Özyiğit, 'Kadın Cinayetleri Artık Son Bulsun'

06.12.2019 - 19:01, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Özyiğit, 'Kadın Cinayetleri Artık Son Bulsun'

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Ordu’da evine giderken, kendisini takip eden firari hükümlü tarafından katledilen Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diledi. Başkan Özyiğit, ‘gün geçmiyor ki bir canımız cehaletin getirdiği nedenlerle yok olmasın, kadın cinayetleri artık son bulsun’ diyerek, toplumsal olarak kadın cinayetlerine dur denmesi gerektiğini söyledi.

“Savaşımız cehaletle olmalıdır” Toplantıda vahşice öldürülen Ceren Özdemir için konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, kadın cinayetlerinin tarifsiz acılara neden olduğunu ve bu cinayetleri önlemek için toplumsal olarak harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Cehaletin, eğitimsizliğin ve toplumsal eşitsizliğin sancılarını çektiklerini belirten Özyiğit,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Şimdiki savaşımız cehaletledir.” Sözlerini hatırlattı.   Öğrenci Yurdu ve Yaşlı Yaşam Merkezi 2020 yılında açılıyor. Başkan Özyiğit, açıklamasında Yenişehir’deki ikinci öğrenci yurdunun inşaatının tamamlandığını ve ikinci eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. 2020’nin ilk döneminde ise Yaşlı Yaşam Merkezi’nin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Özyiğit, Bilim ve Deney Merkezi’nde de önemli adımlar atıldığını ve açılışının 2020 yılına yetişebileceğini söyledi.   Yenişehir’de Sıfır Atık Birimi kuruluyor Yenişehir Belediye Meclis Toplantısında belediye bünyesinde Sıfır Atık Biriminin kurulması ile ilgili teklife ait Ekoloji Komisyonu ile  Gıda, Tarım ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.   “Gelir arttırıcı faaliyetler önceliğimizdir” Yönetime geldikleri günden bu yana gelir arttırıcı faaliyetlerde bulunduklarına dikkat çeken Özyiğit, “5 kişilik bir ekip Nisan ayından beri çalışıyor. 6 bin 600 adet emlak vergisi tahakkuk ettirilmemiş yapı tespit ettik. Bunun dışında Yenişehir sınırları içerisinde bulunan bir AVM’nin bugüne kadar emlak vergisi vermediğini gördük. Geriye dönük teşvik süresinin bitimi 3 yıla dayanıyor biz de o süreden itibaren işlem yaptık, gelir artırıcı çalışmalar bizim önceliklerimizdendir” dedi.   Yenişehir Belediyesi’ne dava açan vatandaşlarla da anlaşma sağladıklarını söyleyen Özyiğit, kurdukları ekibin çok olumlu sonuçlar aldığını ve karşılıklı mutabakatlarla her iki tarafından kazanç sağladığını vurguladı. Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda komisyonlardan gelen 9 madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.  
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada geçtiğimiz gün Ordu’da evine giderken, kendisini takip eden firari hükümlü tarafından katledilen Ceren Özdemir’e Allah’tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diledi. Başkan Özyiğit, ‘gün geçmiyor ki bir canımız cehaletin getirdiği nedenlerle yok olmasın, kadın cinayetleri artık son bulsun’ diyerek, toplumsal olarak kadın cinayetlerine dur denmesi gerektiğini söyledi.

“Savaşımız cehaletle olmalıdır”

Toplantıda vahşice öldürülen Ceren Özdemir için konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, kadın cinayetlerinin tarifsiz acılara neden olduğunu ve bu cinayetleri önlemek için toplumsal olarak harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.  Cehaletin, eğitimsizliğin ve toplumsal eşitsizliğin sancılarını çektiklerini belirten Özyiğit,  Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bir millet savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Şimdiki savaşımız cehaletledir.” Sözlerini hatırlattı.

 

Öğrenci Yurdu ve Yaşlı Yaşam Merkezi 2020 yılında açılıyor.

Başkan Özyiğit, açıklamasında Yenişehir’deki ikinci öğrenci yurdunun inşaatının tamamlandığını ve ikinci eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini söyledi. 2020’nin ilk döneminde ise Yaşlı Yaşam Merkezi’nin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Özyiğit, Bilim ve Deney Merkezi’nde de önemli adımlar atıldığını ve açılışının 2020 yılına yetişebileceğini söyledi.

 

Yenişehir’de Sıfır Atık Birimi kuruluyor

Yenişehir Belediye Meclis Toplantısında belediye bünyesinde Sıfır Atık Biriminin kurulması ile ilgili teklife ait Ekoloji Komisyonu ile  Gıda, Tarım ve Sağlık Komisyonunun ortak raporu görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

“Gelir arttırıcı faaliyetler önceliğimizdir”

Yönetime geldikleri günden bu yana gelir arttırıcı faaliyetlerde bulunduklarına dikkat çeken Özyiğit, “5 kişilik bir ekip Nisan ayından beri çalışıyor. 6 bin 600 adet emlak vergisi tahakkuk ettirilmemiş yapı tespit ettik. Bunun dışında Yenişehir sınırları içerisinde bulunan bir AVM’nin bugüne kadar emlak vergisi vermediğini gördük. Geriye dönük teşvik süresinin bitimi 3 yıla dayanıyor biz de o süreden itibaren işlem yaptık, gelir artırıcı çalışmalar bizim önceliklerimizdendir” dedi.

 

Yenişehir Belediyesi’ne dava açan vatandaşlarla da anlaşma sağladıklarını söyleyen Özyiğit, kurdukları ekibin çok olumlu sonuçlar aldığını ve karşılıklı mutabakatlarla her iki tarafından kazanç sağladığını vurguladı.

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı 2. Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda komisyonlardan gelen 9 madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.