Pandemi kilolarından kurtulmak için alternatif çözüm!

Sağlık 09.06.2020 - 14:25, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Pandemi kilolarından kurtulmak için alternatif çözüm!

Normalleşme süreci içerisinde kişiler fazla kilolardan diyet ve egzersiz yaparak kurtulmaya çalışıyorlar. Bu süreçte diyet ve egzersiz ile erimeyen dirençli yağlar için günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerden biri ise vaser liposuction.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan VM Medical Park Mersin Hastanesi Plastik Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necmettin Tütüncü, vaser liposuction’ın ultrasonografik ses dalgaları kullanılarak vücudun çeşitli bölgelerinden yağ alınma işlemi olduğunu söyledi. İşlemin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler aktaran Op. Dr. Necmettin Tütüncü, “Ultrasonik ses dalgaları kullanarak yağlar parçalanıp sıvı haliyle aspire edilir. Bu yöntemin doku seçici özelliği ile sadece yağ dokularını hedefleyebilen bir özelliği bulunmaktadır. Uygulama yapılan bölgede dalgalı bir görünüm ortaya çıkma olasılığını ciddi oranda azaltması ile ön plana çıkar. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından da onaylanan bu yöntem, vücudun karın, popo, kol, bacak, diz, yanak, gıdı, göğüs gibi vücut bölgelerinde yağları parçalayarak etkili bir sonuca varmasına yardımcı olur” dedi. Erkeklerde meme büyümesi tedavisinde de kullanılıyor Erkeklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan meme büyümesinin de vaser cihazı ile eritilerek dışarı alınabileceğini belirten Op. Dr. Necmettin Tütüncü, “Vaser Liposuction yöntemi meme dokusu üzerinde de kuvvetli etkiye sahiptir. Meme dokusunda oluşmuş yağlar ultrasonik ses dalgalarıyla eritilir, dışarı alınır ve deri sıkılaştırılır. Erkeklerde görülen meme büyümesi tedavisinde en etkili yöntemdir” diye konuştu.   Her mevsim uygulanabilir Vaser Liposuction işlemi sonrası hastaların çok hızlı bir iyileşme süreci olduğunu, diğer yöntemlere oranla daha az morarma, kanama ve kızarıklıklar görüldüğünü dile getiren Op. Dr. Necmettin Tütüncü, şöyle devam etti: “Vücuttaki ödemin atılarak derinin normal yapıya ulaşma süresi yaklaşık olarak 6 aydır. Bu süreden sonra istenilen kıvrımlı, ince hatlar daha net olarak ortaya çıkar. İşlem sonrasında hastaya 4 hafta boyunca korse takılarak morluklarının daha hızlı iyileşmesi sağlanır. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi iyileşme döneminde vücut bir miktar ödem toplayabilir. Bu operasyon her mevsim uygulanabileceği gibi hava şartlarının iyileşme dönemiyle ilgili olarak pozitif ya da negatif bir etkisi yoktur.”     Obezite için çözüm değil Son olarak liposuction işleminin bir kilo verdirme tekniği ya da obezite için çözüm olmadığını da sözlerine ekleyen VM Medical Park Mersin Hastanesi Plastik ve Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necmettin Tütüncü, “Vaser liposuction ile vücuttaki fazla olan yağ dokuları alınarak şekillendirilir ancak bu yöntem bir kilo verdirme tekniği ya da obeziteye çözüm değildir” şeklinde konuştu.  
Normalleşme süreci içerisinde kişiler fazla kilolardan diyet ve egzersiz yaparak kurtulmaya çalışıyorlar. Bu süreçte diyet ve egzersiz ile erimeyen dirençli yağlar için günümüzde en çok tercih edilen yöntemlerden biri ise vaser liposuction.

Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan VM Medical Park Mersin Hastanesi Plastik Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necmettin Tütüncü, vaser liposuction’ın ultrasonografik ses dalgaları kullanılarak vücudun çeşitli bölgelerinden yağ alınma işlemi olduğunu söyledi.

İşlemin nasıl yapıldığı ile ilgili bilgiler aktaran Op. Dr. Necmettin Tütüncü, “Ultrasonik ses dalgaları kullanarak yağlar parçalanıp sıvı haliyle aspire edilir. Bu yöntemin doku seçici özelliği ile sadece yağ dokularını hedefleyebilen bir özelliği bulunmaktadır. Uygulama yapılan bölgede dalgalı bir görünüm ortaya çıkma olasılığını ciddi oranda azaltması ile ön plana çıkar. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından da onaylanan bu yöntem, vücudun karın, popo, kol, bacak, diz, yanak, gıdı, göğüs gibi vücut bölgelerinde yağları parçalayarak etkili bir sonuca varmasına yardımcı olur” dedi.

Erkeklerde meme büyümesi tedavisinde de kullanılıyor

Erkeklerde çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan meme büyümesinin de vaser cihazı ile eritilerek dışarı alınabileceğini belirten Op. Dr. Necmettin Tütüncü, “Vaser Liposuction yöntemi meme dokusu üzerinde de kuvvetli etkiye sahiptir. Meme dokusunda oluşmuş yağlar ultrasonik ses dalgalarıyla eritilir, dışarı alınır ve deri sıkılaştırılır. Erkeklerde görülen meme büyümesi tedavisinde en etkili yöntemdir” diye konuştu.

 

Her mevsim uygulanabilir

Vaser Liposuction işlemi sonrası hastaların çok hızlı bir iyileşme süreci olduğunu, diğer yöntemlere oranla daha az morarma, kanama ve kızarıklıklar görüldüğünü dile getiren Op. Dr. Necmettin Tütüncü, şöyle devam etti: “Vücuttaki ödemin atılarak derinin normal yapıya ulaşma süresi yaklaşık olarak 6 aydır. Bu süreden sonra istenilen kıvrımlı, ince hatlar daha net olarak ortaya çıkar. İşlem sonrasında hastaya 4 hafta boyunca korse takılarak morluklarının daha hızlı iyileşmesi sağlanır. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi iyileşme döneminde vücut bir miktar ödem toplayabilir. Bu operasyon her mevsim uygulanabileceği gibi hava şartlarının iyileşme dönemiyle ilgili olarak pozitif ya da negatif bir etkisi yoktur.”  

 

Obezite için çözüm değil

Son olarak liposuction işleminin bir kilo verdirme tekniği ya da obezite için çözüm olmadığını da sözlerine ekleyen VM Medical Park Mersin Hastanesi Plastik ve Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necmettin Tütüncü, “Vaser liposuction ile vücuttaki fazla olan yağ dokuları alınarak şekillendirilir ancak bu yöntem bir kilo verdirme tekniği ya da obeziteye çözüm değildir” şeklinde konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.