Mezitli Belediyesi Gönüllüleri evlerinde koyucu maske üretiyor

29.03.2020 - 22:18, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri evlerinde koyucu maske üretiyor

Gerçekleştirdikleri sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 20 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan COVİD-19 salgınıyla ilgili de harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin de desteğiyle evlerinde koyucu maske üreterek, bu maskelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri; Saadet Yılmaz ve Neriman Yıldız yaşanan maske sıkıntısı nedeniyle harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin hammadde desteği sağladığı Yılmaz ve Yıldız, evlerinde maske dikimine başladı. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan maskeler önce özel bir hastaneye gönderilerek sterilizasyonu işleminden geçiyor. Daha sonra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak virüsün yayılmasının önüne geçmeye çalışıyorlar.   Mezitlili gönüllü kadınların ihtiyaç duyulan her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden Saadet Yılmaz, “Arkadaşlar olarak ne yapabileceğimiz konusunu konuşurken yaşanan sıkıntıyı görerek maske üretmeye karar verdik. Nasıl, Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımız en ön safta destek verdiyse virüse karşı verdiğimiz savaşta da en önde olmalıyız.  Başkanımız Neşet Tarhan da bize destek vererek hem hammadde hem de dikim sonrası dezenfekten işlemini özel bir hastanede yapılmasını sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.   Türk halkının yardımseverliği ve dayanışmasıyla bu sorunun da üstesinden kısa sürede geleceğine inandıklarını ifade eden Neriman Yıldız da, “Biz Mezitli Belediyesi Gönüllüleri olarak her olayda belediyemize destek verdiğimiz gibi böylesi özel durumlarda da elimizi taşın altına koyuyoruz. Son günlerde haberlerde izlediğimiz maske bulunamama krizi bizi derinden etkiledi ve destek olmak istedik. Bize her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.   Virüsün yayılmasına karşı Mezitli Belediyesi’nin bir dizi önlem aldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bu çalışmalarının arasında bizi en çok mutlu eden şey ise 6 yıl önce harekete geçirdiğimiz gönüllülerin bu olayda ne denli önemli görev üstlendiğini görmek oldu. Gönüllülerimiz daha önce olduğu gibi COVİD-19 virüsünün yayılmasını engellemek adına harekete geçti. Gönüllü kadınlarımız bu virüs salgını dolayısıyla evlerinde hiçbir karşılık beklemeden maske üretiyorlar. Hastanelerimizde dezenfekten işlemini gerçekleştiriyor ve maske ihtiyacını gideriyoruz” diye konuştu.   Gönüllü hareketinin çıkış noktası hakkında da bilgi veren Başkan Tarhan, “Bizler göreve geldiğimizde ülkemizde sosyal devlet olgusunun yeterince sağlıklı işlemediğini gördüğümüzden bu açığı kapatmak istedik. Aynı zamanda siyasi anlayışın üstünde bir şeyler yapmak isteyen vatandaşlarımıza böyle bir yol açtık. Bunun gibi olağanüstü günlerde bu Gönüllü Evlerimizde çalışan kadınlarımızın kendiliğinden harekete geçerek üretim yapması oldukça anlamlı. Geçmişte de birçok sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra belediyemizin çalışmaları içerisinde yer aldılar. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere üretimleriyle eğitim desteği sağladılar. Ama bu günlerde topluma bir mesaj verme anlamında bu üretim takdire şayandır. Bu gönüllü kadınlarımızın Türkiye’ye örnek olmasını diliyor, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirdikleri sosyal projelerle Türkiye’ye örnek olan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, 20 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan COVİD-19 salgınıyla ilgili de harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin de desteğiyle evlerinde koyucu maske üreterek, bu maskelerin ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaşmasını sağlıyor.

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri; Saadet Yılmaz ve Neriman Yıldız yaşanan maske sıkıntısı nedeniyle harekete geçti. Mezitli Belediyesi’nin hammadde desteği sağladığı Yılmaz ve Yıldız, evlerinde maske dikimine başladı. İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan maskeler önce özel bir hastaneye gönderilerek sterilizasyonu işleminden geçiyor. Daha sonra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine dağıtılarak virüsün yayılmasının önüne geçmeye çalışıyorlar.

 

Mezitlili gönüllü kadınların ihtiyaç duyulan her zaman göreve hazır olduğunu ifade eden Saadet Yılmaz, “Arkadaşlar olarak ne yapabileceğimiz konusunu konuşurken yaşanan sıkıntıyı görerek maske üretmeye karar verdik. Nasıl, Kurtuluş Savaşı’nda kadınlarımız en ön safta destek verdiyse virüse karşı verdiğimiz savaşta da en önde olmalıyız.  Başkanımız Neşet Tarhan da bize destek vererek hem hammadde hem de dikim sonrası dezenfekten işlemini özel bir hastanede yapılmasını sağladı. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Türk halkının yardımseverliği ve dayanışmasıyla bu sorunun da üstesinden kısa sürede geleceğine inandıklarını ifade eden Neriman Yıldız da, “Biz Mezitli Belediyesi Gönüllüleri olarak her olayda belediyemize destek verdiğimiz gibi böylesi özel durumlarda da elimizi taşın altına koyuyoruz. Son günlerde haberlerde izlediğimiz maske bulunamama krizi bizi derinden etkiledi ve destek olmak istedik. Bize her zaman olduğu gibi desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dedi.

 

Virüsün yayılmasına karşı Mezitli Belediyesi’nin bir dizi önlem aldığının altını çizen Başkan Tarhan, “Bu çalışmalarının arasında bizi en çok mutlu eden şey ise 6 yıl önce harekete geçirdiğimiz gönüllülerin bu olayda ne denli önemli görev üstlendiğini görmek oldu. Gönüllülerimiz daha önce olduğu gibi COVİD-19 virüsünün yayılmasını engellemek adına harekete geçti. Gönüllü kadınlarımız bu virüs salgını dolayısıyla evlerinde hiçbir karşılık beklemeden maske üretiyorlar. Hastanelerimizde dezenfekten işlemini gerçekleştiriyor ve maske ihtiyacını gideriyoruz” diye konuştu.

 

Gönüllü hareketinin çıkış noktası hakkında da bilgi veren Başkan Tarhan, “Bizler göreve geldiğimizde ülkemizde sosyal devlet olgusunun yeterince sağlıklı işlemediğini gördüğümüzden bu açığı kapatmak istedik. Aynı zamanda siyasi anlayışın üstünde bir şeyler yapmak isteyen vatandaşlarımıza böyle bir yol açtık. Bunun gibi olağanüstü günlerde bu Gönüllü Evlerimizde çalışan kadınlarımızın kendiliğinden harekete geçerek üretim yapması oldukça anlamlı. Geçmişte de birçok sanatsal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra belediyemizin çalışmaları içerisinde yer aldılar. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi öğrencilere üretimleriyle eğitim desteği sağladılar. Ama bu günlerde topluma bir mesaj verme anlamında bu üretim takdire şayandır. Bu gönüllü kadınlarımızın Türkiye’ye örnek olmasını diliyor, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.