Seçer ‘Küçük İşletmeler İhtisas Ticaret Bölgesi’nde Toplanacak’

Siyaset 21.02.2019 - 10:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer ‘Küçük İşletmeler İhtisas Ticaret Bölgesi’nde Toplanacak’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, hem esnafın, hem vatandaşların küçük sanayi işletmelerinin şehir dışına taşınmasından yana olduğunu belirterek, “Mersin’in farklı kesimlerine dağılmış farklı meslek gruplarını ihtisas ticaret bölgelerinde bir araya getireceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Otobüsçüler Sitesi’nde otobüs tamircileri ve otobüs işletmecileriyle bir araya geldi. Belediye başkanı olduğunda Mersin’de işsizlik sorununu çözecek yatırımlar için gerekli olanakları sağlayacaklarını ifade eden Vahap Seçer, “İşsizlik aşsızlık her türlü sorunu beraberinde getiriyor. Bu sorunun önüne geçmemiz lazım. Planları çıkaracağız daha sonra Mersin’in farklı kesimlerine dağılmış farklı meslek gruplarını ihtisas ticaret bölgelerinde bir araya getireceğiz. Bu dağınıklıktan vatandaş da rahatsız oluyor. Onların da talepleri bu tür esnafların şehrin dışına doğru taşınması. Bunları gerçekleştireceğiz. Sizlerin de daha temiz, daha çağdaş işyerlerinde çalışmanızı temin edeceğiz. Mersin çok güzel, potansiyelleri olan ama bir o kadar da bakımsız, sorunları olan bir kent. Bunu çözebilecek kabiliyet ve anlayışta bir belediye başkanı seçmemiz lazım” dedi. CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, daha sonra İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen etkinliğe katıldı ve kültür sanatla ilgili projelerini anlattı. Seçer, “Sanatın her dalına destek vermek lazım. Bizim maalesef son 5 yıldır belediyenin sanata ve sanatsal faaliyetlere bakışını bizim bakışımızın 180 derece karşısı. Kültür sanat ile ilgili dairede değişikliğe gitmek lazım. Bu daire başkanlığını ruhu sanatçı, kendi sanatçı olan, para için değil haz aldığı için yapan kişilere teslim etmek gerekiyor. Tevfik Sırrı Gür Lisesi’ni kültür merkezine dönüştürmek gibi bir düşüncemiz var. Ama burada önemli olan o okuldan mezun olanların buna nasıl bakacağı. Eğer o tarihi okulu kültür merkezi yapmamız mezunları üzecekse bunu yapmayız. Yani halkın istemediği, halkı üzen bir işe girmeyiz” diye konuştu. Akşam saatlerinde, belediyede görevli memurların örgütlü olduğu Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi’ni ziyaret eden Vahap Seçer, daha sonra bir grup dernek başkanıyla bir araya geldi.  
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, hem esnafın, hem vatandaşların küçük sanayi işletmelerinin şehir dışına taşınmasından yana olduğunu belirterek, “Mersin’in farklı kesimlerine dağılmış farklı meslek gruplarını ihtisas ticaret bölgelerinde bir araya getireceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Otobüsçüler Sitesi’nde otobüs tamircileri ve otobüs işletmecileriyle bir araya geldi.

Belediye başkanı olduğunda Mersin’de işsizlik sorununu çözecek yatırımlar için gerekli olanakları sağlayacaklarını ifade eden Vahap Seçer, “İşsizlik aşsızlık her türlü sorunu beraberinde getiriyor. Bu sorunun önüne geçmemiz lazım. Planları çıkaracağız daha sonra Mersin’in farklı kesimlerine dağılmış farklı meslek gruplarını ihtisas ticaret bölgelerinde bir araya getireceğiz. Bu dağınıklıktan vatandaş da rahatsız oluyor. Onların da talepleri bu tür esnafların şehrin dışına doğru taşınması. Bunları gerçekleştireceğiz. Sizlerin de daha temiz, daha çağdaş işyerlerinde çalışmanızı temin edeceğiz. Mersin çok güzel, potansiyelleri olan ama bir o kadar da bakımsız, sorunları olan bir kent. Bunu çözebilecek kabiliyet ve anlayışta bir belediye başkanı seçmemiz lazım” dedi.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, daha sonra İçel Sanat Kulübü’nde düzenlenen etkinliğe katıldı ve kültür sanatla ilgili projelerini anlattı.

Seçer, “Sanatın her dalına destek vermek lazım. Bizim maalesef son 5 yıldır belediyenin sanata ve sanatsal faaliyetlere bakışını bizim bakışımızın 180 derece karşısı. Kültür sanat ile ilgili dairede değişikliğe gitmek lazım. Bu daire başkanlığını ruhu sanatçı, kendi sanatçı olan, para için değil haz aldığı için yapan kişilere teslim etmek gerekiyor. Tevfik Sırrı Gür Lisesi’ni kültür merkezine dönüştürmek gibi bir düşüncemiz var. Ama burada önemli olan o okuldan mezun olanların buna nasıl bakacağı. Eğer o tarihi okulu kültür merkezi yapmamız mezunları üzecekse bunu yapmayız. Yani halkın istemediği, halkı üzen bir işe girmeyiz” diye konuştu.

Akşam saatlerinde, belediyede görevli memurların örgütlü olduğu Tüm Bel-Sen Mersin Şubesi’ni ziyaret eden Vahap Seçer, daha sonra bir grup dernek başkanıyla bir araya geldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.