Ormanı kesip limon bahçesi yaptılar

18.06.2019 - 22:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Ormanı kesip limon bahçesi yaptılar

Eski Mezitli Mahallesi sınırları içerisinde tüm çabalara rağmen engellenemeyen ağaç katliamı sonrası bahçe haline getirilen alanda fidanlar büyümeye devam ediyor. Sorumluların cezalandırılacağı sözünü veren yetkililer ise deniz manzaralı 15 dekarlık arazinin bahçe yapılmasını da seyrediyor.

Geçtiğimiz yıl, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan 15 dekarlık alanda, içerisinde çam, okaliptüs, çınar gibi farklı türlerde 300 ağacın olduğu orman bir gecede kesilerek yok edilmişti. Gelen ihbar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katliamı belgeleyerek, yetkilileri göreve davet etmişti. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alanın dikenli tel içerisine alınarak koruma altına alındığını ve kısa sürede bölgeye yeniden ağaç dikileceği sözünü vermişti. Yaşanan katliamın üzerinden birkaç ay geçmeden Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çevrilen dikenli teli yıkan bazı şahıslar araziyi önce traktörlerle sürdü, ardından limon fidanları dikti. Oluşan tüm tepkilere rağmen orman katliamcıları, araziyi kendi tapulu malları gibi kullanmaya devam ediyor.  Aylar önce uyardığı acı senaryonun gerçekleşmiş olmasından dolayı üzüntülerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bölge halkının yoğun tepkisine rağmen yetkililerin ve çevrecilerin gereken hassasiyeti göstermemesi nedeniyle maalesef katliamı yapanın yanına kar kalmıştır. Katliamı yapan cezalandırılmadığı gibi adeta ödüllendirilmiş ve 15 dekarlık bir limon bahçesine de sahip olmuştur. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyorum. Yaklaşık 300 ağacın kesildiği acı bir tabloyla karşımızda duran bu arazinin en azından talancılara bırakılmadan halkın yararına kullandırılmasını bekliyorum” dedi.
Eski Mezitli Mahallesi sınırları içerisinde tüm çabalara rağmen engellenemeyen ağaç katliamı sonrası bahçe haline getirilen alanda fidanlar büyümeye devam ediyor. Sorumluların cezalandırılacağı sözünü veren yetkililer ise deniz manzaralı 15 dekarlık arazinin bahçe yapılmasını da seyrediyor.

Geçtiğimiz yıl, Eski Mezitli Mahallesinde bulunan 15 dekarlık alanda, içerisinde çam, okaliptüs, çınar gibi farklı türlerde 300 ağacın olduğu orman bir gecede kesilerek yok edilmişti. Gelen ihbar üzerine bölgeye giden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, katliamı belgeleyerek, yetkilileri göreve davet etmişti. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından alanın dikenli tel içerisine alınarak koruma altına alındığını ve kısa sürede bölgeye yeniden ağaç dikileceği sözünü vermişti. Yaşanan katliamın üzerinden birkaç ay geçmeden Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çevrilen dikenli teli yıkan bazı şahıslar araziyi önce traktörlerle sürdü, ardından limon fidanları dikti. Oluşan tüm tepkilere rağmen orman katliamcıları, araziyi kendi tapulu malları gibi kullanmaya devam ediyor. 

Aylar önce uyardığı acı senaryonun gerçekleşmiş olmasından dolayı üzüntülerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bölge halkının yoğun tepkisine rağmen yetkililerin ve çevrecilerin gereken hassasiyeti göstermemesi nedeniyle maalesef katliamı yapanın yanına kar kalmıştır. Katliamı yapan cezalandırılmadığı gibi adeta ödüllendirilmiş ve 15 dekarlık bir limon bahçesine de sahip olmuştur. Ben öncelikle burada yaşayan vatandaşlardan başlayarak tüm halkımızın, sivil toplum kuruluşlarının ve resmi kurumların orman alanlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Çevreci kuruluşlardan da orman alanlarımız için hassasiyet göstermesini bekliyorum. Yaklaşık 300 ağacın kesildiği acı bir tabloyla karşımızda duran bu arazinin en azından talancılara bırakılmadan halkın yararına kullandırılmasını bekliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.