Özdemir, 'Mersinimizde Güzel Şeyler Oluyor'

19.02.2020 - 15:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özdemir, 'Mersinimizde Güzel Şeyler Oluyor'

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö.Abdullah Özdemir, Mersin'de birlikte çalışma kültürünün artarak sürmesinin kentin gelişimine katkıda bulunulduğunu ve bir çok alanda da güzel şeyler yaşandığını ifade etti.

Özdemir, açıklamasında Mersinin ekonomik, sosyal, beşeri, kültürel, turistik ve sportif açıdan daha da gelişmesinin herkesin ortak arzusu ve hedefi olduğunu belirterek, "Bu hedefe ulaşmada Çukurova Bölgesel Havalimanı, yeni Konteyner Limanı, otobanın Taşucu’na kadar uzatılması gibi büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesinin önemli ilerlemeler sağlayacağı açıktır. Bu nedenle kamuoyu dikkatinin bu projelere yönelmesi son derece normaldir.   Ancak bu hedefe ulaşma konusunda sayıları yüzlerle ifade edilebilecek, küçük ölçekli projelerin sağlayacağı faydaların da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.   Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, başta büyükşehir olmak üzere yerel yönetimlerimiz, meslek kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz yürüttükleri projelerle ilimizin gelişme sürecine katkı vermeye çalışmaktadır." dedi   Özdemir, bu süreçte bir başka sevindirici gelişme daha yaşandığına dikkat çektiği açıklamasında, "Artık çok ortaklı projelerin yaygınlaştığını görüyoruz. Uyumlu çalışma ve işbirliği gerektiren projelerimizin sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz. Birlikte çalışma kültürünün giderek yaygınlaşması, geleceğe yönelik umutlarımızı artırmaktadır.   Bütün bu gelişme sürecinin başarı ile yönetilmesinde en büyük pay sayın valimize aittir. Kendileri bir orkestra şefi gibi, koordinasyon gerektiren tüm alanlarda olağanüstü çaba sarf etmektedir. İlimizdeki tüm aktörlerin uyumlu biçimde çalışmasını sağlayacak ortamın tesis edilmesinde ve Mersin ile Ankara arasındaki bağlantının güçlendirilmesinde sayın valimiz çok kritik bir rol oynamaktadır." dedi   Gerçekleşen tüm bu gayretler neticesinde, çok sayıda projein hayata geçmeye ve meyvelerini vermeye başladığını belirten Özdemir,"Bunun en somut örneği, geçen hafta açılışı yapılan robotik kodlama sınıfları projesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sivil toplum örgütlerimizce yürütülen, ÇKA ve odalarımız ile hayırsever iş adamlarımız tarafından finanse edilen bu proje ile 10 okulumuz robotik kodlama sınıflarına kavuşmuştur.   Geleceğin dünyasındaki teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirme yolunda, bu tür projelerin çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Bu proje sadece bir örnektir. Bunun gibi çok sayıda proje yürütülmektedir. " dedi     Mersin'in sosyo-ekonomik gelişme sürecinde belediyelerin de önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Özdemir, "Kadınlara, çocuklara, bedensel engelli vatandaşlarımıza ve diğer dezavantajlı kesimlere yönelik başarılı projeler dünya çapında ödüllere layık görülmektedir. Bu tür başarılı faaliyetlerin sayısının artmasını diliyoruz. “ Hayırlı işlerde yarışınız” kutsi prensibinin güzel bir yansıması olarak gördüğümüz tüm bu çalışmaların destekçisi olduğumuzu ifade ediyor; başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.  
Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ö.Abdullah Özdemir, Mersin'de birlikte çalışma kültürünün artarak sürmesinin kentin gelişimine katkıda bulunulduğunu ve bir çok alanda da güzel şeyler yaşandığını ifade etti.

Özdemir, açıklamasında Mersinin ekonomik, sosyal, beşeri, kültürel, turistik ve sportif açıdan daha da gelişmesinin herkesin ortak arzusu ve hedefi olduğunu belirterek, "Bu hedefe ulaşmada Çukurova Bölgesel Havalimanı, yeni Konteyner Limanı, otobanın Taşucu’na kadar uzatılması gibi büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesinin önemli ilerlemeler sağlayacağı açıktır. Bu nedenle kamuoyu dikkatinin bu projelere yönelmesi son derece normaldir.

 

Ancak bu hedefe ulaşma konusunda sayıları yüzlerle ifade edilebilecek, küçük ölçekli projelerin sağlayacağı faydaların da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, başta büyükşehir olmak üzere yerel yönetimlerimiz, meslek kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz yürüttükleri projelerle ilimizin gelişme sürecine katkı vermeye çalışmaktadır." dedi

 

Özdemir, bu süreçte bir başka sevindirici gelişme daha yaşandığına dikkat çektiği açıklamasında, "Artık çok ortaklı projelerin yaygınlaştığını görüyoruz. Uyumlu çalışma ve işbirliği gerektiren projelerimizin sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz. Birlikte çalışma kültürünün giderek yaygınlaşması, geleceğe yönelik umutlarımızı artırmaktadır.

 

Bütün bu gelişme sürecinin başarı ile yönetilmesinde en büyük pay sayın valimize aittir. Kendileri bir orkestra şefi gibi, koordinasyon gerektiren tüm alanlarda olağanüstü çaba sarf etmektedir. İlimizdeki tüm aktörlerin uyumlu biçimde çalışmasını sağlayacak ortamın tesis edilmesinde ve Mersin ile Ankara arasındaki bağlantının güçlendirilmesinde sayın valimiz çok kritik bir rol oynamaktadır." dedi

 

Gerçekleşen tüm bu gayretler neticesinde, çok sayıda projein hayata geçmeye ve meyvelerini vermeye başladığını belirten Özdemir,"Bunun en somut örneği, geçen hafta açılışı yapılan robotik kodlama sınıfları projesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sivil toplum örgütlerimizce yürütülen, ÇKA ve odalarımız ile hayırsever iş adamlarımız tarafından finanse edilen bu proje ile 10 okulumuz robotik kodlama sınıflarına kavuşmuştur.

 

Geleceğin dünyasındaki teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirme yolunda, bu tür projelerin çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz.

Bu proje sadece bir örnektir. Bunun gibi çok sayıda proje yürütülmektedir. " dedi

 

 

Mersin'in sosyo-ekonomik gelişme sürecinde belediyelerin de önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Özdemir, "Kadınlara, çocuklara, bedensel engelli vatandaşlarımıza ve diğer dezavantajlı kesimlere yönelik başarılı projeler dünya çapında ödüllere layık görülmektedir. Bu tür başarılı faaliyetlerin sayısının artmasını diliyoruz.

“ Hayırlı işlerde yarışınız” kutsi prensibinin güzel bir yansıması olarak gördüğümüz tüm bu çalışmaların destekçisi olduğumuzu ifade ediyor; başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.