MERYAD ve Mersin Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Ekonomi 11.03.2021 - 14:20, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MERYAD ve Mersin Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) yönetimi Başkan Coşkun Doğmuş önderliğinde Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile bir araya gelerek işbirliği protokolü imzaladılar.

Düzenlenen protokol törenine, MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş'un yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin İpek, Hüseyin Kış, Mehmet Atilla, Ersoy Kuşçu, Serdar Helvacı, Bülent Sağlam, Turgay Demirtaş, Hatice İğde, Kemal Kaçmaz, Gürsel Alişan, Vahdettin Kılıç, Çağrı Akbaş ve Didem Yapar katıldı.   İmzalanan protokolle, MERYAD üyesi firmaların ve Mersin’de faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmak amacıyla Mersin Üniversitesi'ndeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapıdan faydalanarak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunacak. Protokolün konusu ise üniversite-sanayici işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerdir.   Mersin Üniversitesi'nin Türkiye'de son zamanlardaki inovatif çalışmaları ile birlikte sayılı üniversiteler arasına girdiğini belirten MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, "Mersin Üniversitesi'nin iş dünyasıyla ve halkla olan diyaloğu giderek artıyor. Üniversiteyle şehrin bütünleşmesinin örnek gösterilmesi gereken bir kenttir Mersin... Bu bağlamda kentimiz çok şanslı. İnşallah bundan sonraki süreçte  de bunun devam edeceğini umut ediyoruz. Biz de MERYAD olarak bu iş birliğini daha da geliştirmek ve hep birlikte şehre katkı açısından Mersin Üniversitesi ile protokol imzaladık. Her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise, işbirliği protokolü hakkında, "MERYAD bünyesinde gerçekleştirilecek ihtiyaç analizi, fizibilite çalışmaları, kümelenme ve mentorluk çalışmaları ve benzeri faaliyetlerde MEÜ’nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmaya aktarılacak ve yine MERYAD bünyesinde bulunan firmaların ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde MEÜ’ nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmaya aktarılarak işbirliği gerçekleştirilecek. Ayrıca MERYAD üyesi firmalarda öğrencilerimiz pratik eğitimleri gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı.   Protokol töreninden sonra Mersin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret eden MERYAD heyeti, burada Girişimcilik Merkezi' Müdürü Dr. Duygu Hıdıroğlu'ndan girişimcilik merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.  
Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) yönetimi Başkan Coşkun Doğmuş önderliğinde Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile bir araya gelerek işbirliği protokolü imzaladılar.

Düzenlenen protokol törenine, MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş'un yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin İpek, Hüseyin Kış, Mehmet Atilla, Ersoy Kuşçu, Serdar Helvacı, Bülent Sağlam, Turgay Demirtaş, Hatice İğde, Kemal Kaçmaz, Gürsel Alişan, Vahdettin Kılıç, Çağrı Akbaş ve Didem Yapar katıldı.

 

İmzalanan protokolle, MERYAD üyesi firmaların ve Mersin’de faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini arttırmak amacıyla Mersin Üniversitesi'ndeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapıdan faydalanarak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunacak. Protokolün konusu ise üniversite-sanayici işbirliği kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerdir.

 

Mersin Üniversitesi'nin Türkiye'de son zamanlardaki inovatif çalışmaları ile birlikte sayılı üniversiteler arasına girdiğini belirten MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, "Mersin Üniversitesi'nin iş dünyasıyla ve halkla olan diyaloğu giderek artıyor. Üniversiteyle şehrin bütünleşmesinin örnek gösterilmesi gereken bir kenttir Mersin... Bu bağlamda kentimiz çok şanslı. İnşallah bundan sonraki süreçte  de bunun devam edeceğini umut ediyoruz. Biz de MERYAD olarak bu iş birliğini daha da geliştirmek ve hep birlikte şehre katkı açısından Mersin Üniversitesi ile protokol imzaladık. Her iki taraf için de hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise, işbirliği protokolü hakkında, "MERYAD bünyesinde gerçekleştirilecek ihtiyaç analizi, fizibilite çalışmaları, kümelenme ve mentorluk çalışmaları ve benzeri faaliyetlerde MEÜ’nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmaya aktarılacak ve yine MERYAD bünyesinde bulunan firmaların ihtiyaç duyduğu eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinde MEÜ’ nün teknik ve akademik bilgi birikimi ve tecrübelerinin çalışmaya aktarılarak işbirliği gerçekleştirilecek. Ayrıca MERYAD üyesi firmalarda öğrencilerimiz pratik eğitimleri gerçekleştirebilecek” ifadelerini kullandı.

 

Protokol töreninden sonra Mersin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi'ni ziyaret eden MERYAD heyeti, burada Girişimcilik Merkezi' Müdürü Dr. Duygu Hıdıroğlu'ndan girişimcilik merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.