Şehrin ortasında korulukları oldu

07.12.2019 - 22:49, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Şehrin ortasında korulukları oldu

Mezitli Belediyesinin daha temiz bir Mezitli için kentin merkezinde oluşturulan korulukların 54.sü hayata geçirildi. Menderes Mahallesi Pakize Kokulu Lisesi yanında açılışı yapılan koruluk ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri tarafından oluşturuldu.

İçerisinde Mezitli Belediyesi Okçuluk Okulu Tesislerinin de bulunduğu Yaklaşık 4 dönümlük alanda jakaranda fidanlarının dikildiği koruluğa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra SMMMO Başkanı Ersin Gökgün ve üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Güzel bir havada gerçekleşen törene katılan çocuklar Başkan Tarhan’la birlikte fidanları elleriyle dikti.   Koruluğa fidan dikme töreninde konuşan SMMMO Başkanı Ersin Gökgün, Mezitli Belediyesinin en önemli projelerinden birisinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Yaklaşık 30 sene önce yine Mezitli içerisinde Kuyuluk bölgesinde hatıra ormanı oluşturduklarını hatırlatan Gökgün, “Artık yeni ormanlar oluşturmak yeni fidanlar dikmek gerekiyordu. Bu çok önemli bir ihtiyaç bu konuda farkındalığı yaratmak istiyoruz.  Maalesef Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de kent içi yeşil alandan çok az pay alıyor. Biz bunu ne kadar çoğaltabilirsek kardır diye düşünüyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan’a ve belediye çalışanlarımıza bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ederim” dedi.   Daha yaşanabilir Mezitli için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tarhan da, “Göreve gelişimizin 6. yılında tek metrekare yeşil alanın imara açılmamış olmasının gururunu yaşıyoruz. Bugün burada 54. Koruluğumuzu bu yeşil alanlardan birisinde açıyoruz. Koruluğumuz önlenemeyen betonlaşmanın içerisinde çok önemli bir işleve sahip olacak. 5 yıldır diktiğimiz 54 korulukta ağaçlar artık büyüdü ve çiçeklerini açar hale geldi. Sivil toplum kuruluşlarımız temiz ve yeşil bir Mezitli’de yaşama isteklerini bu şekilde hayata geçirmiş oldular. Artık oda üyeleri, hafta sonlarını geçirebilecekleri, etkinliklerini düzenleyecekleri güzel bir mekana kavuşmuş oldular. Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine sahip olan odamızla birlikte böylesine anlamlı ve özel bir projede birlikte olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.
Mezitli Belediyesinin daha temiz bir Mezitli için kentin merkezinde oluşturulan korulukların 54.sü hayata geçirildi. Menderes Mahallesi Pakize Kokulu Lisesi yanında açılışı yapılan koruluk ve Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyeleri tarafından oluşturuldu.

İçerisinde Mezitli Belediyesi Okçuluk Okulu Tesislerinin de bulunduğu Yaklaşık 4 dönümlük alanda jakaranda fidanlarının dikildiği koruluğa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra SMMMO Başkanı Ersin Gökgün ve üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Güzel bir havada gerçekleşen törene katılan çocuklar Başkan Tarhan’la birlikte fidanları elleriyle dikti.

 

Koruluğa fidan dikme töreninde konuşan SMMMO Başkanı Ersin Gökgün, Mezitli Belediyesinin en önemli projelerinden birisinde yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Yaklaşık 30 sene önce yine Mezitli içerisinde Kuyuluk bölgesinde hatıra ormanı oluşturduklarını hatırlatan Gökgün, “Artık yeni ormanlar oluşturmak yeni fidanlar dikmek gerekiyordu. Bu çok önemli bir ihtiyaç bu konuda farkındalığı yaratmak istiyoruz.  Maalesef Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de kent içi yeşil alandan çok az pay alıyor. Biz bunu ne kadar çoğaltabilirsek kardır diye düşünüyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan’a ve belediye çalışanlarımıza bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ederim” dedi.

 

Daha yaşanabilir Mezitli için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tarhan da, “Göreve gelişimizin 6. yılında tek metrekare yeşil alanın imara açılmamış olmasının gururunu yaşıyoruz. Bugün burada 54. Koruluğumuzu bu yeşil alanlardan birisinde açıyoruz. Koruluğumuz önlenemeyen betonlaşmanın içerisinde çok önemli bir işleve sahip olacak. 5 yıldır diktiğimiz 54 korulukta ağaçlar artık büyüdü ve çiçeklerini açar hale geldi. Sivil toplum kuruluşlarımız temiz ve yeşil bir Mezitli’de yaşama isteklerini bu şekilde hayata geçirmiş oldular. Artık oda üyeleri, hafta sonlarını geçirebilecekleri, etkinliklerini düzenleyecekleri güzel bir mekana kavuşmuş oldular. Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine sahip olan odamızla birlikte böylesine anlamlı ve özel bir projede birlikte olmaktan dolayı mutluyuz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.