Mezitli Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

20.03.2020 - 12:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci

Mezitli Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile kazandıkları 2020 yılı maaş zamları ve sosyal haklar işçileri sevince boğdu.

Sözleşme, Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında imzalandı. 01 Mart 2020 ile 28 Şubat 2021 tarihleri arasındaki zaman dilimini kapsayan sözleşme ile çalışanlara çocuk, yemek, okul, aile, yakacak, bayram, giyim, doğum, ölüm, afet yardımları, ücret ve kıdem zamları konusunda anlaşma sağlanmış oldu.   İmza töreninde konuşan Ali Sönmez, çalışanların haklarını alabilmesi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür ederek, “Başkanımıza en az bizim kadar hassas davranarak çalışanımıza böylesi bir imkân sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince biz de Başkanımız Neşet Tarhan da çalışanlarımıza en yüksek fiyat artışını vermeye çalıştık. Hepimiz asgari müşterekte birleşerek bu rakama ulaştık. Başkanımız çalışandan yana olduğunu bu sözleşme ile bir kez daha gösterdi. Sözleşmemiz, çalışan arkadaşlarımız arasında da büyük sevinçle karşılandı. Başkanımızın her zaman olduğu gibi ileriki dönemlerde ekonomik girdilerde artış yaşanması halinde bu fiyatları yeniden güncelleyeceğine inancımız tamdır” dedi.   Belediye olarak yakalanan başarıda en büyük payın çalışanlara ait olduğunun altını çizen Başkan Tarhan ise “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Her yıl yaptığımız bu sözleşmedeki verilen rakamlara bağlı kalmadan çalışanımıza hep daha fazlasını verdik. Bu sözleşmede de elimizden gelen en iyisini vermeye çalıştık. İmar yasasında yapılan değişikliklerin olumsuz etkisinin yanında, başta belediye hizmet binamız, Amfitiyatromuz, Kültür Merkezimiz olmak üzere imza attığımız dev projelerimiz nedeniyle maliyetlerde yaşanan artışı da göz önüne alarak verebileceğimiz en yüksek ücreti vermek istedik. Çalışanlarımıza önemli bir oranda verdiğimiz zammın yanı sıra sosyal haklarını da iyileştirdik” diye konuştu.
Mezitli Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile kazandıkları 2020 yılı maaş zamları ve sosyal haklar işçileri sevince boğdu.

Sözleşme, Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında imzalandı. 01 Mart 2020 ile 28 Şubat 2021 tarihleri arasındaki zaman dilimini kapsayan sözleşme ile çalışanlara çocuk, yemek, okul, aile, yakacak, bayram, giyim, doğum, ölüm, afet yardımları, ücret ve kıdem zamları konusunda anlaşma sağlanmış oldu.

 

İmza töreninde konuşan Ali Sönmez, çalışanların haklarını alabilmesi konusunda gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür ederek, “Başkanımıza en az bizim kadar hassas davranarak çalışanımıza böylesi bir imkân sağladığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Elimizden geldiğince biz de Başkanımız Neşet Tarhan da çalışanlarımıza en yüksek fiyat artışını vermeye çalıştık. Hepimiz asgari müşterekte birleşerek bu rakama ulaştık. Başkanımız çalışandan yana olduğunu bu sözleşme ile bir kez daha gösterdi. Sözleşmemiz, çalışan arkadaşlarımız arasında da büyük sevinçle karşılandı. Başkanımızın her zaman olduğu gibi ileriki dönemlerde ekonomik girdilerde artış yaşanması halinde bu fiyatları yeniden güncelleyeceğine inancımız tamdır” dedi.

 

Belediye olarak yakalanan başarıda en büyük payın çalışanlara ait olduğunun altını çizen Başkan Tarhan ise “Biz çalışanımızın her zaman en iyisini alması gerektiğine inanıyoruz. Her yıl yaptığımız bu sözleşmedeki verilen rakamlara bağlı kalmadan çalışanımıza hep daha fazlasını verdik. Bu sözleşmede de elimizden gelen en iyisini vermeye çalıştık. İmar yasasında yapılan değişikliklerin olumsuz etkisinin yanında, başta belediye hizmet binamız, Amfitiyatromuz, Kültür Merkezimiz olmak üzere imza attığımız dev projelerimiz nedeniyle maliyetlerde yaşanan artışı da göz önüne alarak verebileceğimiz en yüksek ücreti vermek istedik. Çalışanlarımıza önemli bir oranda verdiğimiz zammın yanı sıra sosyal haklarını da iyileştirdik” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.