Seçer,‘Sebze Meyve Fiyatları İçin Komisyoncuyu Suçlamak Çözüm Değil’

Siyaset 15.02.2019 - 10:13, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Seçer,‘Sebze Meyve Fiyatları İçin Komisyoncuyu Suçlamak Çözüm Değil’

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin Hali’nde komisyoncularla bir araya geldi. Seçer, “ Üretici ve komisyoncu iç içedir. Ayıramazsınız. Siyasi yönetimin meyve ve sebzede yaşanan fiyat artışlarından dolayı komisyoncuları hırsız ilan etmesi, terörist ilan etmesi çözüm değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, partisinin Akdeniz Belediye Başkan adayı Sabit Yelkovan ve Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Yaş Meyve Sebze Hal Kompleksi’nde esnafı ve çalışanları ziyaret etti, komisyoncu ve ihracatçı dernekleriyle toplantı yaptı. Seçer, Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Son günlerde spekülasyonlara konu olan, kara çalınan, hatta terörist ilan edilen bir meslek grubuyla iç içeyiz. Size yönelik hakaretleri bir dil sürçmesi olarak kabul ediyorum. O ithamları, o sözleri bir devlet adamına yakıştıramıyorum. Meyve sebze sektöründe bütün kötülüklerin, bütün sorunların anası komisyoncular, pazarcılar değil. Bunu en baştan ortaya koymak gerekir” dedi. Türkiye’nin 30 milyon ton sebze, 15 milyon ton meyve üretimi yaptığını, bu sayede hem ülkeye katma değer sağlandığını, hem de gıda güvencesinin sağlandığını kaydeden Vahap Seçer, “Üretici ve komisyoncu iç içedir. Ayıramazsınız. Halleri kapatırsanız üretici yaşayamaz. Üreticinin damarını kesmiş olursunuz. Siyasi yönetimin meyve ve sebzede yaşanan fiyat artışlarından dolayı komisyoncuları hırsız ilan etmesi, terörist ilan etmesi çözüm değil. Yasal düzenlemeler yapılması gerekir. Umarım tüm bu sürecin sonunda iyi bir yasa yapılır” diye konuştu. Toplantıda Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Münir Şen, Mersin Hali içerisinde bir soğukhava deposu kurulmasını talep etti. Vahap Seçer de,  belediyenin Mersin halini en iyi şekilde sevk ve idare etmek, en iyi çalışma koşullarının sağlamakla görevli olduğunu belirterek, “Belediye başkanı olduğumda vakit kaybetmeden hal içinde soğukhava tesisi kurulması için talimat vereceğim” dedi. Vahap Seçer, Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Derneği’ni de ziyaret ettikten sonra Mersin Hali’nden ayrıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, daha sonra 3 farklı bakliyat işleme fabrikasında şirket yöneticileriyle ve işçilerle bir araya geldi.  
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Mersin Hali’nde komisyoncularla bir araya geldi. Seçer, “ Üretici ve komisyoncu iç içedir. Ayıramazsınız. Siyasi yönetimin meyve ve sebzede yaşanan fiyat artışlarından dolayı komisyoncuları hırsız ilan etmesi, terörist ilan etmesi çözüm değil” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, partisinin Akdeniz Belediye Başkan adayı Sabit Yelkovan ve Yenişehir Belediye Başkan adayı Abdullah Özyiğit ile birlikte Mersin Yaş Meyve Sebze Hal Kompleksi’nde esnafı ve çalışanları ziyaret etti, komisyoncu ve ihracatçı dernekleriyle toplantı yaptı.

Seçer, Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği’nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, “Son günlerde spekülasyonlara konu olan, kara çalınan, hatta terörist ilan edilen bir meslek grubuyla iç içeyiz. Size yönelik hakaretleri bir dil sürçmesi olarak kabul ediyorum. O ithamları, o sözleri bir devlet adamına yakıştıramıyorum. Meyve sebze sektöründe bütün kötülüklerin, bütün sorunların anası komisyoncular, pazarcılar değil. Bunu en baştan ortaya koymak gerekir” dedi.

Türkiye’nin 30 milyon ton sebze, 15 milyon ton meyve üretimi yaptığını, bu sayede hem ülkeye katma değer sağlandığını, hem de gıda güvencesinin sağlandığını kaydeden Vahap Seçer, “Üretici ve komisyoncu iç içedir. Ayıramazsınız. Halleri kapatırsanız üretici yaşayamaz. Üreticinin damarını kesmiş olursunuz. Siyasi yönetimin meyve ve sebzede yaşanan fiyat artışlarından dolayı komisyoncuları hırsız ilan etmesi, terörist ilan etmesi çözüm değil. Yasal düzenlemeler yapılması gerekir. Umarım tüm bu sürecin sonunda iyi bir yasa yapılır” diye konuştu.

Toplantıda Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Münir Şen, Mersin Hali içerisinde bir soğukhava deposu kurulmasını talep etti.

Vahap Seçer de,  belediyenin Mersin halini en iyi şekilde sevk ve idare etmek, en iyi çalışma koşullarının sağlamakla görevli olduğunu belirterek, “Belediye başkanı olduğumda vakit kaybetmeden hal içinde soğukhava tesisi kurulması için talimat vereceğim” dedi.

Vahap Seçer, Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Derneği’ni de ziyaret ettikten sonra Mersin Hali’nden ayrıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, daha sonra 3 farklı bakliyat işleme fabrikasında şirket yöneticileriyle ve işçilerle bir araya geldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.