Özyiğit, 'Görevimiz Bireyi Muhtaç Değil, Üretken Hale Getirmektir'

13.05.2019 - 09:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, 'Görevimiz Bireyi Muhtaç Değil, Üretken Hale Getirmektir'

Yenişehir Kent Konseyi, hafta sonunda yapılan seçimlerle yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini belirledi. Konsey başkanlığına Dilek Çakır seçildi.Ayrıca 15 kişilik yürütme kurulunun da belirlendiği seçimler öncesinde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Üzerimize düşen en önemli görev kent hayatında bireyi muhtaç haline getiren değil, üretken ve özgür hale getiren projeler geliştirmektir” dedi.

Yenişehir Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Yenişehir Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulun divan başkanlığını Eczacı Faik Burakgazi yürüttü. Genel kurulun açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kent konseylerinin, siyasi partilerin üzerinde bağımsız kuruluşlar olduğunu söyledi. Başkan Özyiğit, “Kent konseyleri danışma kurulu gibi çalışır, proje üretir, yerel yönetimlerin başarılı olmasına katkı sağlamak için öneriler sunar. Kent adına alınacak kararlarda kentte yaşayanların görüşlerine başvurulması çok önemlidir. Katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışını sergilemek bizim olduğu kadar kent konseylerinin de görevidir. Çünkü bizler ortak akıl oluşturmak, bu doğrultuda kent dinamiklerini harekete geçirmek zorundayız. Genel kurulda seçilecek başkan ve yürütme kurulunun tüm öneri ve projelerini titizlikle inceleyip belediye meclisine taşıyacağız. Uygulanabilir olanları hayata geçireceğiz” dedi. Ayrıştıran değil birleştiren, kavga eden değil uzlaşan bir yerel yönetim anlayışı sergileyeceklerini vurgulayan Özyiğit, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üzerimize düşen en önemli görev kent hayatında bireyi muhtaç haline getiren değil, üretken ve özgür hale getiren projeler geliştirmektir. Yeni Yenişehir sloganıyla çıktığımız bu yol bir umudun, hayalin, bir sevdanın ve güçbirliğimizin oluşmasıyla tamamlanacaktır. Bu inanç, bu bilinç ve bu vizyonun hepinizde olduğuna inanıyorum.” Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in konuşmasının ardından Yenişehir Kent Konseyi Başkanlığı seçimine geçildi. Yapılan seçimlerin ardından Dilek Çakır başkanlığa, Çağatay Çakar, Gül Emgili, Ayla Harp, Ayşin Ertanoğlu, Melek Yahşi, Pakize Özer, Özlem Demir, Veysi Dede, Şahin Işık, Aynur Öztürk, Aziz Ekinciler, İrfan Gültekin, Mustafa Özbay, Yılmaz Uysal, Ahmet Arıcan ise Yürütme Kurulu Üyeliklerine seçildi.  
Yenişehir Kent Konseyi, hafta sonunda yapılan seçimlerle yeni başkan ve yürütme kurulu üyelerini belirledi. Konsey başkanlığına Dilek Çakır seçildi.Ayrıca 15 kişilik yürütme kurulunun da belirlendiği seçimler öncesinde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Üzerimize düşen en önemli görev kent hayatında bireyi muhtaç haline getiren değil, üretken ve özgür hale getiren projeler geliştirmektir” dedi.

Yenişehir Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Yenişehir Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Genel kurulun divan başkanlığını Eczacı Faik Burakgazi yürüttü. Genel kurulun açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, kent konseylerinin, siyasi partilerin üzerinde bağımsız kuruluşlar olduğunu söyledi.

Başkan Özyiğit, “Kent konseyleri danışma kurulu gibi çalışır, proje üretir, yerel yönetimlerin başarılı olmasına katkı sağlamak için öneriler sunar. Kent adına alınacak kararlarda kentte yaşayanların görüşlerine başvurulması çok önemlidir. Katılımcı ve demokratik yerel yönetim anlayışını sergilemek bizim olduğu kadar kent konseylerinin de görevidir. Çünkü bizler ortak akıl oluşturmak, bu doğrultuda kent dinamiklerini harekete geçirmek zorundayız. Genel kurulda seçilecek başkan ve yürütme kurulunun tüm öneri ve projelerini titizlikle inceleyip belediye meclisine taşıyacağız. Uygulanabilir olanları hayata geçireceğiz” dedi.

Ayrıştıran değil birleştiren, kavga eden değil uzlaşan bir yerel yönetim anlayışı sergileyeceklerini vurgulayan Özyiğit, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üzerimize düşen en önemli görev kent hayatında bireyi muhtaç haline getiren değil, üretken ve özgür hale getiren projeler geliştirmektir. Yeni Yenişehir sloganıyla çıktığımız bu yol bir umudun, hayalin, bir sevdanın ve güçbirliğimizin oluşmasıyla tamamlanacaktır. Bu inanç, bu bilinç ve bu vizyonun hepinizde olduğuna inanıyorum.”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in konuşmasının ardından Yenişehir Kent Konseyi Başkanlığı seçimine geçildi. Yapılan seçimlerin ardından Dilek Çakır başkanlığa, Çağatay Çakar, Gül Emgili, Ayla Harp, Ayşin Ertanoğlu, Melek Yahşi, Pakize Özer, Özlem Demir, Veysi Dede, Şahin Işık, Aynur Öztürk, Aziz Ekinciler, İrfan Gültekin, Mustafa Özbay, Yılmaz Uysal, Ahmet Arıcan ise Yürütme Kurulu Üyeliklerine seçildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.