Tarsus Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Özel Hizmet

17.12.2020 - 22:04, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına Özel Hizmet

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Çölyak hastası vatandaşlara son 1 yıl içinde 60 bin 150 adet glütensiz ekmeği ücretsiz olarak ulaştırdı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, glütensiz ekmek bulmakta zorlanan Çölyak hastalarının belediyeye başvurmaları durumunda taleplerinin karşılanacağını söyledi. Tıp literatüründe bir sindirim problemi olarak tanımlanan Çölyak hastalarının glutensiz gıdalarla beslenmesi gerekiyor. Ancak ülkemizde glütensiz gıdayı, özellikle glütensiz ekmeği her yerde kolaylıkla bulmak her zaman mümkün olmuyor. Bu gerçekten hareket eden Tarsus Belediyesi, Çölyak hastalarının glütensiz ekmek ihtiyacını karşılamayı taahhüt etti ve 61’i öğrenci 140 Çölyak hastası vatandaş belediyeden talepte bulundu. Çölyak hastası olmasa da farklı sağlık sorunları nedeniyle glütensiz gıdayla beslenmek zorunda olan vatandaşların da talebini karşılayan Tarsus Belediyesi 1 yıl içinde 60 bin 150 adet  glütensiz ekmeği vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Çölyak hastalığından ya da farklı hastalıklardan mustarip olup da glütensiz gıdayla beslenmek zorunda olan her vatandaşın belediyenin halk ekmek fabrikasından glütensiz ekmek talep edebileceğini söyledi. Glutensiz ekmek üretiminin özel bir üretim ve dağıtım süreci gerektirdiğini kaydeden Bozdoğan, vatandaşların talepte bulunmaları durumunda kayıtlarının oluşturulduğunu ve kayıtlı başvurucu sayısına göre glütensiz ekmek temin edildiğini belirtti. Bozdoğan, “Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkânlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz” dedi. Ücretsiz olarak Tarsus Belediyesi tarafından Glütensiz ekmek dağıtımından faydalanan Çölyak Hastası vatandaşlar bu hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu konuya duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.
Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Çölyak hastası vatandaşlara son 1 yıl içinde 60 bin 150 adet glütensiz ekmeği ücretsiz olarak ulaştırdı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, glütensiz ekmek bulmakta zorlanan Çölyak hastalarının belediyeye başvurmaları durumunda taleplerinin karşılanacağını söyledi.

Tıp literatüründe bir sindirim problemi olarak tanımlanan Çölyak hastalarının glutensiz gıdalarla beslenmesi gerekiyor. Ancak ülkemizde glütensiz gıdayı, özellikle glütensiz ekmeği her yerde kolaylıkla bulmak her zaman mümkün olmuyor.

Bu gerçekten hareket eden Tarsus Belediyesi, Çölyak hastalarının glütensiz ekmek ihtiyacını karşılamayı taahhüt etti ve 61’i öğrenci 140 Çölyak hastası vatandaş belediyeden talepte bulundu. Çölyak hastası olmasa da farklı sağlık sorunları nedeniyle glütensiz gıdayla beslenmek zorunda olan vatandaşların da talebini karşılayan Tarsus Belediyesi 1 yıl içinde 60 bin 150 adet  glütensiz ekmeği vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Çölyak hastalığından ya da farklı hastalıklardan mustarip olup da glütensiz gıdayla beslenmek zorunda olan her vatandaşın belediyenin halk ekmek fabrikasından glütensiz ekmek talep edebileceğini söyledi.

Glutensiz ekmek üretiminin özel bir üretim ve dağıtım süreci gerektirdiğini kaydeden Bozdoğan, vatandaşların talepte bulunmaları durumunda kayıtlarının oluşturulduğunu ve kayıtlı başvurucu sayısına göre glütensiz ekmek temin edildiğini belirtti.

Bozdoğan, “Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkânlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz” dedi.

Ücretsiz olarak Tarsus Belediyesi tarafından Glütensiz ekmek dağıtımından faydalanan Çölyak Hastası vatandaşlar bu hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu konuya duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.