MESİAD Sektörel Gelişmeleri Üyelerinden Dinliyor

Ekonomi 06.05.2019 - 17:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MESİAD Sektörel Gelişmeleri Üyelerinden Dinliyor

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, MESİAD üyelerini ziyaret ederek, sektörel gelişmeler hakkında bilgi alıyor.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Başkan Yardımcısı Rıdvan Arıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Avcılar ve Ali Can ile birlikte MESİAD Üyeleri, Hasan Yiğit (Ahmet Yiğit Ağır Nakliyat), Abidin Gökdeniz (Volvo Truck) Ramazan Alkış (Barış Otocam), Nihat Kadıoğlu(Anıl Akü) ve MESİAD fahri üyesi Abdullah Ayan’ı ziyaret ederek, sektörlerindeki gelişmeler ile kentimiz hakkında bilgi aldı. “TIRMIL SANAYİ SİTESİ YOLLARI ÇUKURLARLA DOLU” Ziyaretler esnasında konuşan Başkan Engin, “Sivil toplum kuruluşları güçlerini üyelerinden alırlar. Üyelerimizi ziyaret ederek sektörlerindeki gelişmeleri bizzat kendilerinden duymak istedik. Ekonomik sorunlar nedeni ile birçok sektör zor duruma düştü. Zor durumları atlatmak için daha fazla üretmenin yanında sorunları aşmak adına devletin bazı sektörleri sübvanse etmesi ve finansa erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bugünkü ziyaretlerimizde bir kez daha gözlemledik ki; Tırmıl Sanayi Sitesi yolları çukurlarla dolu. Yağmur suyu drenaj sisteminin de olmadığını tespit ettik. Belediyeler sanayicinin sorunlarına kulak vermelidir”  dedi. Tırmıl Sanayi Sitesi’nde asfalt ve altyapı çalışmalarının acilen yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Engin, Sanayi Sitesi Bölgesindeki önemli kavşaklara trafik ışıklarının yapılması gerektiğini aktardı. AYAN: HAFİF RAYLI SİSTEMDE ANTEP MODELİ UYGULAMALIYIZ Daha sonra MESİAD Fahri Üyesi araştırmacı-yazar Abdullah Ayan’ı ziyaret eden MESİAD Yönetimi, ulaşım ve hafif raylı sistem hakkında sohbet etti. MESİAD’ın da sık sık dile getirdiği 2. Çevreyolu’nun Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesine kadar uzatılmasının hem sanayi bölgelerini hem de vatandaşı rahatlatacağını belirten Ayan, bu konuda Akdeniz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ortak planlama yapması gerektiğine değindi. Hafif raylı sistemin de iki sanayi bölgesini kapsayacak şekilde 2. Çevreyolu’na yapılması durumunda yerleşim alanlarından çalışma alanlarına ulaşımın kolaylaşacağını belirten Ayan, “Hafif raylı sistem için Gaziantep gibi düşük maliyetli, kısa sürede tamamlanacak bir planlama yapmalıyız” dedi.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, MESİAD üyelerini ziyaret ederek, sektörel gelişmeler hakkında bilgi alıyor.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Başkan Yardımcısı Rıdvan Arıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Avcılar ve Ali Can ile birlikte MESİAD Üyeleri, Hasan Yiğit (Ahmet Yiğit Ağır Nakliyat), Abidin Gökdeniz (Volvo Truck) Ramazan Alkış (Barış Otocam), Nihat Kadıoğlu(Anıl Akü) ve MESİAD fahri üyesi Abdullah Ayan’ı ziyaret ederek, sektörlerindeki gelişmeler ile kentimiz hakkında bilgi aldı.

“TIRMIL SANAYİ SİTESİ YOLLARI ÇUKURLARLA DOLU”

Ziyaretler esnasında konuşan Başkan Engin, “Sivil toplum kuruluşları güçlerini üyelerinden alırlar. Üyelerimizi ziyaret ederek sektörlerindeki gelişmeleri bizzat kendilerinden duymak istedik. Ekonomik sorunlar nedeni ile birçok sektör zor duruma düştü. Zor durumları atlatmak için daha fazla üretmenin yanında sorunları aşmak adına devletin bazı sektörleri sübvanse etmesi ve finansa erişimin kolaylaştırılması gerekmektedir. Bugünkü ziyaretlerimizde bir kez daha gözlemledik ki; Tırmıl Sanayi Sitesi yolları çukurlarla dolu. Yağmur suyu drenaj sisteminin de olmadığını tespit ettik. Belediyeler sanayicinin sorunlarına kulak vermelidir”  dedi.

Tırmıl Sanayi Sitesi’nde asfalt ve altyapı çalışmalarının acilen yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Engin, Sanayi Sitesi Bölgesindeki önemli kavşaklara trafik ışıklarının yapılması gerektiğini aktardı.

AYAN: HAFİF RAYLI SİSTEMDE ANTEP MODELİ UYGULAMALIYIZ

Daha sonra MESİAD Fahri Üyesi araştırmacı-yazar Abdullah Ayan’ı ziyaret eden MESİAD Yönetimi, ulaşım ve hafif raylı sistem hakkında sohbet etti. MESİAD’ın da sık sık dile getirdiği 2. Çevreyolu’nun Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesine kadar uzatılmasının hem sanayi bölgelerini hem de vatandaşı rahatlatacağını belirten Ayan, bu konuda Akdeniz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ortak planlama yapması gerektiğine değindi. Hafif raylı sistemin de iki sanayi bölgesini kapsayacak şekilde 2. Çevreyolu’na yapılması durumunda yerleşim alanlarından çalışma alanlarına ulaşımın kolaylaşacağını belirten Ayan, “Hafif raylı sistem için Gaziantep gibi düşük maliyetli, kısa sürede tamamlanacak bir planlama yapmalıyız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.