MEÜ'de 1. Uluslararası Gastronomi Festivali Gerçekleştirildi

Kültür-Sanat 25.04.2019 - 21:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MEÜ'de 1. Uluslararası Gastronomi Festivali Gerçekleştirildi

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Topluluğu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali büyük ilgi gördü.

Festivalde geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin kendi mutfaklarından örnekler de sunuldu. Festivalin açılışı Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Erol Yaşar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Üniversite Genel Sekreteri Vedat Güngör, akademik-idari personel ile çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversitede eğitim gören 28 farklı ülke öğrencisinden ilham alarak festivalin yapıldığını ifade eden Üniversite Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir; “Onların kültürlerinden esinlenerek yapacakları yemeklerin üniversitemizde heyecan, farklı bir ortam ve lezzet katacağını düşündük.“ dedi. Prof. Dr. Kemal Birdir, “Farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin Azerbaycan, Somali, Cubuti, Fildişi Sahili, Haiti, Türkmenistan, Yemen, Rus ve Çek mutfak kültürlerinden örnekler sunduğu festivalde biz de Türk mutfağını temsil ederek burada ürünler çıkardık.” diyerek katkı sunanlara teşekkür etti.  
Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Topluluğu tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali büyük ilgi gördü.

Festivalde geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin kendi mutfaklarından örnekler de sunuldu.

Festivalin açılışı Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Erol Yaşar, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Üniversite Genel Sekreteri Vedat Güngör, akademik-idari personel ile çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitede eğitim gören 28 farklı ülke öğrencisinden ilham alarak festivalin yapıldığını ifade eden Üniversite Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir; “Onların kültürlerinden esinlenerek yapacakları yemeklerin üniversitemizde heyecan, farklı bir ortam ve lezzet katacağını düşündük.“ dedi.

Prof. Dr. Kemal Birdir, “Farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin Azerbaycan, Somali, Cubuti, Fildişi Sahili, Haiti, Türkmenistan, Yemen, Rus ve Çek mutfak kültürlerinden örnekler sunduğu festivalde biz de Türk mutfağını temsil ederek burada ürünler çıkardık.” diyerek katkı sunanlara teşekkür etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.