Özyiğit, 'Gerçek Belediyeciliği Göstereceğiz’

Siyaset 21.03.2019 - 11:43, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, 'Gerçek Belediyeciliği Göstereceğiz’

Emek Sitesi sakinleriyle bir araya gelen CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de birlikte yapacağımız çok iş var. Bu kenti değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Klasik belediyecilik dışında işler yaparak gerçek belediyeciliğin ne olduğunu tüm Mersin’e ve Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

“BİRLİKTE ÇOK İŞ YAPACAĞIZ’ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, seçim çalışmaları kapsamında Alzheimer Derneği, Emek Sitesi ve Keyifçat Sitesini ziyaret etti. Özyiğit, Alzheimer Derneğinde Şube Başkanı Prof Dr. Aynur Özge’den dernek ve Alzehimer Yaşlı Yaşam Merkezi hakkında bilgiler aldı. Şube Başkanı Aynur Özge, merkezin yapımında, Yenişehir Belediyesi’nin yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu’ndan (STK) ve bireysel katılar aldıklarını ifade etti. Özge, katkı sunan kişilerin adlarını yaşatmak amacıyla bina yapımında kullanan tuğlalara adlarını yazdırdıklarını söyledi.  CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit ise bu esnada kendi adının olduğu tuğlayı görünce duygulu anlar yaşadı. Özyiğit, Belediye Başkanı olduğunda Alzheimer Derneğiyle birlikte çeşitli çalışmalar yürüteceklerini söyledi.    ‘SANDIĞA HANGİ OY GİRDİYSE O ÇIKACAK’   Alzheimer Derneği’nin ardından Emek ve Keyifçat Sitelerinini sakinleriyle bir araya gelen Özyiğit, “Mersin’i, Adana’yı, Ankara’yı ve İstanbul’u yeniden almaya hazırlanıyoruz” diyerek, “Halkın önüne sandık gelecek. O sandıklarda,  yapılan yanlışların faturası kesilecek. Bizler de o sandıklara sahip çıkacağız. Sandığa hangi oy girdiyse o çıkacak. Bunun sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı. Yeni Yenişehir sloganıyla yürüttükleri proje çalışmaları kapsamında 6 ilke belirlediklerini ve projelerini bu 6 ilke doğrultusunda yaptıklarını ifade eden Abdullah Özyiğit, 6 ilkeden birinin de dayanışma olduğunu söyledi. Özyiğit, “Dayanışma örgütleri, kooperatifler kurarak zincir marketlere karşı duracağız. Yapacağımız sosyal yardımların Yenişehir dışına çıkmaması için yerel para birimini devreye koyacağız. Aile sigortası kartıyla yoksul vatandaşımız Yenişehir’deki esnaftan alışveriş yapacak. Biz büyük bir aileyiz. Bu dayanışmayı göstermek zorundayız. Bunu yaparken bu paranın Yenişehir dışına çıkmasını da engelleyeceğiz” dedi. Mahallelerden taziye evi talebi aldıklarını belirten Abdullah Özyiğit, taziye evlerinin bir bölümünü mahalle kütüphanesi olarak tasarlayacaklarını ve çocuklarla gençlerin kullanımına açacaklarını söyledi. Miadını doldurmuş mahallerde kentsel dönüşüm projeleri yapacaklarını ifade eden Abdullah Özyiğit, “Yeni yapılarda mutlaka ve mutlaka güneş enerjisi kullanımı sağlanacak. Güneş enerjisini en üst seviyede kullanan kent olacağız. Bunu hedef olarak ortaya koyuyoruz” dedi.  Aşağından yukarıya katılımcı bir planlama anlayışıyla çalışacaklarını da belirten Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de birlikte yapacağımız çok iş var. Bu kenti değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Klasik belediyecilik dışında işler yaparak gerçek belediyeciliğin ne olduğunu tüm Mersin’e ve Türkiye’ye göstereceğiz” ifadelerini kullandı.  
Emek Sitesi sakinleriyle bir araya gelen CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de birlikte yapacağımız çok iş var. Bu kenti değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Klasik belediyecilik dışında işler yaparak gerçek belediyeciliğin ne olduğunu tüm Mersin’e ve Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.

“BİRLİKTE ÇOK İŞ YAPACAĞIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit, seçim çalışmaları kapsamında Alzheimer Derneği, Emek Sitesi ve Keyifçat Sitesini ziyaret etti. Özyiğit, Alzheimer Derneğinde Şube Başkanı Prof Dr. Aynur Özge’den dernek ve Alzehimer Yaşlı Yaşam Merkezi hakkında bilgiler aldı. Şube Başkanı Aynur Özge, merkezin yapımında, Yenişehir Belediyesi’nin yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu’ndan (STK) ve bireysel katılar aldıklarını ifade etti. Özge, katkı sunan kişilerin adlarını yaşatmak amacıyla bina yapımında kullanan tuğlalara adlarını yazdırdıklarını söyledi.  CHP Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit ise bu esnada kendi adının olduğu tuğlayı görünce duygulu anlar yaşadı. Özyiğit, Belediye Başkanı olduğunda Alzheimer Derneğiyle birlikte çeşitli çalışmalar yürüteceklerini söyledi. 

 

‘SANDIĞA HANGİ OY GİRDİYSE O ÇIKACAK’

 

Alzheimer Derneği’nin ardından Emek ve Keyifçat Sitelerinini sakinleriyle bir araya gelen Özyiğit, “Mersin’i, Adana’yı, Ankara’yı ve İstanbul’u yeniden almaya hazırlanıyoruz” diyerek, “Halkın önüne sandık gelecek. O sandıklarda,  yapılan yanlışların faturası kesilecek. Bizler de o sandıklara sahip çıkacağız. Sandığa hangi oy girdiyse o çıkacak. Bunun sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Yenişehir sloganıyla yürüttükleri proje çalışmaları kapsamında 6 ilke belirlediklerini ve projelerini bu 6 ilke doğrultusunda yaptıklarını ifade eden Abdullah Özyiğit, 6 ilkeden birinin de dayanışma olduğunu söyledi.

Özyiğit, “Dayanışma örgütleri, kooperatifler kurarak zincir marketlere karşı duracağız. Yapacağımız sosyal yardımların Yenişehir dışına çıkmaması için yerel para birimini devreye koyacağız. Aile sigortası kartıyla yoksul vatandaşımız Yenişehir’deki esnaftan alışveriş yapacak. Biz büyük bir aileyiz. Bu dayanışmayı göstermek zorundayız. Bunu yaparken bu paranın Yenişehir dışına çıkmasını da engelleyeceğiz” dedi.

Mahallelerden taziye evi talebi aldıklarını belirten Abdullah Özyiğit, taziye evlerinin bir bölümünü mahalle kütüphanesi olarak tasarlayacaklarını ve çocuklarla gençlerin kullanımına açacaklarını söyledi.

Miadını doldurmuş mahallerde kentsel dönüşüm projeleri yapacaklarını ifade eden Abdullah Özyiğit, “Yeni yapılarda mutlaka ve mutlaka güneş enerjisi kullanımı sağlanacak. Güneş enerjisini en üst seviyede kullanan kent olacağız. Bunu hedef olarak ortaya koyuyoruz” dedi.

 Aşağından yukarıya katılımcı bir planlama anlayışıyla çalışacaklarını da belirten Abdullah Özyiğit, “Yenişehir’de birlikte yapacağımız çok iş var. Bu kenti değiştireceğiz, dönüştüreceğiz. Klasik belediyecilik dışında işler yaparak gerçek belediyeciliğin ne olduğunu tüm Mersin’e ve Türkiye’ye göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.