'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Kampanyası Vali Su’nun Katılımıyla Başladı

07.02.2019 - 23:35, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' Kampanyası Vali Su’nun Katılımıyla Başladı

Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından ülke genelinde hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyası Mersin’de Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla başladı.

81 ilde aynı anda uygulamaya giren kampanya kapsamında ilimizde İsmet İnönü Bulvarı Ulu Cami Meydanı önü yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe, il protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.   Burada ellerinde uyarı dövizleri bulunan çocuklarla sohbet eden Vali Ali İhsan Su, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Türkiye genelinde trafik kazalarını azaltmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.   Konuşmasının devamında, trafik kazalarında yaralanan veya hayatını kaybedenlerin yüzde 20'sini yayaların oluşturduğu bilgisini veren Vali Su, bu konuda trafikte yayaların korunması amacıyla 2018 yılında mevzuat değişikliği yapıldığını, buna göre; trafik ışığı ve trafik görevlisi bulunmayan kavşaklarda, yaya ve okul geçitlerinde geçiş hakkı ve önceliğinin yayalara ait olduğunu vurguladı. Vali Ali İhsan Su; “Yani yaya geçidi veya okul geçitlerinde trafik ışığı ya da görevlisi yok ise trafikte seyreden araç sürücüleri durup, karşıdan karşıya geçmekte olan  yayalara yol vermek zorundadır. Bu kanuni bir zorunluluktur" şeklinde konuştu ve İçişleri Bakanlığımızca 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edildiğini hatırlattı.   Vali Su; “İlimiz Genelinde Bugün 570 Noktada Bu Etkinliği Gerçekleştiriyoruz”   Sürücülerin bu konuda daha duyarlı olmasını isteyen Vali Su, "Bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ülke genelinde hayata geçirilen kampanya kapsamında biz de ilimiz genelinde bugün 570 noktada bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla hareket ediyoruz. Bu etkinliklerle farkındalığı daha da üst noktalara taşıyacağız. Sürücülerimiz özellikle bu konuda daha da bilinçlenmiş olacak ve inanıyorum ki yayalarımıza gerekli özeni gösterecek." ifadelerini kullandı.   Konuşmaların akabinde Vali Ali İhsan Su ile protokol üyeleri ve çocuklar, ellerindeki dövizlerle yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerek sürücüleri uyardı. Daha sonra Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler toplu taşıma aracı şoförleri ve diğer sürücülere yayalara trafikte öncelik verilmesi için hazırlanan broşürleri dağıttı.
Yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından ülke genelinde hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyası Mersin’de Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla başladı.

81 ilde aynı anda uygulamaya giren kampanya kapsamında ilimizde İsmet İnönü Bulvarı Ulu Cami Meydanı önü yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe, il protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
Burada ellerinde uyarı dövizleri bulunan çocuklarla sohbet eden Vali Ali İhsan Su, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Türkiye genelinde trafik kazalarını azaltmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.


 
Konuşmasının devamında, trafik kazalarında yaralanan veya hayatını kaybedenlerin yüzde 20'sini yayaların oluşturduğu bilgisini veren Vali Su, bu konuda trafikte yayaların korunması amacıyla 2018 yılında mevzuat değişikliği yapıldığını, buna göre; trafik ışığı ve trafik görevlisi bulunmayan kavşaklarda, yaya ve okul geçitlerinde geçiş hakkı ve önceliğinin yayalara ait olduğunu vurguladı. Vali Ali İhsan Su; “Yani yaya geçidi veya okul geçitlerinde trafik ışığı ya da görevlisi yok ise trafikte seyreden araç sürücüleri durup, karşıdan karşıya geçmekte olan  yayalara yol vermek zorundadır. Bu kanuni bir zorunluluktur" şeklinde konuştu ve İçişleri Bakanlığımızca 2019 yılının 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan edildiğini hatırlattı.


 
Vali Su; “İlimiz Genelinde Bugün 570 Noktada Bu Etkinliği Gerçekleştiriyoruz”
 
Sürücülerin bu konuda daha duyarlı olmasını isteyen Vali Su, "Bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Ülke genelinde hayata geçirilen kampanya kapsamında biz de ilimiz genelinde bugün 570 noktada bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla hareket ediyoruz. Bu etkinliklerle farkındalığı daha da üst noktalara taşıyacağız. Sürücülerimiz özellikle bu konuda daha da bilinçlenmiş olacak ve inanıyorum ki yayalarımıza gerekli özeni gösterecek." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların akabinde Vali Ali İhsan Su ile protokol üyeleri ve çocuklar, ellerindeki dövizlerle yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerek sürücüleri uyardı. Daha sonra Vali Ali İhsan Su ve beraberindekiler toplu taşıma aracı şoförleri ve diğer sürücülere yayalara trafikte öncelik verilmesi için hazırlanan broşürleri dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.