Mesiad Elektrik Mühendisleri Odasına Tebrik Ziyaretinde Bulundu

14.02.2020 - 16:45, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mesiad Elektrik Mühendisleri Odasına Tebrik Ziyaretinde Bulundu

MESİAD Başkanı Hasan ENGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali AKDEMİR, Fevzi BOYRAZ, Ali CAN, Özgür EMİRE Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin ATAR ve Yönetim Kurulunu ziyaret edip yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilediler.

Başkan ATAR “ 11. Dönemimizde bizi ziyaret eden ilk kurum MESİAD oldu, teşekkür ederiz. MESİAD ile Elektrik Mühendisleri Odası geniş platformlarda ve nitelikli iş birliklerinde daha sık biraraya gelmelidir. MESİAD’ın öncüsü olduğu Mersin Nefes İstiyor projesi halkın ilgisini çekti. Bu projeden dolayı sizleri kutluyorum. Diğer bir yandan Nükleer Santral bizim kırmızı çizgimiz. Rusya’nın bu projeyi hayata geçirecek bütçe ayırmadığını da biliyoruz. Bu santrallerin yakından incelenip, analizlerinin iyi yapılması gerekiyor. Bunun teknik analizini yapacak olan bizler, halka açıklayacak olan da sizlersiniz. Güneş enerjisi konusunda ise arazi ve mesken tipi olmak üzere iki farklı proje mevcut. Lakin bu projelerde bir yatırımcının amortisman süresi maksimum 5 olmalı. Satış rakamları ise neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Bundan dolayı uygulanan devlet politikası yatırımcıya çok cazip gelmemekte. Biz Türkiye’de ilk mesken tipi güneş enerjisi sistemini kurduk. Bununla alakalı Belediyelerden talep aldık fakat 12 Mayıs’ta yönetmelik değişti ve proje evrimleşti. Daha sonra projeyi Tarım Kooperatifi tarafından da hibe ile desteklenen soğuk hava depo projesine çevirdik. Bu proje ile birlikte bölgede üretilen narenciyenin ömrünü ve stok süresini uzattık. Biz MESİAD’ın insan ve doğa odaklı bir kurum olduğunu biliyoruz. Doğaya ve insana katkısı olan projelerimizde sizlerin desteğine, görüşlerine ihtiyacımız var. Daha yaşanılabilir bir Mersin için odamız MESİAD ile her türlü proje ve işbirliğine açıktır.” Dedi.   Başkan ENGİN “ Biz de MESİAD olarak sizleri ve diğer meslek odalarını önemsiyoruz. Mersin Nefes İstiyor projesine geldiniz, bizlere destek verdiniz, teşekkür ederiz. Kent ile alakalı her projede yerine gidip incelemelerde bulunarak basın açıklamaları gerçekleştiriyoruz. Bizler her zaman kente katkısı olan her planda, projede, işbirliğinde sonuna kadar katkımızı sunmaktan kaçınmayız. Bu anlamda ortak bir proje havuzu oluşturup bütün kent dinamikleriyle harekete geçeceğiz. Kentimizin diğer güzel bir özelliği ise, kent STK’larının oldukça pozitif diyaloglarının olması. Birbirimizi dinleyen, birbirimize kapılarımızın açık olduğu bir kentteyiz. Bu diyaloglar projelerin hükümet nezdindeki yaptırımlarını da güçlendirmektedir. Elektrik Mühendisleri Odası’nın doğaya ve ekosisteme katkısı olan her projesinde MESİAD olarak tam destek veriyoruz. İlerleyen dönemlerde geliştirilecek işbirlikleri ile kente büyük katkı sağlayacağımız konusunda inancımız tam.” İfadelerini kullandı.  
MESİAD Başkanı Hasan ENGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ali AKDEMİR, Fevzi BOYRAZ, Ali CAN, Özgür EMİRE Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin ATAR ve Yönetim Kurulunu ziyaret edip yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar dilediler.

Başkan ATAR “ 11. Dönemimizde bizi ziyaret eden ilk kurum MESİAD oldu, teşekkür ederiz. MESİAD ile Elektrik Mühendisleri Odası geniş platformlarda ve nitelikli iş birliklerinde daha sık biraraya gelmelidir. MESİAD’ın öncüsü olduğu Mersin Nefes İstiyor projesi halkın ilgisini çekti. Bu projeden dolayı sizleri kutluyorum. Diğer bir yandan Nükleer Santral bizim kırmızı çizgimiz. Rusya’nın bu projeyi hayata geçirecek bütçe ayırmadığını da biliyoruz. Bu santrallerin yakından incelenip, analizlerinin iyi yapılması gerekiyor. Bunun teknik analizini yapacak olan bizler, halka açıklayacak olan da sizlersiniz. Güneş enerjisi konusunda ise arazi ve mesken tipi olmak üzere iki farklı proje mevcut. Lakin bu projelerde bir yatırımcının amortisman süresi maksimum 5 olmalı. Satış rakamları ise neredeyse yarı yarıya düşmüş durumda. Bundan dolayı uygulanan devlet politikası yatırımcıya çok cazip gelmemekte. Biz Türkiye’de ilk mesken tipi güneş enerjisi sistemini kurduk. Bununla alakalı Belediyelerden talep aldık fakat 12 Mayıs’ta yönetmelik değişti ve proje evrimleşti. Daha sonra projeyi Tarım Kooperatifi tarafından da hibe ile desteklenen soğuk hava depo projesine çevirdik. Bu proje ile birlikte bölgede üretilen narenciyenin ömrünü ve stok süresini uzattık. Biz MESİAD’ın insan ve doğa odaklı bir kurum olduğunu biliyoruz. Doğaya ve insana katkısı olan projelerimizde sizlerin desteğine, görüşlerine ihtiyacımız var. Daha yaşanılabilir bir Mersin için odamız MESİAD ile her türlü proje ve işbirliğine açıktır.” Dedi.

 


Başkan ENGİN “ Biz de MESİAD olarak sizleri ve diğer meslek odalarını önemsiyoruz. Mersin Nefes İstiyor projesine geldiniz, bizlere destek verdiniz, teşekkür ederiz. Kent ile alakalı her projede yerine gidip incelemelerde bulunarak basın açıklamaları gerçekleştiriyoruz. Bizler her zaman kente katkısı olan her planda, projede, işbirliğinde sonuna kadar katkımızı sunmaktan kaçınmayız. Bu anlamda ortak bir proje havuzu oluşturup bütün kent dinamikleriyle harekete geçeceğiz. Kentimizin diğer güzel bir özelliği ise, kent STK’larının oldukça pozitif diyaloglarının olması. Birbirimizi dinleyen, birbirimize kapılarımızın açık olduğu bir kentteyiz. Bu diyaloglar projelerin hükümet nezdindeki yaptırımlarını da güçlendirmektedir. Elektrik Mühendisleri Odası’nın doğaya ve ekosisteme katkısı olan her projesinde MESİAD olarak tam destek veriyoruz. İlerleyen dönemlerde geliştirilecek işbirlikleri ile kente büyük katkı sağlayacağımız konusunda inancımız tam.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.