MERYAD üyeleri Mersin'i masaya yatırdı

01.12.2018 - 18:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MERYAD üyeleri Mersin'i masaya yatırdı

Mersin Yatırım Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) üyeleri buluşarak ekonomik gelişmeleri ve Mersin'i masaya yatırdılar. MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, MERYAD'ın kentin ekonomisinin yukarı yönde ivme kazanması için toplumun çıkarlarını düşünen, üretken ve etkin bir dernek olduğunu ifade etti.

Buluşmaya MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, önceki başkan ve YİK başkanı Ferudun Gündüz, YİK üyesi Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail YAĞCI'nın yanısıra diğer üyeler de katılım sağladı. Önümüzdeki günlerde Genel Kurulunu gerçekleştirecek olan MERYAD üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldiler. Buluşmada son yaşanan ekonomik süreç ve Mersin'e yansımaları masaya yatırıldı.  MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, kentin yukarı yönde ivme kazanması için, toplum çıkarları doğrultusunda kentin önünü açacak projeler üretilmesi, mevcut büyük projelerin de takipçisi olunması gerektiği bu bağlamda MERYAD'ın da kent için kafa yoran, toplumun çıkarlarını düşünen, üretken ve etkin bir dernek olduğunu ifade etti. Üreten bir Mersin için gerekli çalışmaların yapılması ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiği, bunun da güçlü bir lobi ile sağlanabileceğini sözlerine ekledi. Buluşmada Mersin'in ekonomik süreçte nasıl etkilendiği, işletmelerin bu süreci ve hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerle bundan sonraki olası sürecin nasıl gelişeceği ve geleceği görüşüldü. Öneriler dile getirildi. Mersin'in ekonomik yönden daha ileriye götürülmesi için atılması gereken adımlar anlatıldı. MERYAD olarak önümüzdeki 2019 yılında gerçekleştirilmek üzere kent yararına uygun fikirler ve projeler anlatıldı. Üyeler, gerekli adımların atılması yönünde hem fikir oldular.Yapılan konuşmalarda ülkenin bir seçim sürecinden geçtiğini ve kent ekonomisinin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi ve Mersin için elzem olan projelerin, yatırımların ara vermeden devam ederek Mersin'in gelecek hedeflerine ulaşması gerektiği vurgulandı.
Mersin Yatırım Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) üyeleri buluşarak ekonomik gelişmeleri ve Mersin'i masaya yatırdılar. MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, MERYAD'ın kentin ekonomisinin yukarı yönde ivme kazanması için toplumun çıkarlarını düşünen, üretken ve etkin bir dernek olduğunu ifade etti.

Buluşmaya MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, önceki başkan ve YİK başkanı Ferudun Gündüz, YİK üyesi Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet İsmail YAĞCI'nın yanısıra diğer üyeler de katılım sağladı.

Önümüzdeki günlerde Genel Kurulunu gerçekleştirecek olan MERYAD üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldiler. Buluşmada son yaşanan ekonomik süreç ve Mersin'e yansımaları masaya yatırıldı.  MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, kentin yukarı yönde ivme kazanması için, toplum çıkarları doğrultusunda kentin önünü açacak projeler üretilmesi, mevcut büyük projelerin de takipçisi olunması gerektiği bu bağlamda MERYAD'ın da kent için kafa yoran, toplumun çıkarlarını düşünen, üretken ve etkin bir dernek olduğunu ifade etti. Üreten bir Mersin için gerekli çalışmaların yapılması ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiği, bunun da güçlü bir lobi ile sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Buluşmada Mersin'in ekonomik süreçte nasıl etkilendiği, işletmelerin bu süreci ve hükümetin aldığı ekonomik tedbirlerle bundan sonraki olası sürecin nasıl gelişeceği ve geleceği görüşüldü. Öneriler dile getirildi. Mersin'in ekonomik yönden daha ileriye götürülmesi için atılması gereken adımlar anlatıldı. MERYAD olarak önümüzdeki 2019 yılında gerçekleştirilmek üzere kent yararına uygun fikirler ve projeler anlatıldı. Üyeler, gerekli adımların atılması yönünde hem fikir oldular.Yapılan konuşmalarda ülkenin bir seçim sürecinden geçtiğini ve kent ekonomisinin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi ve Mersin için elzem olan projelerin, yatırımların ara vermeden devam ederek Mersin'in gelecek hedeflerine ulaşması gerektiği vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.