Mezitli'deki yangınla ilgili soruşturma başlatıldı

15.03.2020 - 12:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Mezitli'deki yangınla ilgili soruşturma başlatıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde Doğa Park Plaza 8. katta çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yasemin Özel isimli vatandaşın duman yoğunluğundan balkona çıkması ve balkon demirlerinden sarkarak düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Tok, “Vatandaşımız 54 metrelik merdivene sahip itfaiye aracımız olay yerine intikal etmeden önce muhtemelen dumandan balkona çıkmış. Orada duman yoğunluğundan dolayı balkondan sarkmış ve 8. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı ile ilgili olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.   Mersin’in Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde Doğa Park Plaza 8. katta çıkan yangında Yasemin Özel isimli vatandaş hayatını kaybetti. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.   Yaşanan olayla ilgili üzüntüsünü dile getiren Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, şunları söyledi: “Bugün Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi 34338 sokak, Doğa Park Plaza, kat 8’de Mezitli Grup Amirliğimize 15.27’de gelen ihbar üzerine, ekiplerimiz süratle buradan yola çıkarak 15:30’da 4 araç 9 personelle olay yerine intikal etmişler. Yangının sekizinci katta olması nedeniyle 4 personelimiz yangına içerden müdahale edebilmek için sekizinci kata çıkmıştır. Kapının çelik kapı ve çok kilitli olmasından dolayı kırılması zaman almıştır. İçeriye girdikten sonra rutin olarak kısa zamanda yangını önce kontrol altına alınmış, akabinde söndürülmüştür.”   Soruşturma başlatıldı Mezitli Grup Amirliği’ndeki yüksek katlara müdahale edebilmek için hazır bulunan 54 metrelik merdiveni olan aracın olay yerine intikal ettiğini ifade eden Tok, “Bu zaman zarfında da içeride bulunan Yasemin Özel isimli vatandaşımız yoğun dumandan balkona çıkmış. Balkondan sarkmış ve ne yazık ki 8. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı hususunda ivedi olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşacaktır” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde Doğa Park Plaza 8. katta çıkan yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yasemin Özel isimli vatandaşın duman yoğunluğundan balkona çıkması ve balkon demirlerinden sarkarak düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Tok, “Vatandaşımız 54 metrelik merdivene sahip itfaiye aracımız olay yerine intikal etmeden önce muhtemelen dumandan balkona çıkmış. Orada duman yoğunluğundan dolayı balkondan sarkmış ve 8. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı ile ilgili olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

 

Mersin’in Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde Doğa Park Plaza 8. katta çıkan yangında Yasemin Özel isimli vatandaş hayatını kaybetti. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

 

Yaşanan olayla ilgili üzüntüsünü dile getiren Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, şunları söyledi:

Bugün Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi 34338 sokak, Doğa Park Plaza, kat 8’de Mezitli Grup Amirliğimize 15.27’de gelen ihbar üzerine, ekiplerimiz süratle buradan yola çıkarak 15:30’da 4 araç 9 personelle olay yerine intikal etmişler. Yangının sekizinci katta olması nedeniyle 4 personelimiz yangına içerden müdahale edebilmek için sekizinci kata çıkmıştır. Kapının çelik kapı ve çok kilitli olmasından dolayı kırılması zaman almıştır. İçeriye girdikten sonra rutin olarak kısa zamanda yangını önce kontrol altına alınmış, akabinde söndürülmüştür.”

 

Soruşturma başlatıldı

Mezitli Grup Amirliği’ndeki yüksek katlara müdahale edebilmek için hazır bulunan 54 metrelik merdiveni olan aracın olay yerine intikal ettiğini ifade eden Tok, “Bu zaman zarfında da içeride bulunan Yasemin Özel isimli vatandaşımız yoğun dumandan balkona çıkmış. Balkondan sarkmış ve ne yazık ki 8. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı hususunda ivedi olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.