MESİAD yönetimi Tarsus Üniversitesi'ni ziyaret etti

24.01.2020 - 12:21, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MESİAD yönetimi Tarsus Üniversitesi'ni ziyaret etti

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan ENGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Mehmet Ali AKDEMİR, Sayın Abuzer YAVUZ, Sayın Sibel İNANDI ve Sayın Özgür EMİRE Tarsus Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Orhan AYDIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Tarsus Üniversitesi’nin hem akademik hem de bölgesel kalkınmasına yönelik pozitif etkilerinin konuşulduğu ziyarette, üniversitede eğitim alan gençlerin mezun olduktan sonra bölgenin iş gücüne sağladığı katkılar dikkatle ele alındı. Rektör Aydın “ Tarsus hem kültürel hem de turizm açısından oldukça zengin bir kent. Böyle bir kente akademik olarak hizmet etmek ve marka değerini yükseltmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Yakın zamanda açılacak olan diğer fakültelerimiz ile birçok alanda kente nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefledik. Teknolojik açıdan da üniversitemizi tam donanımlı hale getirerek eğitim kalitemizi de en üst seviyelere çıkaracağız.” dedi. MESİAD Başkanı Hasan Engin ise; “ Üniversitenin kente sağlayacağı olumlu katkıların yanı sıra, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve sadece teori de değil aynı zamanda pratikte de başlıca kazanımların sağlanması oldukça önemlidir. Diğer bir yandan Tarsus’taki örtü altı seracılığı ve gül seracılığının da gelişmesi açısından Tarım Fakültesinin bir an önce açılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Ayrıca bölgenin zengin kültür mirası turizm açısından bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsatın destekleyecek ve kent için avantaj sağlayacak fakültelerden biri de Turizm Fakültesi’dir. Temennim her iki fakültenin de bir an önce Tarsus Üniversitesi bünyesine kazandırılmasıdır.” dedi.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hasan ENGİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Mehmet Ali AKDEMİR, Sayın Abuzer YAVUZ, Sayın Sibel İNANDI ve Sayın Özgür EMİRE Tarsus Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Orhan AYDIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Tarsus Üniversitesi’nin hem akademik hem de bölgesel kalkınmasına yönelik pozitif etkilerinin konuşulduğu ziyarette, üniversitede eğitim alan gençlerin mezun olduktan sonra bölgenin iş gücüne sağladığı katkılar dikkatle ele alındı.

Rektör Aydın “ Tarsus hem kültürel hem de turizm açısından oldukça zengin bir kent. Böyle bir kente akademik olarak hizmet etmek ve marka değerini yükseltmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Yakın zamanda açılacak olan diğer fakültelerimiz ile birçok alanda kente nitelikli iş gücü yetiştirmeyi hedefledik. Teknolojik açıdan da üniversitemizi tam donanımlı hale getirerek eğitim kalitemizi de en üst seviyelere çıkaracağız.” dedi.

MESİAD Başkanı Hasan Engin ise; “ Üniversitenin kente sağlayacağı olumlu katkıların yanı sıra, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve sadece teori de değil aynı zamanda pratikte de başlıca kazanımların sağlanması oldukça önemlidir. Diğer bir yandan Tarsus’taki örtü altı seracılığı ve gül seracılığının da gelişmesi açısından Tarım Fakültesinin bir an önce açılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Ayrıca bölgenin zengin kültür mirası turizm açısından bulunmaz bir fırsattır. Bu fırsatın destekleyecek ve kent için avantaj sağlayacak fakültelerden biri de Turizm Fakültesi’dir. Temennim her iki fakültenin de bir an önce Tarsus Üniversitesi bünyesine kazandırılmasıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.