MTSO'dan Durum Gıda'ya Tebrik Ziyareti

Ekonomi 27.07.2020 - 17:36, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MTSO'dan Durum Gıda'ya Tebrik Ziyareti

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (#İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Mersin firmalarını ziyaret etti.

İlk olarak listeye bu yıl 458. sıradan giren Durum Gıda San ve Tic. A.Ş’yi ziyaret eden Kızıltan, burada Yönetim Kurulu Başkanı Mert Hazar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar ile bir araya geldi. Mahmut Arslan, Hüseyin Arslan, Hasan Arslan’ın da katıldığı görüşmede, ikinci kuşağı yönetimi başarıyla devralmış olarak görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kızıltan, ardından firmanın çalışmaları ve sektör hakkında bilgi aldı.   Gülçin Arslan Hazar’ın tüm dünyada en büyük üreticinin Türkiye olduğu bulgura talebin yurtdışında özellikle Rusya ve Ukrayna’da hızla arttığını bildirmesi ve Mert Hazar’ın ise Kanada’daki Türk Yıldızları Projesi ile ilgili bilgi vermesi üzerine Kızıltan şunları söyledi: “Bulgur ve Mersin ürünlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması adına MTSO Hububat ve Bakliyatın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi ile birlikte ortak projeler üretmeniz halinde biz her türlü desteği vermeye hazırız. Türk Yıldızları Projesi’ni ise Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Dış Ticaret Çalışma Grubu ile bir araya gelerek geliştirebilirsiniz. Mersin’in Yıldızları Projesi hazırlanarak Mersinli firmalarımızın Kanada’daki etkinliği artırılabilir.”   Ziyarette Mersin Teknopark firmaları hakkında bilgi de paylaşan Başkan Kızıltan, “Son dönemlerde Teknopark’taki firmaları ziyaret ediyorum. Dünya çapında yazılımlar geliştirmiş firmalarımız faaliyet gösteriyor. Sanayi kuruluşlarımızın bu yerli yazılımlardan daha fazla yararlanması önemli” diyerek sanayicileri yerli yazılımlardan yararlanmaya davet etti . Kızıltan, aynı zamanda Mersin’deki büyük sanayi kuruluşlarının küçük sanayi sitelerindeki sanayicilerden ve tedarikçi firmalardan alım yapmalarının önemine de dikkat çekerek, yan sanayinin bu sayede daha çok gelişip Mersin’in hızla kalkınabileceğini söyledi. Görüşme, Durum Gıda yetkililerine gösterdikleri başarı dolayısıyla verilen plaketle sona erdi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (#İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Mersin firmalarını ziyaret etti.

İlk olarak listeye bu yıl 458. sıradan giren Durum Gıda San ve Tic. A.Ş’yi ziyaret eden Kızıltan, burada Yönetim Kurulu Başkanı Mert Hazar ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar ile bir araya geldi. Mahmut Arslan, Hüseyin Arslan, Hasan Arslan’ın da katıldığı görüşmede, ikinci kuşağı yönetimi başarıyla devralmış olarak görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kızıltan, ardından firmanın çalışmaları ve sektör hakkında bilgi aldı.

 

Gülçin Arslan Hazar’ın tüm dünyada en büyük üreticinin Türkiye olduğu bulgura talebin yurtdışında özellikle Rusya ve Ukrayna’da hızla arttığını bildirmesi ve Mert Hazar’ın ise Kanada’daki Türk Yıldızları Projesi ile ilgili bilgi vermesi üzerine Kızıltan şunları söyledi:
“Bulgur ve Mersin ürünlerinin yurtdışında daha çok tanıtılması adına MTSO Hububat ve Bakliyatın İşlenmesi ve Ticareti Meslek Komitesi ile birlikte ortak projeler üretmeniz halinde biz her türlü desteği vermeye hazırız. Türk Yıldızları Projesi’ni ise Odamız bünyesinde faaliyet gösteren Dış Ticaret Çalışma Grubu ile bir araya gelerek geliştirebilirsiniz. Mersin’in Yıldızları Projesi hazırlanarak Mersinli firmalarımızın Kanada’daki etkinliği artırılabilir.”

 

Ziyarette Mersin Teknopark firmaları hakkında bilgi de paylaşan Başkan Kızıltan, “Son dönemlerde Teknopark’taki firmaları ziyaret ediyorum. Dünya çapında yazılımlar geliştirmiş firmalarımız faaliyet gösteriyor. Sanayi kuruluşlarımızın bu yerli yazılımlardan daha fazla yararlanması önemli” diyerek sanayicileri yerli yazılımlardan yararlanmaya davet etti

.

Kızıltan, aynı zamanda Mersin’deki büyük sanayi kuruluşlarının küçük sanayi sitelerindeki sanayicilerden ve tedarikçi firmalardan alım yapmalarının önemine de dikkat çekerek, yan sanayinin bu sayede daha çok gelişip Mersin’in hızla kalkınabileceğini söyledi.

Görüşme, Durum Gıda yetkililerine gösterdikleri başarı dolayısıyla verilen plaketle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.