Şehir Tiyatroları Kursiyerleri Gelecek Vaad Ediyor

Kültür-Sanat 18.06.2019 - 22:26, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Şehir Tiyatroları Kursiyerleri Gelecek Vaad Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü kursiyerleri sezonu tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Atölyesi kursiyer oyuncuları tarafından sahnelenen ilk oyun, Haldun Taner’in yazdığı ve Gülhatun Kutay’ın yönettiği ‘Zilli Zarife’ oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen oyunun konusu ise;   ‘Namuslu görünen namussuzları ve aynı şekilde namussuz görünen namusluları esprili bir dille anlatan oyunda kendine yer bulan karakterler; makamlarını kendileri için kullanan insanlar, ikiyüzlü davrananlar, özünde kötü ama gerçekte iyi görünen insanlar ve din istismarcıları olarak göze çarpıyor.’    Oyunlara yoğun ilgi İkinci gün ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Atölyesi yetişkin kursiyer oyuncuları tarafından ‘Pişti’ adlı oyun sahnelendi. Mustafa Nogay Kesim’in yazdığı ve Ekrem Şenel’in yönettiği oyunun konusu; ‘Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberlerinin bozulması ve sonrasında gelişen olaylar mizahi bir dille anlatılıyor.’ Kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği ve kursiyerlerin başarılı bir performans sahnelediği her iki oyun sonunda, Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdiresi Dilek Yörük tarafından tüm oyunculara katılım belgeleri takdim edildi ve sezon kapandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdürlüğü kursiyerleri sezonu tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Atölyesi kursiyer oyuncuları tarafından sahnelenen ilk oyun, Haldun Taner’in yazdığı ve Gülhatun Kutay’ın yönettiği ‘Zilli Zarife’ oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda sahnelenen oyunun konusu ise;   ‘Namuslu görünen namussuzları ve aynı şekilde namussuz görünen namusluları esprili bir dille anlatan oyunda kendine yer bulan karakterler; makamlarını kendileri için kullanan insanlar, ikiyüzlü davrananlar, özünde kötü ama gerçekte iyi görünen insanlar ve din istismarcıları olarak göze çarpıyor.’   

Oyunlara yoğun ilgi

İkinci gün ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Atölyesi yetişkin kursiyer oyuncuları tarafından ‘Pişti’ adlı oyun sahnelendi. Mustafa Nogay Kesim’in yazdığı ve Ekrem Şenel’in yönettiği oyunun konusu; ‘Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberlerinin bozulması ve sonrasında gelişen olaylar mizahi bir dille anlatılıyor.’

Kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği ve kursiyerlerin başarılı bir performans sahnelediği her iki oyun sonunda, Şehir Tiyatroları ve Sinema Şube Müdiresi Dilek Yörük tarafından tüm oyunculara katılım belgeleri takdim edildi ve sezon kapandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.