Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleşti

30.12.2019 - 23:21, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleşti

KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'ne katıldı.

Törene KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli'nin yanısıra Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Erdoğan’ın yanısıra, İlçe Protokolünün üyeleri, Mersin Gaziler Derneği Başkanı Kemal Cındız, Erdemli Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Taşyara, Erdemli’li Gaziler ve aileleriyle çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan törende protokol konuşmaları yapıldı. KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, konuşmasında kahraman gazilerin yüreklerine dokunan coşkulu sözleriyle onları duygulandırdı. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş'ın, "savaş görmeyenler barışın, devletsiz kalmayanlar devlet kurmanı anlamını bilemezler" sözüne atıfta bulunan Mendeli, "Bugün Kıbrıs Türk halkı olarak bağımsız bir devlet çatısı altında yaşamamızı sürdürmeyi gazilerimize borçluyuz ve kendilerine her zaman minnetkar kalacağız"dedi Konuşmaların ardından gazilere madalyaları takdim edildi.
KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'ne katıldı.

Törene KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli'nin yanısıra Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Erdoğan’ın yanısıra, İlçe Protokolünün üyeleri, Mersin Gaziler Derneği Başkanı Kemal Cındız, Erdemli Gaziler Derneği Başkanı Hamdi Taşyara, Erdemli’li Gaziler ve aileleriyle çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan törende protokol konuşmaları yapıldı.

KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, konuşmasında kahraman gazilerin yüreklerine dokunan coşkulu sözleriyle onları duygulandırdı. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş'ın, "savaş görmeyenler barışın, devletsiz kalmayanlar devlet kurmanı anlamını bilemezler" sözüne atıfta bulunan Mendeli, "Bugün Kıbrıs Türk halkı olarak bağımsız bir devlet çatısı altında yaşamamızı sürdürmeyi gazilerimize borçluyuz ve kendilerine her zaman minnetkar kalacağız"dedi

Konuşmaların ardından gazilere madalyaları takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.