cengiz, Tülin Eroğlu Kaynak, isimlerinden oluşuyor.   YASEMİN ARSLANTAŞ KİMDİR?     2002 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği Resim Ana Bilim Dalı HEYKEL Ana Sanat Atölyesi SANAT EĞİTMENLİĞİ mezunu olan Yasemin Arslantaş, Mersin’de kendi atölyesinde resim, heykel ve mozaik  çalışmalarını sürdürmektedir.  Resim ve heykel çalışmalarıyla pek çok sergide yer alan Arslantaş, kendi atölyesinde çocuklara yönelik yürüttüğü çalışmalarını Mersin Arkeoloji Müzesi’ne de taşıyarak, resim, heykel ve drama ile hem geleceğin sanatçılarını keşfetmekte, hem de öğrencilerin eğitim hayatına sanat yoluyla kültürel zenginlikler katmaktadır.     Sanatçı’nın fotoğraf dalında aldığı diğer ödüller şunlardır; 2004 MFD Fotomaraton Yarışması Başarı Ödülü, 2009 İzmir Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Yarışması Sergileme Ödülü, 2015 Arbella Fotoğraf Yarışması Sergileme Ödülü.  
Çocuklara yönelik sanat eğitimi projeleriyle adından sıkça söz edilen heykeltraş Yasemin Arslantaş, bu yıl birincisi düzenlenen “Benim Kızım Okuyacak Fotoğraf Yarışması” Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

    Hayatın her alanında ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz kalan kadınların eğitim sürecinde karşılaştığı sorunlara yönelik bir farkındalık oluşturmak, çocuk yaştan itibaren karşı karşıya kaldıkları sorunlara ve çözümlerine işaret etmek amacıyla Halkevi Vakfı  tarafından bir yıl önce başlatılan Benim Kızım Okuyacak (BKO) projesi, bu yıl ilkini düzenlediği fotoğraf yarışması sonuçlarını açıkladı. Dört ayrı başlıkta ödül alan ve katılımcı 54 fotoğraf sanatçının yer aldığı sonuç sergisi, 03 Mayıs 2019’da Cuma günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde Ankaralılarla buluştu.

    Mersinli heykeltraş Yasemin Arslantaş’ın Ekin isimli fotoğrafıyla Jüri Özel Ödülü’ne değer bulunduğu yarışmada, diğer ödüller şöyle dağıtıldı: Web sitesi üzerinden halka açık yapılan oylamada Halk Jürisi Ödülü’ne Ferdi Öter, Dr. Ufuk Önde Ödülü’ne Ömer Şahin, Serdar Kalay, Ceyda Gümüştekin, Ekin Çakmakçı Ödülü’ne Murat Yılmaz, Leyla Emektar, Hasan Dayanıklı, Evrim Çakmakçı Ödülü’ne ise Hüseyin Türk, Berna Ataç, Nuket Uluç, değer bulundu. Yarışma, “trafik kazaları kader değil” sloganıyla 2018’de üzücü bir kazada hayatını kaybeden ve Yasemin Arslantaş’ın minik sanatçıları olan Ekin ve Evrim Çakmakçı’ya ithafen gerçekleştirildi.

    1.BKO Fotoğraf Yarışması Jüri üyeleri ise ünlü oyuncu Mert Fırat ile birlikte fotoğraf sanatçıları; Coşkun Aral, Tahsin Aydoğmuş, Alper Fidaner, Burcu Göknar, Desislava Şenay Martinova, Ali Saltan, Köksal Şahin, ve Gülnur Cengiz, Tülin Eroğlu Kaynak, isimlerinden oluşuyor.

 

YASEMİN ARSLANTAŞ KİMDİR?

    2002 Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Öğretmenliği Resim Ana Bilim Dalı HEYKEL Ana Sanat Atölyesi SANAT EĞİTMENLİĞİ mezunu olan Yasemin Arslantaş, Mersin’de kendi atölyesinde resim, heykel ve mozaik  çalışmalarını sürdürmektedir.  Resim ve heykel çalışmalarıyla pek çok sergide yer alan Arslantaş, kendi atölyesinde çocuklara yönelik yürüttüğü çalışmalarını Mersin Arkeoloji Müzesi’ne de taşıyarak, resim, heykel ve drama ile hem geleceğin sanatçılarını keşfetmekte, hem de öğrencilerin eğitim hayatına sanat yoluyla kültürel zenginlikler katmaktadır.

    Sanatçı’nın fotoğraf dalında aldığı diğer ödüller şunlardır; 2004 MFD Fotomaraton Yarışması Başarı Ödülü, 2009 İzmir Turgut Pura Vakfı Resim ve Heykel Yarışması Sergileme Ödülü, 2015 Arbella Fotoğraf Yarışması Sergileme Ödülü.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.