Okullar açılmıyor. Uzaktan eğitim süresi 30 nisan'a uzatıldı.

25.03.2020 - 19:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Okullar açılmıyor. Uzaktan eğitim süresi 30 nisan'a uzatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ortak basın toplantısı düzenledi ve koronavirüs ile mücadelede gelinen noktayı anlattılar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuşmasında " Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, Sonuç alacağız. Bu virüs dünyayı tehdit ediyor. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. O da yakalanmamak. Corona virüs karşısında ise biz irade sahibiyiz. Dışarı çıkıp çıkmamak konusunda irade sahibiyiz. Verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet burada yaptırım uygulayan kılavuzdur. Hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Bunu siz önleyebilirsiniz. İnsan sayısının arttığı her ortam riskin arttığı ortamdır. Sevgili gençler risk altına giriyorsunuz. Belki hasta olmuyorsunuz ama taşıyıcı oluyorsunuz. Hastalığa hatta daha büyük acılara aracılık etmeyin. Yaşı büyük olanlara ise, virüs yaş ayırımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hayatını asgari düzeye indirmelisiniz. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu özlem uzun sürmeyecektir. Eğer herkes söylenen kurallara uysaydı daha az hastamız ve kaybımız olacaktı" şeklinde konuştu ve çocuklara da seslenerek evde kalmalarını istedi. Yoğun bakımdaki 60 ve 65 yaşındaki 2 hastanın iyileşerek taburcu olduğunu söyledi.   Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasında biz meseleye pedagojik olarak bakıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı önemli. Uaktan eğitim programı başladı. İlk hafta test programıydı. Önümüzdeki hafta daha iyi programlar yapılacaktır. Çocuklarımızla ilgili her türlü kararda gereğini yapacağız. Bu vesile ile evde eğitim sürecini 30 nisan'a kadar uzattık. Eğitimde elbette kayıplar olacak.  Biz her türlü senaryoya da hazırız."Dedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ortak basın toplantısı düzenledi ve koronavirüs ile mücadelede gelinen noktayı anlattılar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuşmasında " Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, Sonuç alacağız. Bu virüs dünyayı tehdit ediyor. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var. O da yakalanmamak. Corona virüs karşısında ise biz irade sahibiyiz. Dışarı çıkıp çıkmamak konusunda irade sahibiyiz. Verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet burada yaptırım uygulayan kılavuzdur. Hiçbir hekim virüsün size bulaşmasını önleyemez. Bunu siz önleyebilirsiniz. İnsan sayısının arttığı her ortam riskin arttığı ortamdır. Sevgili gençler risk altına giriyorsunuz. Belki hasta olmuyorsunuz ama taşıyıcı oluyorsunuz. Hastalığa hatta daha büyük acılara aracılık etmeyin. Yaşı büyük olanlara ise, virüs yaş ayırımı yapmıyor. Dikkatli olmalısınız. Sosyal hayatını asgari düzeye indirmelisiniz. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak bu özlem uzun sürmeyecektir. Eğer herkes söylenen kurallara uysaydı daha az hastamız ve kaybımız olacaktı" şeklinde konuştu ve çocuklara da seslenerek evde kalmalarını istedi. Yoğun bakımdaki 60 ve 65 yaşındaki 2 hastanın iyileşerek taburcu olduğunu söyledi.

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasında biz meseleye pedagojik olarak bakıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı önemli. Uaktan eğitim programı başladı. İlk hafta test programıydı. Önümüzdeki hafta daha iyi programlar yapılacaktır. Çocuklarımızla ilgili her türlü kararda gereğini yapacağız. Bu vesile ile evde eğitim sürecini 30 nisan'a kadar uzattık. Eğitimde elbette kayıplar olacak.  Biz her türlü senaryoya da hazırız."Dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.