Mezitli Belediye Başkanı Tarhan Ankara'dan Aratos Müjdesi İle Geldi

11.12.2019 - 09:39, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan Ankara'dan Aratos Müjdesi İle Geldi

Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Başkan Tarhan, Astronomi biliminin kurucusu, matematikçi Aratos'un mezarı ile ilgili müjdeli haberlerle döndü. Başkan Tarhan, Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmesinde olumlu cevap aldıklarını yakın dönemde önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde hayırsever Ahmet Şifan'ın içerisinde bulunduğu arazinin bir bölümünü Mezitli Belediyesine bağışlaması sayesinde mülkiyet sorunu çözümlenen Aratos’un anıt mezarı ile ilgili son derece önemli gelişmeler yaşanıyor. Arazi sorunun çözülmesi sonrası Başkan Tarhan Ankara'ya Aratos dosyası ile gitti.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Başkan Tarhan, iki önemli konuda söz aldı.   Bakan tarafından Aratos mezar yerinde kazı çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını, ödenek sorunu olmadığını, ikinci müjde olarak ise Pompeiopolis kazılarından çıkan ve geçmişte Adana Müzesi’nde sergilenen tarihi eserlerin, lahitlerin Mersin Müzesi’ne getirilmesi talimatının verileceği ifade edildi. Gösterdiği yakın ilgi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür eden Başkan Tarhan, Aratos’un mezarının yer altından yer üstüne çıkarılmasının dünyasının ilgisini çekeceğini belirterek, bu olgunun Mezitli ve Mersin'in dünyaya tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.   Dünyaca ünlü bir bilim adamının Mezitli’de bulunan anıt mezarının sebze bahçesi altında tahrip olmaktan kurtulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Aratos, dünya için son derece önemli bir isim. Yıllardır Mezitli’de bulunan anıt mezarının gün yüzüne çıkarılması için mücadele veriyorduk. Sayın Bakanımızın bu konuda gösterdiği yaklaşım bizi son derece mutlu etti. Kısa sürede çalışmaların başlayacağını umut ediyoruz. Böylece Aratos'un adı NASA tarafından Ay'a ilk adım atıldığında Ay’daki kraterde yaşatılırken, Aratos'un yeryüzünde de Mezitli'de Türkiye'de yaşatılmış olacak” dedi. Başkan Tarhan daha sonra Mersin milletvekillerini de ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Başkan Tarhan, Astronomi biliminin kurucusu, matematikçi Aratos'un mezarı ile ilgili müjdeli haberlerle döndü. Başkan Tarhan, Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile görüşmesinde olumlu cevap aldıklarını yakın dönemde önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde hayırsever Ahmet Şifan'ın içerisinde bulunduğu arazinin bir bölümünü Mezitli Belediyesine bağışlaması sayesinde mülkiyet sorunu çözümlenen Aratos’un anıt mezarı ile ilgili son derece önemli gelişmeler yaşanıyor.

Arazi sorunun çözülmesi sonrası Başkan Tarhan Ankara'ya Aratos dosyası ile gitti.  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Başkan Tarhan, iki önemli konuda söz aldı.

 

Bakan tarafından Aratos mezar yerinde kazı çalışmalarına kısa süre içerisinde başlanacağını, ödenek sorunu olmadığını, ikinci müjde olarak ise Pompeiopolis kazılarından çıkan ve geçmişte Adana Müzesi’nde sergilenen tarihi eserlerin, lahitlerin Mersin Müzesi’ne getirilmesi talimatının verileceği ifade edildi.

Gösterdiği yakın ilgi için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür eden Başkan Tarhan, Aratos’un mezarının yer altından yer üstüne çıkarılmasının dünyasının ilgisini çekeceğini belirterek, bu olgunun Mezitli ve Mersin'in dünyaya tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

 

Dünyaca ünlü bir bilim adamının Mezitli’de bulunan anıt mezarının sebze bahçesi altında tahrip olmaktan kurtulmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Aratos, dünya için son derece önemli bir isim. Yıllardır Mezitli’de bulunan anıt mezarının gün yüzüne çıkarılması için mücadele veriyorduk. Sayın Bakanımızın bu konuda gösterdiği yaklaşım bizi son derece mutlu etti. Kısa sürede çalışmaların başlayacağını umut ediyoruz. Böylece Aratos'un adı NASA tarafından Ay'a ilk adım atıldığında Ay’daki kraterde yaşatılırken, Aratos'un yeryüzünde de Mezitli'de Türkiye'de yaşatılmış olacak” dedi.

Başkan Tarhan daha sonra Mersin milletvekillerini de ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.