MTSO ve TURAB'dan 14.Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne Destek

07.08.2019 - 20:27, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

MTSO ve TURAB'dan 14.Uluslararası Turunçgil Kongresi'ne Destek

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve beraberinde Yönetim kurulu üyesi Cem Buçuge ile TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz'ı ziyaret ederek, 2020 yılında gerçekleştirecek Uluslararası Turunçgil Kongresi 'nin hazırlıkları hakkında bilgi aldılar ve desteklerini dile getirdiler.

Uluslararası Turunçgil Kongresi 'nin idari ofisinde gerçekleşen ziyarette UTK Başkanı Kemal Kaçmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 8-13 kasım 2020 'de gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi  hazırlıkları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu süreçte The International Society of Citriculture (ISC) yetkililerini Mersin'de ağırlayacaklarını ifade eden Kaçmaz, " Türkiye turunçgil üetiminde ve ticaretinde dünyada lider olma gibi önemli bir yere sahiptir ve küresel bir oyuncudur. Bu kongrenin ülkemize, ilimize, bölgemize ve sektörümüze büyük katkılar sağlayacak, yapılacak tanıtımın yanı sıra Türkiye Turunçgil sektörünün gelişmesine de önemli katkıları olacağına inanıyoruz.Kongremize destek her geçen gün artmaktadır. Biz de hazırlıklarıızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Amacımzı Mersin'e ve ülkemize yakışır bir kongre yapmaktır. Bu vesile ile Mersin'in kongre turizminde de önemli bir merkez olabileceğini ve bir kongreler şehri Mersin imajının da yaratılabileceğini göstermiş olacağız. " şeklinde konuştu.   MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve TURAB Genel Başkanı Canan Sunay'da konuşmalarında bu gibi kongrenin Türkiye'de turunçgilin merkezi Mersin'de yapılmasının çok önemli olduğunu ve sadece tanıtım değil bir çok alanda olumlu getiri sağlayacaklarını inandıklarını dile getirdiler ve kendi kurumları olarak bu kongreye destek verdiklerini, üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır oldujlarını ifade ettiler.   Konuşmaların ardından UTK Başkanı Kemal Kaçmaz tarafından 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi rozetini başkanlara taktı, misafirlerine etkinlik kılavuzlarını sundu ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.    
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve beraberinde Yönetim kurulu üyesi Cem Buçuge ile TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz'ı ziyaret ederek, 2020 yılında gerçekleştirecek Uluslararası Turunçgil Kongresi 'nin hazırlıkları hakkında bilgi aldılar ve desteklerini dile getirdiler.

Uluslararası Turunçgil Kongresi 'nin idari ofisinde gerçekleşen ziyarette UTK Başkanı Kemal Kaçmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve 8-13 kasım 2020 'de gerçekleştirilecek 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi  hazırlıkları hakkında bilgilendirmede bulundu. Bu süreçte The International Society of Citriculture (ISC) yetkililerini Mersin'de ağırlayacaklarını ifade eden Kaçmaz, " Türkiye turunçgil üetiminde ve ticaretinde dünyada lider olma gibi önemli bir yere sahiptir ve küresel bir oyuncudur. Bu kongrenin ülkemize, ilimize, bölgemize ve sektörümüze büyük katkılar sağlayacak, yapılacak tanıtımın yanı sıra Türkiye Turunçgil sektörünün gelişmesine de önemli katkıları olacağına inanıyoruz.Kongremize destek her geçen gün artmaktadır. Biz de hazırlıklarıızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Amacımzı Mersin'e ve ülkemize yakışır bir kongre yapmaktır. Bu vesile ile Mersin'in kongre turizminde de önemli bir merkez olabileceğini ve bir kongreler şehri Mersin imajının da yaratılabileceğini göstermiş olacağız. " şeklinde konuştu.

 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve TURAB Genel Başkanı Canan Sunay'da konuşmalarında bu gibi kongrenin Türkiye'de turunçgilin merkezi Mersin'de yapılmasının çok önemli olduğunu ve sadece tanıtım değil bir çok alanda olumlu getiri sağlayacaklarını inandıklarını dile getirdiler ve kendi kurumları olarak bu kongreye destek verdiklerini, üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır oldujlarını ifade ettiler.

 

Konuşmaların ardından UTK Başkanı Kemal Kaçmaz tarafından 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi rozetini başkanlara taktı, misafirlerine etkinlik kılavuzlarını sundu ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.